Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Ο ΕΟΠΥΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΡΑΓΚΟ ΑΠΟ ΤΑ 4 ΔΙΣ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΙ ΕΤΣΙ ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ …ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ!



Του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Τα ψεύδη και οι λογιστικές απάτες της κυβέρνησης της καταστροφής και του ολέθρου, δεν λένε ν τελειώσουν. Το πρωτογενές πλεόνασμα αποτελεί μία κοροϊδία σε όλα τα επίπεδα. Η κυβέρνηση έχει δώσει εντολή στον ΕΟΠΥΥ για παύση πληρωμών προς τους ιδιώτες, με συνέπεια τα τεράστια χρέη του ασφαλιστικού φορέα που ξεπερνούν 4 δις ευρώ να μην υπολογίζονται στο έλλειμμα της κυβέρνησης! Κανονική απάτη!
Τα  χρέη του ΕΟΠΥΥ  πάνε στις καλένδες, ενώ το πιο ευνοϊκό για τους ιδιώτες σενάριο, είναι να δουν τα λεφτά τους να… κουρεύονται. Το πιο πιθανό είναι να τα χάσουν ολοκληρωτικά. Και αυτό διότι «παίζει» ακόμη και το ενδεχόμενο ο ΕΟΠΥΥ να βάλει λουκέτο το προσεχές διάστημα!  Κάτι που ίσως σημάνει αυτομάτως  την μη απόδοση των οφειλών του φορέα προς τους ιδιώτες. Σε όλο αυτό το σκηνικό της εξαπάτησης του λαού, να αναφέρουμε την περίπτωση του Οίκου του Ναύτου: έλαβε εντολή από τον ΕΟΠΥΥ να πληρώσει μία επαγγελματική ομάδα ιδιωτών, τους οποίους αφού τους επέβαλε «κούρεμα» 10%, τούς υποχρέωσε να αποστείλουν αποδείξεις είσπραξης ότι πληρώθηκαν δηλαδή τα χρήματα, από τον Οίκο Ναύτου!!! Το πιάσατε; Ο Οίκος Ναύτου έχει στα χέρια του από εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες ιδιώτες, αποδείξεις ότι τους πλήρωσε χωρίς να τους έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ!!!
Παράλληλα, όπως γράφαμε σε προηγούμενο δημοσίευμά μας, «η κυβέρνηση κρύβει επιμελώς ότι κατά το διάστημα 1 Ιανουαρίου 2013 έως 31/7/2013, πλήρωσε δαπάνες 4,5 δις ευρώ δανειζόμενη με  έντοκα γραμμάτια!!! Επειδή τα έντοκα γραμμάτια, διά νόμου δεν περνούν στο χρέος, οι …φωστήρες οικονομολόγοι έκρυψαν προσωρινά αυτό το χρέος κάτω από το χαλί!
Καταχωνιάζουν δηλαδή τα πολιτικά τους εγκλήματα αλλά για πόσο διάστημα και από πόσους; Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, στο τέλος ξεμπροστιάζονται!
Η αριθμητική είναι απλή: 4,50 δις-2,64 δις=1,86 δις έλλειμμα! Το καταλάβατε κύριοι της υπανάπτυξης και της εθνικής καταστροφής; Το έλλειμμα είναι δυσθεώρητο όπως και τα ψεύδη σας. Την πραγματικότητα όμως δεν μπορείτε  να την κρύβετε εσαεί όσα τεχνάσματα ή λογιστικές απάτες και αν σκαρφίζεστε.
Η φρικτή πραγματικότητα θα εμφανιστεί ενώπιον του ελληνικού λαού που θα κληθεί και πάλι να πληρώσει με το αίμα του τα δικά τους πολιτικά ανομήματα! Όταν ο Στουρνάρας μεταθέτει τα ομόλογα που «σκάνε» φέτος, με καινούργια έντοκα γραμμάτια και επιτόκιο 14% για μετά από 1-2 χρόνια, ο λογαριασμός πώς θα πληρωθεί; Και μάλιστα με τέτοιο κακουργηματικού τύπου επιτόκιο;».    
Ο ΕΟΠΥΥ αποτελεί την πραγματική ταφόπλακα της χώρας. Το έλλειμμα του Οργανισμού έχει ξεπεράσει τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ ο εκτροχιασμός των δαπανών ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ για το πρώτο πεντάμηνο του 2013 είναι μόνο ένα μικρό δείγμα της απελπιστικής κατάστασης. Νοσοκομεία και κλινικές κλείνουν και το καταρρέον ασφαλιστικό σύστημα θα κατεδαφίσει τις συντάξεις στα «εγγυημένα» 360 ευρώ!
Το έλλειμμα για την Ελλάδα το δεύτερο τρίμηνο του 2013 αντιστοιχεί σε 12,086 δις ευρώ. Αυτό το έλλειμμα είναι υπερδιπλάσιο του ελλείμματος του 2009 που αποτέλεσε την αφορμή για την μεγαλύτερη αρπαγή του πλούτου υπέρ των λίγων.
Η εικονική πραγματικότητα για τη δήθεν διαπραγμάτευση πρέπει να τελειώσει. Tα δημοσιονομικά έχουν εκτροχιαστεί.
Υπόλογοι για τις ψευδείς ανακοινώσεις και τις αλχημείες αυτή την φορά είναι μαζί με την κυβέρνηση είναι η ΤτΕ και ο Προβόπουλος.
Γιατί δεν βγαίνει ο κ. Προβόπουλος να πει ότι δεν έουμε πλεόνασμα αλλά έλλειμμα; Προφανώς γιατί και ο ίδιος έχει τεράστιες ευθύνες για την καταστροφή της χώρας.
"Ελεύθερη Ώρα"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου