Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

ΠΩΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ-ΘΥΜΙΟ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ "ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ";



Βαθύτατη θλίψη προκάλεσε σε πολλούς ενορίτες το γεγονός ότι αν και ο πατήρ Ευθύμιος διακόνησε επί 35 έτη στον ιερό ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, οι ιερείς και συνεφημέριοί του, τον αποχαιρέτησαν με ...ένα απλό ψήφισμα!!! Ένα ψήφισμα το οποίο διάβασε επίτροπος του ναού, και όχι ιερέας! Κανείς από τους ιερείς και δη ο αρχιερατικώς προϊστάμενος του ιερού ναού, δεν απήγγειλαν επικήδειο αποχαιρετισμό για τον παπά Θύμιο! 
Κρίμα! Άλλα σχόλια δεν θέλουμε να κάνουμε. Δημοσιεύουμε μόνο το ψήφισμα  του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Παναγίας Φανερωμένης, που αποτέλεσε και τον...αποχαιρετισμό του στον επί 35 έτη ιερέα παπα Θύμιο. 
 
ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ
ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ
 ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Πρακτικόν υπ αρ:22/2013

ΘΕΜΑ: «Εκδημία π. Ευθυμίου Μπάτρα»

Εν Χολαργώ σήμερον την 26ιν του μηνός Οκτωβρίου του έτους 2013 ημέρα Σάββατο και ώρα 10'ΐν πρωινή, συνήλθε εκτάκτως εις συνεδρία το Συμβούλιο του Ε.Φ.Τ. Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού κατόπιν νομίμου προσκλήσεως του Αιδεσιμολογιωτάτου Προέδρου, εις την συνήθη αίθουσα συνεδριάσεων εις το γραφείο  του Κ.Ε.Α.
Μετά την γενομένη προσευχή υπό του Αιδεσιμολ. Προέδρου και διαπιστωθείσης απαρτίας, τον λόγον λαβών ο πρόεδρος αναφέρθηκε στο θλιβερό καθήκον που επιβάλλει την σημερινή έκτακτον συνεδρίαν. Ειδικότερα ανέφερε ότι κατά την εσπέραν της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου εξεδήμησε αιφνιδίως προς Κύριον ο πατήρ Ευθύμιος Μπάτρας, εφημέριος του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, στο Νοσοκομείο Σωτηρία.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Ιερέως που ταπεινά, με ιδιαίτερη ευλάβεια και αγάπη, με σοφία και πολυετή εμπειρία, με ιδιαίτερες ιερατικές γνώσεις, με πίστη και αφοσίωση, διακόνησε επί σειρά δεκαετιών τον Ιερό Ναό της Παναγίας της Φανερωμένης.
Επιπλέον, αναφέρθηκε στην διακονία του στο Ε.Φ.Τ. του I Ναού και εξήρε το έργο του τονίζοντας ότι υπήρξε ιδιαίτερα δραστήριος με καινοτόμες πρωτοβουλίες, βοηθώντας έτσι σημαντικά πολλούς ενορίτες οικονομικά και ηθικά, επί 30 συναπτά έτη.
Το Συμβούλιο αφού εξέφρασε τη λύπη του για την εκδημία του σεβαστού ιερέως, ομόφωνα απεφάσισε όπως:
1) Παραστεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία που θα ψαλλεί στον I. Ναό της Φανερωμένης την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013, αμέσως μετά την Θ. Λειτουργία.
2) Καταθέσει στην μνήμη του το ποσό των 200 (διακοσίων) ευρώ εις το Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών « ΔΑΜΑΡΙΣ» που τόσο πολύ αγαπούσε και στήριζε κατά τα έτη της Ιερατικής του Διακονίας στο Ε.Φ.Τ.
3) Προσφέρεται επί μία εβδομάδα το ενοριακό συσσίτιο στους εμπερίστατους αδελφούς στην μνήμη του π. Ευθυμίου, ως δωρεά του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού.


4) Τελέσει αμέσως μετά την λήξη του συμβουλίου «τρισάγιο» υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του π. Ευθυμίου εις τον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού.
Το Συμβούλιο εξουσιοδοτεί τον Πρόεδρον αυτού όπως αποστείλει αντίγραφο του παρόντος πρακτικού προς ενημέρωση εις την Ιεράν Αρχιεπισκοπή Αθηνών και κοινοποιήσει αντίγραφο εις την οικογένεια του εκλιπόντος.
Μη υπάρχοντος ετέρου θέματος λύεται η συνεδρίαση και υπογράφεται το παρόν ως έπεται.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΑ ΜΕΛΗ



2 σχόλια:

  1. Ντροπη τους να το κανουν αυτο στον Παπαθυμιο ,που σταθηκε εναρετος και αξιοπρεπης σαν παπας τοσα χρονια στη Φανερωμενη και αγαπηθηκε απο τον κοσμο της ενοριας μας .Δυστυχως αυτο ειναι το ηθος τους ..εμας η εκκλησια μας ορφανεψε γιατι τον ειχαμε ολοι μας ως το μονο πνευματικο μας πατερα , αλλα θα καταλαβουν και αυτοι σε λιγο διαστημα τι εχασαν . Ενα θυσαυρο που προσπαθησαν να τον κρυψουν ,αλλα αυτος θα λαμπει ακομα πιο πολυ τωρα με την απουσια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Παπαθύμιος ήταν ένας Λεβέντης . Και κανένας να μήν μιλούσε για αυτόν , είχε μιλήσει ο ίδιος στίς καρδιές μας και αυτό ήταν αρκετό. Θα τον θυμόμαστε με αγάπη και θα προσευχόμαστε για την ψυχή του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή