Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΕΠΕΤΕΥΧΘΗ ΣΤΑ 1,3 ΔΙΣ! ΨΑΧΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΠΩΣ ΘΑ ΓΔΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ...

Τον τρόπο να περάσει στην κοινή γνώμη τη λήψη νέων μέτρων αναζητά η κυβέρνηση, καθώς ανεβαίνει συνεχώς ο λογαριασμός για το 2014 σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί συμβιβασμός με την τρόικα.
Ήδη ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, παραδέχθηκε ότι το δημοσιονομικό κενό φτάνει τα 1,3 δισ. ευρώ.
Ο τελικός λογαριασμός για το επόμενο έτος θα αγγίξει τα 2 δισ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι κάθε ελληνικό νοικοκυριό, θα επιβαρυνθεί με επιπλέον 483 ευρώ.
Η τρόικα έχει στα χέρια της μέτρα ύψους 1,3 δισ. ευρώ (Ασφαλιστικά Ταμεία, Υγεία, ΔΕΚΟ), τα οποία όμως ακόμα και αν όλα πάνε βάσει του σχεδίου, δύσκολα θα αποδώσουν πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ.
Το υπουργείο Οικονομικών, όπως αναφέρει καθημερινή εφημερίδα, έχει ετοιμάσει λίστα μέτρων, προκειμένου να πείσει την τρόικα και να κλείσει θετικά η αξιολόγηση.
Αυτά είναι:
*Πάταξη της εισφοροδιαφυγής και της εισφοροαποφυγής στα ασφαλιστικά ταμεία, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις δεν θα αποφέρει πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ
*Βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης και διοίκησης, που θα αποφέρει 381 εκατομμύρια ευρώ.
*Αυστηρή εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στο στενό και ευρύτερο Δημόσιο με όφελος 100 εκατομμύρια ευρώ
Επίσης, σύμφωνα με το νέο σχέδιο, ο φόρος για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, θα φέρει στα ταμεία 2,6 δισ. ευρώ, δηλαδή 300 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα από τον αρχικό στόχο.
Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αναζητήσει ισοδύναμα μέτρα για να καλύψει το κενό, που δημιουργείται.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου