Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΡΤΕΛ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΑΓΡΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!

Τα λόγια της σπαρακτικά...η γενναιότητά της κάτι παραπάνω από αυτήν της μητέρας που δίνει τη ζωή της για το παιδί της. Η ιστορία της 36χρονης Maria Santos Gorrostieta, δημάρχου της πόλης Tiquicheo του δυτικού Μεξικού συνταράσσει ακόμα και τον πιο ανθεκτικό – συναισθηματικά - άνθρωπο. H γυναίκα πήγαινε την κόρη της στο σχολείο, όταν μέλη τοπικών καρτέλ ναρκωτικών της έστησαν ενέδρα στην περιοχή Morelia και απειλούσαν να της πάρουν τη μικρή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Universal, αυτόπτες μάρτυρες την έβλεπαν να τους εκλιπαρεί να μην πάρουν το παιδί και είπαν ότι για να το σώσει, μπήκε οικειοθελώς στο αυτοκίνητο των απαγωγέων της. Καθώς το αυτοκίνητο με την μητέρα της μέσα απομακρυνόταν, η μικρή, κατάμονη στην μέση του δρόμου, έκλαιγε με λυγμούς που την αποχωριζόταν σαν να ήξερε ότι δεν θα την ξαναέβλεπε ποτέ...


Πράγματι, η 36χρονη γυναίκα βασανίστηκε και εκτελέστηκε αφού πρώτα τα απάνθρωπα όντα που την απήγαγαν την έκαψαν. Την αποτρόπαια εικόνα της πρωτοαντίκρυσαν άνθρωποι της περιοχής San Juan Tararameo, που ανακάλυψαν το σώμα της οκτώ ημέρες ύστερα από τη δολοφονία της, πεταμένο στην άκρη του δρόμου και την ίδια δεμένη χειροπόδαρα. Στο Μεξικό, πολλοί ήδη αποκαλούν την Gorrostieta ηρωίδα του 21ου αιώνα.

Η γενναία δήμαρχος, είχε γίνει θύμα δολοφονικών επιθέσεων των καρτέλ άλλες δύο φορές στο παρελθόν. Κατά την πρώτη, που σημειώθηκε λίγο μετά την εκλογή της, πυρά αγνώστων σκότωσαν τον πρώτο σύζυγό της, Jose Sanchez, ενώ οι δυο τους επέβαιναν στο αυτοκίνητό τους. Η δεύτερη ήρθε τρεις μήνες αργότερα όταν μασκοφόροι γάζωσαν το αυτοκίνητό της, τραυματίζοντάς την πολύ σοβαρά. Ορκισμένη εχθρός των καρτέλ που «πληγώνουν» την χώρα της, εξαθλιώνουν τις ζωές των πολιτών, σκορπούν τον τρόμο και απομακρύνουν την όποια δημοκρατική αύρα πάνω από το Μεξικό, η Gorrostieta δεν το έβαλε ποτέ κάτω και το σθένος της δεν νικήθηκε ούτε στιγμή.

Η απόφασή της το 2011 να κυκλοφορεί χωρίς αστυνομική συνοδεία είχε σχολιαστεί αρνητικά στο Μεξικό, ακριβώς λόγω της κατάστασης που επικρατεί με τους εμπόρους ναρκωτικών και τα φονικά καρτέλ. Αυτή η επίθεση εναντίον της ήταν η τρίτη και έμελλε να είναι και η τελευταία. Η Gorrostieta άφησε πίσω της δύο γιους και μία κόρη και τον δεύτερο σύζυγό της Nereo Delgado Patinoran. Στις παρακάτω φωτογραφίες εικονίζεται η Gorrostieta σε καλές στιγμές, αλλά και λίγο καιρό έπειτα από τη δεύτερη δολοφονική απόπειρα εναντίον της, στις οποίες φαίνονται ξεκάθαρα οι ουλές και τα τραύματά της. Τέλος, σε μία από αυτές, το άψυχο κορμί της κείτεται στο σημείο όπου ανακαλύφθηκε από κατοίκους της περιοχής San Juan Tararameo.


mychannel.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου