Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ!


Κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας και με την εκπαιδευτική κοινότητα σε αναβρασμό αρχίζουν την Πέμπτη οι εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση των 40 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Οι πύλες του ιδρύματος θα ανοίγουν όπως κάθε χρόνο το πρωί και θα κλείνουν το βράδυ, ενώ την περιφρούρηση του κτιρίου θα αναλάβουν φοιτητές και καθηγητές.

Η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή το μεσημέρι. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 15:00.

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Φυλακισθέντων & Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 καλεί τα μέλη του, τους εργαζόμενους και τη νεολαία στις εκδηλώσεις που διοργανώνει στο πλαίσιο του εορτασμού.

Μεταξύ άλλων, στην αίθουσα Γκίνη στο ιστορικό κτίριο της Πατησίων θα παρουσιαστεί έκθεση ντοκουμέντων και θα προβληθεί η ταινία «Εδώ Πολυτεχνείο».

«Σήμερα, 40 χρόνια μετά την κορυφαία αντιδικτατορική εξέγερση του Νοέμβρη του 1973 στο Πολυτεχνείο, τα κύρια συνθήματα της εξεγερμένης νεολαίας και του λαού μας, τότε, για: "Ψωμί -Παιδεία -Ελευθερία", αποκτούν συγκεκριμένο περιεχόμενο στις συνθήκες που διαμορφώνονται από τη γενικευμένη οικονομική κρίση και τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνονται, δίνοντας σύγχρονα νοήματα στους σημερινούς αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων για ένα καλύτερο αύριο, για την αντιμετώπιση και ανατροπή της πολιτικής κάθε ξένου και ντόπιου κέντρου εξουσίας» αναφέρεται σε ανακοίνωση του συνδέσμου.

Αύριο, Πέμπτη, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πολυτεχνείου, οι εκπαιδευτικοί, οι σχολικοί φύλακες και οι πρώην εργαζόμενοι τη ΕΡΤ έχουν προγραμματίσει στις 12:00 το μεσημέρι συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή.

Στις 19:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί στο Πολυτεχνείο συναυλία με τη λαϊκή ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη, την οποία διοργανώνουν από κοινού οι απεργοί και του ΕΜΠ και οι πρώην εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που υπέγραψε ο υφυπουργός Παιδείας Σ. Κεδίκογλου, η γιορτή του Πολυτεχνείου στα σχολεία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, ενώ δεν θα γίνουν μαθήματα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου