Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

ΟΡΓΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΦΥΣΣΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ! ΒΙΝΤΕΟ

"Προσπαθούν να καπηλευτούν τον θάνατό του"
 
Η οικογένεια Φύσσα για την αφίσα της νεολαίας από Newscaster


Την έντονη αντίδραση της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, προκάλεσε η απόφαση της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ να χρησιμοποιήσει τη φωτογραφία του στην αφίσα για την 40η επέτειο του Πολυτεχνείου, μαζί με αυτές των Λαμπράκη, Τεμπονέρα και Πέτρουλα.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο συνήγορος της οικογένειας, Γιώργος Μαραγκός σχολίασε σχετικά: "Μας δημιούργησε έκπληξη, οργή και αγανάκτηση. Ο Παύλος Φύσσας δεν τους ανήκει για να τον βγάζουν στις κομματικές τους αφίσες. Ο Φύσσας δεν ανήκε στο χώρο τους. Είχε βαθιά αριστερές ιδέες. Αντιστεκόταν σε ότι έχει συμβεί στην ελληνική κοινωνία και ήταν αντιμνημονιακός".
"Προσπαθούν να καπηλευθούν τον Παύλο Φύσσα και τη δολοφονία του", προσέθεσε και είπε πως "καταδικάζουμε αυτές τις ενέργειες και τους παραδίδουμε στην κρίση του ελληνικού λαού. Κάποτε πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη".
Από την πλευρά του, ο Π. Ρήγας από το ΠΑΣΟΚ είπε ότι: "Η θυσία ενός ανθρώπου και ο θάνατός του που δεν έγινε με τυχαίο τρόπο συνδυάζεται κατά κάποιο τρόπο με το Πολυτεχνείο"  και εξήγησε ότι μόνο έτσι μπορεί να δικαιολογήσει την αφίσα. Όμως, ξεκαθάρισε ότι έχει πάρα πολλές ενστάσεις για την συγκεκριμένη αφίσα.
Η Νεολαία του ΠΑΣΟΚ για την αφίσα με τον Φύσσα
Η νεολαία του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την αφίσα του Πολυτεχνείου, η οποία απεικονίζει τον αδικοχαμένο Παύλο Φύσσα.
"Στις 10 Γενάρη του 1991 (δυο μέρες μετά την δολοφονία Τεμπονέρα) σείονταν η Ελλάδα σε δρόμους και πλατείες με το σύνθημα "Ζει ,ζει ο Τεμπονέρας ζει με Πέτρουλα, Λαμπράκη μας οδηγεί". Από τότε το σύνθημα αυτό ακολουθούσε κάθε πορεία της νεολαίας στις διεκδικήσεις της για ένα καλύτερο αύριο. Η Νέα Γενιά αυθόρμητα δημιουργεί σύμβολα, τα οποία την οδηγούν. Σύμβολα που οι αξίες, οι αρχές, ο τρόπος της ζωής τους και εν τέλει ο τρόπος που φεύγουν απ αυτήν εμπνέει και οδηγεί", αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει:
"Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ φέτος προς τιμήν της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, την οποία οι κατασταλτικοί μηχανισμοί της Χούντας κατέπνιξαν την 17η Νοέμβρη 1973, εξέδωσε μια ηλεκτρονική αφίσα με ανθρώπους-σύμβολα που συνέδεσαν τη ζωή τους με τη Δημοκρατία, την Ειρήνη, την Ελευθερία. Για εμάς ο Παύλος Φύσσας έγινε σύμβολο με τη ζωή του, τα τραγούδια του, την υπερηφάνειά του. Μια μέρα μετά τη δολοφονία του, οι δρόμοι και οι πλατείες σείονταν ξανά: «Ο Παύλος ζει, κάτω οι ναζί».
Αυτός ο Παύλος, που με το αίμα του ένωσε ξανά όλους τους Έλληνες απέναντι στο νεοναζισμό είναι ο Πέτρουλας της δικής μας γενιάς. Γι’ αυτό και η παρουσία του στην αφίσα μας, δίπλα στο Λαμπράκη, τον Πέτρουλα, τον Τεμπονέρα. Για να τιμήσουμε και όχι να οικειοποιηθούμε, για να θυμόμαστε και όχι να ξεχάσουμε, για να δείξουμε σε όλους ότι ο Φύσσας έφυγε από χέρι φασίστα, όπως ο Λαμπράκης, ο Πέτρουλας και ο Τεμπονέρας.
Σε όσους, κακόπιστα, προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα γύρω από την αφίσα, επισημαίνουμε ότι το μήνυμα είναι ισχυρό και σαφές: Ο Λαμπράκης, ο Πέτρουλας, ο Τεμπονέρας και ο Φύσσας είναι σύμβολα μόνιμου αγώνα για την Δημοκρατία, την Ελευθερία, την Εθνική Υπερηφάνεια. Και αυτά τα σύμβολα ανήκουν σε όλο το λαό".
news247.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου