Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Ο ΠΑΠΑΣ ΠΟΥ ΕΤΡEΞΕ ΜΕ ΤΑ ΡΑΣΑ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ



Δεν πίστευαν στα μάτια τους όσοι συμμετείχαν στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας όταν είδαν να τους προσπερνάει σαν σίφουνας ένας... παπάς με τα ράσα του να ανεμίζουν από την ταχύτητα! Οπως αποδείχτηκε, δεν ήταν ένας απλός ιερωμένος αλλά ταυτόχρονα και αξιωματικός του στρατού!
Ο 43χρονος πατέρας Αθανάσιος ξεχώρισε όσο κανένας άλλος από τους συμμετέχοντες στον μαραθώνιο. Αν και δεν τερμάτισε κάνοντας χρόνο ρεκόρ, κατάφερε να κάνει τη διαφορά συμμετέχοντας στον μαραθώνιο τρέχοντας με τα ράσα!

Το μήνυμα

«Ηθελα να δείξω ότι η Εκκλησία είναι κοντά στον λαό και παρίσταται σε όλες τις εκδηλώσεις, από τις κοινωνικές έως τις αθλητικές, γι' αυτό συμμετείχα στον μαραθώνιο. Είδα ότι στον κόσμο άρεσε η συμμετοχή μου. Απ' όπου περνούσα με χειροκροτούσαν πολύ περισσότερο από τους υπολοίπους. Κάποιοι μάλιστα μου ζητούσαν την ευχή μου. Την έδινα ενώ έτρεχα!»

Ο 43χρονος είναι ιερέας και ζει στην Πτολεμαΐδα. Εχει μάλιστα και τον βαθμό του λοχαγού, αφού είναι στρατιωτικός ιερέας και υπηρετεί στο Α΄ Σώμα Στρατού. Πατέρας πέντε παιδιών και ερασιτέχνης δρομέας, πήρε την απόφαση να τρέξει τα 42 χιλιόμετρα του μαραθωνίου για να περάσει ένα μήνυμα για την Εκκλησία.

«Με ενδιέφερε η συμμετοχή στον αγώνα για να περάσω το μήνυμα που ήθελα. Ο κόσμος με υποδέχτηκε θερμά. Δεν άκουσα ούτε ένα αρνητικό σχόλιο, το αντίθετο. Ενας μόνο μου ευχήθηκε του χρόνου να τρέξω χωρίς τα ράσα. “Μα, έτσι δε θα καταλάβαινες ότι είμαι ιερέας” του απάντησα!» λέει ο πατήρ Αθανάσιος.

Για να μπορέσει να τρέξει ο ιερέας πήρε την ευχή του μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, ο οποίος χάρηκε με την απόφασή του να αγωνιστεί με τα ράσα, αν και δεν ήταν υποχρεωμένος.

«Ετρεξα με τα ράσα για να περάσω το μήνυμα που ήθελα. Αλλιώς, χωρίς τα ράσα, δεν θα περνούσα κανένα μήνυμα» εξηγεί.

Οι κράμπες

Ο πατέρας Αθανάσιος Βλαχοδήμος τερμάτισε τελικά σε 4 ώρες και 16 λεπτά, αν και είχε προπονηθεί -όπως λέει- για να καλύψει την απόσταση σε 3 ώρες και 40 λεπτά.

«Καθυστέρησα επειδή έπαθα κάποιες κράμπες. Δεν ήταν κάτι επικίνδυνο ευτυχώς, απλώς μειώθηκε ο χρόνος μου. Παρά το γεγονός ότι έκανα αυτό τον χρόνο, το χάρηκα πολύ. Εξάλλου, όσοι τερματίζουν παίρνουν μετάλλιο. Αυτό είναι το νόημα του μαραθωνίου, ο τερματισμός» σημείωσε.
espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου