Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ "ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ": Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΡΕΓΑΤΑ ΠΟΛΙΟΡΚΗΣΕ ΤΗΝ ΣΚΥΡΟ!

Σε μία πρόκληση που σε οποιοδήποτε άλλο κράτος αποκλείεται να έμενα αναπάντητη, προχώρησε η Τουρκία "πολιορκώντας" την "καρδιά" της ελληνικής αεράμυνας, και γενικότερα της ελληνικής αμυντικής διάταξης στο Αιγαίο, της Σκύρο.
Χθες το απόγευμα η τουρκική φρεγάτα κλάσης ΜΕΚΟ-200ΤΝ, η "Ορούκ Ρέϊς" βγηκε από τα Στενά και κατεθεύνθηκε νοτιοδυτικά. με κατεύθυνση πάλι την Εύβοια και την Αττική.
Στις 22.32 μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα στην θαλάσσια περιοχή της Σκύρου και άρχισε έκανε σχεδόν ένα πλήρη κύκλο γύρω από το νησί.
Μπήκε από τα βόρεια, κατευθύνθηκε δυτικά, μετά πήγε νότια και γύρισε πάλι προς την ανατολική πλευρά απ΄όπου όμως στις 23.04 ακολούθησε πορεία νοτιοανατολική και τώρα πλέει προς την Κάρπαθο. Καθ'όλη την διάρκεια της πορείας της γύρω από την Σκύρο είχε ανοικτά τα ηλεκτρονικά της συστήματα "αλιεύοντας" εκπομπές από τα ραντάρ και τα συστήματα του νησιού που ήταν ανοικτά εκείνη την ώρα.
Κοντά του στην Σκύρο ήταν η παλιά ελληνική φρεγάτα "Κανάρης" κλάσης "S".
Ο κυβερνήτης της ελληνικής φρεγάτας ανέγνωσε μέσω ασυρμάτου μήνυμα στον Τούρκο ομόλογό του ότι είχε παραβεί τους κανόνες αβλαβούς διιέλευσης και έπρεπε να αποχωρήσει άμεσα, αλλά ο Τούρκος δεν απάντησε.
Η επιλογή της Σκύρου, φυσικά μόνο τυχαία δεν είναι. Η Σκύρος είναι  βασικός πυλώνας της αεράμυνας στο Αιγαίο, έχοντας βάση μεταστάθμευσης όλων μαχητικών της ΠΑ, αλλά έχει MIM-104 Πατριοτ, αλλά έχει και κάτι εξίσου σημαντικό: Επάκτιες πυροβολαρχίες βλημάτων εδάφους-επιφανείας MM-40 Exocet, οι οποίοι χθες ενεργοποιήθηκαν άμεσα.
Δεν εγκλώβισαν το τουρκικό πλοίο για ευνόητους λόγους (άλλωστε η τουρκική φρεγάτα πιθανότητα για τον λόγο αυτό "πολιόρκησε" την Σκύρο για να συγκεντρώσει ηλεκτρονικές"πληροφορίες" για τους Exocet) αλλά επιβεβαιώθηκε η άμεση δυνατότητα αντίδρασης του Ναυτικού.
H κίνηση έρχεται λίγε ώρες μετά την αποκάλυψη στην Βουλή του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Α.Δαβάκη ότι η Τουρκία έχει προχωρήσει σε "υπερσυγκέντρωση δυνάμεων σε μικρασιατικά παράλια και Έβρο".
defenenet.gr

6 σχόλια:

  1. Μάλλον δεν ξέρετε τι σημαίνει πόλεμος και βάζετε τέτοιους τίτλους! Ντροπή σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να αλλάξετε τώρα αμέσως τον τίτλο αυτόν, είναι τουλάχιστον προκλητικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εσείς που ζητάτε να αλλάξουμε τον τίτλο, καταλαβαίνετε τι γίνεται ή βρίσκετε μόνο πρόκληση σε μάς; Το ρεπορτάζ είναι από το defencenet. Το ότι η Τουρκία προετοιμάζεται για να προκαλέσει χτύπημα-σόκ σε βάρος της χώρας μας, με επίθεση-εισβολή στη Θράκη ή σε κάποιο νησί του Αιγαίου πρώτη φορά το ακούτε; Ή μήπως κοιμάστε και ξυπνάτε με ότι μας...ψεκάζουν τα συστημικά κανάλια; Αυτά που λέγονται εδώ και σε ιστοσελίδες σαν την defencenet αντί να σας προβληματίζουν και να δείτε την πραγματικότητα που τα κανάλια μας αποκρύπτουν, χαρακτηρίζετε πρόκληση τον τίτλο μας; Ξυπνήστε ρε! Κ΄παως έτσι μπήκε η Τουρκία στην Κυπρο και μας έπιασε όλους στον ύπνο. Οι μέρες που ζούμε είναι ίδιες και ακόμη πιο ύπουλες από το 1974. Η τουρκική φρεγάτα έφτασε δίπλα από τα σπίτια της Σκύρου και εξακολουθείτε και λέτε ότι η Τουρκία δεν πάει για πόλεμο σε βάρος μας; Αλλάξαμε λοιπόν τον τίτλο σε "Η Τουρκία ετοιμάζει εισβολή στην Ελλάδα" μπας και καταλάβετε κάτι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άσχετο...
    Γιατί αλλάζετε τη γραμματοσειρά (την κάνετε πιο μικρή) εκεί που αναφέρετε την πηγή του άρθρου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τόσο καιρό αυτό γίνεται, θα μας τρελάνετε τώρα ότι τάχαμου έχει διαφορά το συγκεκριμένο γεγονός? Εδώ ψηφίσατε Σαμαρά και σας νοιάζουν οι Τούρκοι? Ισα - ισα που λέγοντάς το το εμπεδώνουμε κιόλας ή λες τώρα που το είπατε στο site θα τρέξει ποιό γρήγορα ο Στρατός...
    Άστα κυνηγάς ψήφους και εσύ μπας και το affiliate network σου αφήσει κάνα ψίχουλο, πόσο πάει 12,36 το μήνα? λες και ζούμε αλλού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή