Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

ΙΔΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ!



ΤΟ ΚΙΣ ΚΡΥΒΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ: «ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ»!!! 
 Ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων και μέλος του ΔΣ του ΚΙΣ Μωυσής Ελισάφ, επιμένει: «Προφανώς το ΚΙΣ φορολογείται. Αποκύημα φαντασίας ότι Έλληνες πολιτικοί έχουν τα ακίνητά τους στο ΚΙΣ»

Εμείς στην «Ε.Ω.» επιμένουμε να ρωτάμε τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ: «Κύριε Κουβέλη, έχετε εγγράψει ακίνητα στο ΚΙΣ για να μην φορολογούνται;»
«Μπορεί να λειτουργήσει το ΚΙΣ με το καθεστώς των OFFSHORE προσφέροντας φοροαπαλλαγή σε ιδιοκτήτες ακινήτων;»
Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ, ΠΡΟΑΛΕΙΦΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ!!!
O Μωυσής Ελισάφ είναι δημοτικός σύμβουλος εκλεγμένος με την παράταξη του σημερινού δημάρχου Φίλιππα Φίλιου και είναι αντιδήμαρχος για τα πολιτιστικά (Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου). Είναι αγαπητός άνθρωπος στα Γιάννενα ιδιαίτερα λόγω του καλού ονόματος που έχει στην ιατρική. Είναι διευθυντής της 2ης πανεπιστημιακής παθολογικής κλινικής που έχει πιστοποίηση ΙSΟ. Είναι έγγαμος, χωρίς παιδιά, με χριστιανή.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδιαφέρεται ιδιαίτερα να είναι υποψήφιος Δήμαρχος στις επόμενες εκλογές. Διατηρεί ωστόσο κάποιες επιφυλάξεις για το αν θα παίξει ρόλο στην εκλογή του το θρήσκευμά του. Προφανώς, αναρωτιέται αν οι ορθόδοξοι δημότες θα θελήσουν να έχουν εβραίο δήμαρχο.
Οι Έλληνες κύριε Ελισάφ δεν είχαν ποτέ τέτοια κόμπλεξ. Ξεπεράστε τους ενδοιασμούς σας και προχωρήστε στην εκπλήρωση των φιλοδοξιών σας. Το ότι ο κόσμος σας εκτιμά και σας εμπιστεύεται ως επιστήμονα δεν σημαίνει κάτι για σας; 

 
Του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Τα συνεχή ρεπορτάζ της «Ελεύθερης Ώρας» σχετικά με τη φορολογική ασυλία που απολαμβάνει η Ισραηλιτική κοινότητα (ΚΙΣ) από τότε που ο Ελευθέριος Βενιζέλος    
της έδωσε υπόσταση Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), προκάλεσαν έντονες αντιπαραθέσεις στα Ιωάννινα. Κέντρο της διαλογικής κόντρας ήταν η τοπική εφημερίδα «Πρωινός Λόγος», με πρωταγωνιστές, από την μια πλευρά τη συνεργάτιδα της εφημερίδος Θεανώ Βλάχου και από την άλλη τον Πρόεδρο της Εβραϊκής Κοινότητας Ιωαννίνων και μέλος του ΔΣ του ΚΙΣ, Μωυσή Ελισάφ. 
 
Την αντίδραση του κ. Ελισάφ προκάλεσε σχόλιο της Θεανώς Βλάχου η οποία αναρωτήθηκε εάν το ΚΙΣ θα εξαιρεθεί εκ νέου της φορολόγησης από το Δημόσιο. Ακολούθησε ανταλλαγή απαντήσεων ανάμεσα στον επικεφαλής της Ισραηλιτικής Κοινότητας των Ιωαννίνων και τη συνεργάτιδα του «Πρωινού Λόγου», για να καταλήξει η οριστική, ελαφρώς οργισμένη απάντηση του κ. Ελισάφ, σύμφωνα με την οποία το ΚΙΣ «προφανώς φορολογείται» και ότι κανείς πολιτικός δεν έχει εγγράψει τα ακίνητά του στο ΚΙΣ. Προσέξτε τα επιχειρήματα που επιστρατεύει η μία και η άλλη πλευρά. Χαρακτηριστικό είναι ότι η κ. Βλάχου χρησιμοποιεί τα ντοκουμέντα της «Ελεύθερης Ώρας» στην αντιπαράθεσή της με τον κ. Ελισάφ.     

Σχόλιο Θεανώς Βλάχου:
«Το ΚΙΣ θα εξαιρεθεί;»

            «Είπαν ότι θα φορολογήσουν τώρα και τα ακίνητα των κομμάτων, του στρατού και των δημοσίων υπηρεσιών. Ιδιόκτητο χώρο και μάλιστα τεράστιο μόνο ένα κόμμα κατέχει. Πού βρήκε τους πόρους για να το κατασκευάσει είναι άλλη ιστορία. ΄Οσο για  το Δημόσιο που θα πληρώνει φόρο στο Δημόσιο για τη περιουσία του αυτό θέλει μετάφραση!!! Με τα ακίνητα του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου τι θα γίνει; Θα εξαιρεθούν πάλι από τη φορολόγηση;  Τα εξαίρεσε κάποτε ο Γεώργιος Παπανδρέου ο Α και από τότε, ακούγεται, ότι δεν πληρώνουν φόρο. Τώρα που λένε ότι θα φορολογήσουν ακόμη και το χέρσο χωραφάκι, με  τα ακίνητα του ΚΙΣ που δεν είναι και λίγα, τι θα ισχύσει; Ακούστηκε ότι Έλληνες πολιτικοί έχουν τα ακίνητά τους στο ΚΙΣ  για να μη φορολογούνται. Απίθανο φαίνεται! Αλλά πού ξέρεις;».


 Μωυσής Ελισάφ: «Ατεκμηρίωτος ο ισχυρισμός ότι το ΚΙΣ εξαιρείται από τη φορολογία»
            Στο σχόλιο της στήλης «διαδόσεις» σχετικά με την φορολόγηση ή μη ακινήτων του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου απάντησε ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων και μέλος Δ.Σ του ΚΙΣ Μωυσής Ελισάφ, ο οποίος αναφέρει τα ακόλουθα:
                «Με οδυνηρή έκπληξη διάβασα στην έγκριτη εφημερίδα σας (Παρασκευή 1/11/13), σχόλιο της κ. Θεανώς Βλάχου σχετικά με τη φορολόγηση των ακινήτων του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου (ΚΙΣ). Στο σχόλιο αναφέρεται ο ατεκμηρίωτος ισχυρισμός ότι το ΚΙΣ εξαιρείται από τη φορολογία.
                Οφείλω να σας διευκρινίσω ότι το ΚΙΣ είναι μη επιχορηγούμενο από την πολιτεία ΝΠΔΔ και εφαρμόζει όλους τους νόμους του κράτους που διέπουν τη λειτουργία των ΝΠΔΔ. Προφανώς το ΚΙΣ φορολογείται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Να σας επισημάνω ότι το ΚΙΣ  διαθέτει περιορισμένο αριθμό ακινήτων που προέρχονται κυρίως από δωρεές. ΄Οσον αφορά τον απαράδεκτο ισχυρισμό της συνεργάτιδάς σας ότι Έλληνες πολιτικοί έχουν τα ακίνητά τους στο ΚΙΣ, νομίζω ότι είναι αποκύημα φαντασίας και φυσικά δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα.
               
                                                                                                Με εκτίμηση
Μωυσής Ελισάφ
Πρόεδρος Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων
            Μέλος Δ.Σ του ΚΙΣ»

  
Θεανώ Βλάχου: «Η Ελεύθερη Ώρα καλεί τον πολιτικό να απαντήσει εάν έχει καταχωρήσει στο ΚΙΣ τα ακίνητά του για να μην φορολογείται, αλλά μέχρι στιγμής δεν απαντά»

«Κύριε Διευθυντά
Αρχικά ήθελα να εκφράσω τη μεγάλη εκτίμηση που τρέφω προς τον κ. Μυωσή Ελισάφ, ως άνθρωπο και ως επιστήμονα. Το να έχουμε διαφορετικές απόψεις και ίσως διαφορετική πληροφόρηση δεν σημαίνει ότι υπάρχει λόγος να αντιδικούμε.
Ο κ. Ελισάφ ως μέλος του ΚΙΣ θα γνωρίζει καλύτερα όσα ισχύουν για την περιουσία του. Επειδή όμως οι Έλληνες βάλλονται από παντού, ιδιαίτερα αν έχουν κάποια ακίνητη περιουσία, θεωρώ φυσικό να ψάχνουν προς κάθε κατεύθυνση για να βρουν ποιοι διαφεύγουν της φορολόγησης. Έτσι, εκτός των άλλων, έψαξαν και το καθεστώς φορολόγησης του ΚΙΣ
Ο Μάκης Βραχιολίδης  δημοσιεύει στο διαδίκτυο τις πληροφορίες που συγκέντρωσε για τη στάση των Ελλήνων πολιτικών έναντι του ΚΙΣ. Αναφέρει την απόφαση του Ελευθερίου Βενιζέλου που το 1920 καθιστούσε το ΚΙΣ Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, προσφέροντάς του φορολογική ασυλία, και σχολιάζει τη στάση του Γεωργίου Παπανδρέου που όταν ανέλαβε την Προεδρεία της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, στις 18 Οκτωβρίου του 1944, και πριν να συγκροτηθεί η βουλή σε σώμα, τροποποίησε Νόμους του κράτους που αφορούσαν στο ΚΙΣ,  δίνοντας πλαστούς αριθμούς ΦΕΚ. Αντί δηλαδή να συνεχίσει από τον αριθμό ΦΕΚ 242 που είχε σταματήσει η προηγούμενη κυβέρνηση Ράλλη, χρησιμοποίησε αυθαίρετους αριθμούς που αφορούσαν άλλες περιπτώσεις προηγουμένων μηνών. ΄Ολες οι πληροφορίες και τα αντίγραφα  των ΦΕΚ είναι δημοσιευμένα στο διαδίκτυο. Πάντως ο Γεώργιος Παπανδρέου με εκείνες τις αποφάσεις κατήργησε τον Υπουργό Οικονομικών και τις υπηρεσίες του που ήλεγχαν, διαχειρίζονταν και φορολογούσαν το ΚΙΣ. ΄Ετσι δεν γνωρίζει το ελληνικό κράτος ποια και πόση είναι η Ισραηλιτική περιουσία στην Ελλάδα.
Αν υπάρχουν νεότεροι νόμοι που φορολογούν την περιουσία του ΚΙΣ, όπως συμβαίνει με την εκκλησιαστική περιουσία και με την περιουσία όλων των Ελλήνων θα το γνωρίζει ο κ. Ελισάφ. Όσο για τα αποκυήματα της φαντασίας που αναφέρει  θα ήθελα να τον παραπέμψω στην εφημερίδα «Ελεύθερη ώρα» που εδώ και αρκετές εβδομάδες καλεί τον πολιτικό (αναφέρει και το όνομά του) που έχει τα 80 ακίνητα και δεν φορολογείται να ενημερώσει τους πολίτες εάν τα έχει καταχωρημένα στο ΚΙΣ. Απάντηση μέχρι σήμερα δεν έδωσε ο συγκεκριμένος πολιτικός.
Αν τελικά μπορεί να λειτουργήσει το ΚΙΣ με το καθεστώς των OFFSHORE προσφέροντας φοροαπαλλαγή σε ιδιοκτήτες ακινήτων, ο κ. Ελισάφ μπορεί να το ερευνήσει. Αν αυτό αληθεύει, τότε ποια έσοδα έχουν όσοι τα καταχωρούν στην περιουσία του ΚΙΣ;  Ξέρω ότι θα δώσει ειλικρινείς απαντήσεις αποκαθιστώντας την αλήθεια όποια κι αν είναι. 
                                                                                               
Θεανώ Βλάχου»

Τελική απάντηση  Προέδρου Εβραϊκής Κοινότητας Ιωαννίνων: «Το ΚΙΣ φορολογείται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία»

«Κύριε Διευθυντά,
                Οφείλω κατηγορηματικά και για τελευταία φορά να υπογραμμίσω ότι το ΚΙΣ (ΝΠΔΔ) φορολογείται  (όπως και η εκκλησία της Ελλάδος) σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Το ίδιο το ΚΙΣ επανειλημμένα έχει τοποθετηθεί σε ψευδείς πληροφορίες που στο παρελθόν αναπαράχθηκαν σε διάφορα blogs. Το ΚΙΣ αποτελεί τη νόμιμη εκπροσώπηση των Εβραϊκών Κοινοτήτων στην πατρίδα μας και όχι έδρα offshore εταιρειών ή καταφύγιο φοροαπαλλαγών συμπολιτών μας και Ελλήνων πολιτικών. Είναι απορίας άξιο πως συκοφαντικά και αντισημιτικά δημοσιεύματα εντύπων ή  blogs αναπαράγονται με περισσή ευκολία και μάλιστα αυτή την τόσο κρίσιμη περίοδο.
Η κα Βλάχου διατείνεται ότι με εκτιμά και πιστεύει στην ειλικρίνεια των απόψεών μου. Ως μέλος του ΔΣ του ΚΙΣ και εν γνώσει των συνεπειών του νόμου μπορώ να τη διαβεβαιώσω ότι δεν έχω ουδεμία πρόθεση να εξαπατήσω τους συμπολίτες μας.                                                                                                                          Μωυσής Ελισάφ 
Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων
Μέλος του Δ.Σ του ΚΙΣ»



ΖΗΤΑΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΟΡΙΣΤΙΕΣ!
ΙΔΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ!!!
Όλα τα ρεπορτάζ μας αναφορικά με το ΚΙΣ και για το αν φορολογείται ή όχι στηρίζονταν σε ντοκουμέντα, με ΦΕΚ και κρατικές αποφάσεις. Δημοσιεύσαμε πολλά στοιχεία και καλόπιστα ζητήσαμε από το ΚΙΣ να δώσει τεκμηριωμένη απάντηση που να αντικρούει τα δικά μας στοιχεία.  Μέχρι στιγμής δεν πήραμε τέτοια απάντηση. Η επιχειρηματολογία του κ. Ελισάφ είναι αόριστη και ατεκμηρίωτη. Λέει ότι «το ΚΙΣ (ΝΠΔΔ) φορολογείται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία». Το ΝΠΔΔ όμως, και η κείμενη νομοθεσία που συνοδεύει όλα τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, εξαιρούνται φορολογίας. Ιδού τι αναφέρει ο Ν3463/2006 και το ΦΕΚ 114Α. Στο άρθρο 276 διαβάζουμε: «Φορολογικές απαλλαγές και ατέλειες. Οι Δήμοι και οι Κοινότητες, τα δημοτικά και κοινοτι­κά ιδρύματα και τα λοιπά δημοτικά και κοινοτικά νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, οι Σύνδεσμοι Δήμων και Κοινοτήτων, οι αποκλειστικώς κοινωφελούς χαρακτήρα αμιγείς δημοτικές ή κοινοτικές επιχειρήσεις, οι επιχειρήσεις 'Υδρευσης-Αποχέτευσης, η Κεντρική 'Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων της Ελλάδας και οι Τοπικές Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων απαλλάσσονται εν γένει από κάθε δημόσιο, άμεσο ή έμμεσο, δημοτικό, κοινοτικό ή λι­μενικό φόρο, τέλος, δικαστικό ένσημο και εισφορά υπέρ οποιουδήποτε ταμείου, εισφορά υπέρ της Ε.Ρ.Τ. - Α.Ε., από κρατήσεις και από κάθε δικαστικό τέλος στις δίκες τους, με την επιφύλαξη των εκάστοτε ισχυουσών φο­ρολογικών ρυθμίσεων. Επίσης έχουν όλες ανεξαιρέτως τις ατέλειες και τα δικαστικά, διοικητικά και δικονομικά προνόμια που παρέχονται στο Δημόσιο».
Το ότι αναφέρουμε το Ν3463/2006 που αφορά στον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, και που τηρείται ως ευαγγέλιο, το κάνουμε για να  πούμε στον κ. Ελισάφ ότι ως Αντιδήμαρχος που είναι θα πρέπει να γνωρίζει ότι τα ΝΠΔΔ δεν φορολογούνται. Απολαμβάνουν ιδιαίτερων προνομίων τα οποία περιγράφει ο συγκεκριμένος νόμος. Νομίζουμε κύριε Ελισάφ ότι ως παράγων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που είστε, οφείλετε  να τον γνωρίζετε. Συνεπώς, όταν λέτε ότι «το ΚΙΣ φορολογείται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία», η κείμενη νομοθεσία λέει ότι απαλλάσσεται των φόρων με τους οποίους επιβαρύνεται κάθε άλλο πρόσωπο, φυσικό η ΝΠΙΔ!

Ο ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ, ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ;
Υπάρχουν σοβαρές πληροφορίες της τελευταίας στιγμής που λένε ότι ο εκλεκτός του ΚΙΣ κ. Φώτης Κουβέλης προαλείφεται για Πρωθυπουργός στη θέση του Σαμαρά. Η αιφνίδια πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη να γίνουν προσπάθειες να πεισθεί ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ να επιστρέψει στην κυβέρνηση συνεργασίας, μόνον τυχαίες δεν ήταν. Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου φυλλορροεί και η επιστροφή του Φώτη Κουβέλη σε αυτή, θα ήταν αναγκαία όσο ποτέ. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, η προσπάθεια να πεισθεί ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ να επιστρέψει στη συγκυβέρνηση, έχει ως δέλεαρ την ίδια την Πρωθυπουργία! Να αποχωρήσει δηλαδή ο Σαμαράς για να αναλάβει καθήκοντα Πρωθυπουργού ο κ. Κουβέλης, όπως ακριβώς έγινε πέρσι τέτοιον καιρό όταν παραιτείτο ο Γιώργος Παπανδρέου για να γίνει Πρωθυπουργός ο Παπαδήμος!
Αυτό το σενάριο θα το ήθελε να εξελίσσεται και το ΚΙΣ μια και να μην ξεχνάμε ότι ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είναι ο εκλεκτός του και είναι αυτός που ήθελε και θέλει πάση θυσία να περάσει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο από τη Βουλή.
Εμείς πάντως, επανερχόμενοι στο ίδιο ερώτημα που επί μήνες υποβάλλουμε στον κ. Κουβέλη, ζητούμε να μας απαντήσει εάν έχει εγγράψει πολλά ακίνητά του (μιλάνε ακόμη και για 80) στο ΚΙΣ, απολαμβάνοντας φορολογικής ασυλίας!   Είναι αλήθεια κύριε Κουβέλη ή ψέματα;
 "Ελεύθερη Ώρα, Νέοι Άνθρωποι"
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου