Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ! ΛΟΓΑΡΙΑΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ

ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ; ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ! ΜΟΥΦΑ Η ΕΙΔΗΣΗ!
Το παρακάτω θέμα είναι από το megatv.com αλλά δεν πρόκειται να επιβεβαιωθεί διότι οι διοικητικοί υπάλλληλοι κάνουν παντού κατάληψη. Δείτε το 

Να ξεκινήσουν τα μαθήματα την Τρίτη 19 Νοεμβρίου αποφάσισε η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Όμως η απόφαση αυτή θα μείνει "στον αέρα" εάν οι διοικητικοί υπάλληλοι στην προγραμματισμένη συνεδρίασή τους την ερχόμενη Δευτέρα δεν αποφασίσουν να βάλουν τέλος στην απεργία τους ή να διαθέσουν το απαραίτητο προσωπικό για να λειτουργήσει το πανεπιστήμιο και να μην χαθεί το ακαδημαϊκό εξάμηνο.

"Από την ερχόμενη Τρίτη να ανοίξουν τα πανεπιστήμια, να ξεκινήσει η διαδικασία της εκπαίδευσης, υπό την προϋπόθεση θα επιτρέψουν οι διοικητικοί υπάλληλοι στη γενική συνέλευση που έχουν ορίσει για τη Δευτέρα, την απόλυτη πρόσβαση διδακτικού προσωπικού και φοιτητών" δήλωσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θ. Πελεγρίνης.



Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του τμήματος Φυσικής του πανεπιστημίου Αθηνών δηλώνει στο MEGA ότι διοικητικοί υπάλληλοι μαζί με φοιτητές έχουν καταλάβει την είσοδο του ιδρύματος και αποκλείουν την πρόσβαση σε καθηγητές και φοιτητές, ενώ φοιτητές δεν επέτρεψαν να γίνει συνέλευση του τμήματος πριν από μερικές ημέρες. "Έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στην πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου από την κεντρική είσοδο. Επομένως υπάρχει μια δυσκολία πρόσβασης" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τόμπρας.

Εν τω μεταξύ, κλειστές παραμένουν οι σχολές στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, παρότι οι καθηγητές και ο πρύτανης του ιδρύματος είχαν λάβει απόφαση να ξεκινήσουν τα μαθήματα αυτή την εβδομάδα, λόγω της συνέχισης της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων ενώ φοιτητές της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς έχουν καταλάβει όλες τις σχολές του πολυτεχνείου.

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών προκάλεσε η συνέχιση για 10η εβδομάδα της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων που έχει κριθεί παράνομη από το Πρωτοδικείο μετά την προσφυγή του υπουργού Παιδείας στη δικαιοσύνη με στόχο να λειτουργήσουν τα δυο ιδρύματα. Αφορμή για τη σημερινή παρέμβαση στάθηκε δημοσίευμα στην εφημερίδα "Τα Νέα" για τη χαώδη κατάσταση στα δύο ιδρύματα και θα διενεργηθεί έρευνα για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει το αδίκημα της παραβίασης δικαστικών αποφάσεων, καθώς η απόφαση απαγόρευε τη συνέχιση της απεργίας των διοικητικών, με τα ίδια αιτήματα.

Φόβοι εκφράζονται ότι η ένταση θα μεταφερθεί στην επέτειο της εξέγερσης της 17ης Νοεμβρίου με τον πρύτανη του πολυτεχνείου να απευθύνει έκκληση στην πολιτεία να ληφθούν προληπτικά μέτρα για να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου