Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ "ΜΑΧΟΜΕΝΕΣ ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ" ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Γνήσια θεωρεί την προκήρυξη η Αντιτρομοκρατική

- Η προκήρυξη είχε τοποθετηθεί σε φάκελο σε σακούλα σκουπιδιών έξω από το Σκοπευτήριο της Καισαριανής
- Πρωτοεμφανιζόμενη η οργάνωση που αναλαμβάνει την εκτέλεση των μελών της Χρυσής Αυγής στο Ηράκλειο
- «Η επίθεση έγινε ως αντίποινα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα» αναφέρει η 18σελιδη προκήρυξη
- «Οι σφαίρες των 9 χιλιοστών ήταν παραγγελία του βουλευτή τους (σ.σ. της Χρυσής Αυγής) Μίχου, που είχε δηλώσει ότι "μόνο με σφαίρες θα μας σταματήσουν"»
- Στο μικροσκόπιο της Αντριτρομοκρατικής το κείμενο
- Η απάντηση της Χρυσής Αυγής

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική μετά την προκήρυξη για την ανάληψη ευθύνης της διπλής δολοφονίας των μελών της Χρυσής Αυγής στο Ηράκλειο πριν από περίπου τρεις εβδομάδες.
Την ευθύνη ανέλαβε η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις» και όπως αναφέρει το 18σελιδο κείμενο, η επίθεση όπου δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ οι Γιώργος Φουντούλης, Μανώλης Καπελώνης και τραυματίστηκε σοβαρά ο Αλέξανδρος Γέροντας, ήταν αντίποινα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Η προκήρυξη ξεκινά με την πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση να αναλαμβάνει την ευθύνη της διπλής δολοφονίας, να τη χαρακτηρίζουν αντίποινα στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά και να την αφιερώνουν «σε κάθε μετανάστη που λοιδορείται» και να μιλούν για ταξικό εμφύλιο.

«Η ένοπλη επίθεση – απάντηση στα γραφεία στο Ν. Ηράκλειο είναι η αφετηρία της λαϊκής εξόρμησης για να σταλούν τα ναζιστικά αποβράσματα της Χρυσής Αυγής εκεί όπου τους αρμόζει, στα σκουπίδια της ιστορίας», αναφέρει η προκήρυξη.
Οι συγγραφείς γράφουν επίσης ότι «οι σφαίρες των 9 χιλιοστών ήταν παραγγελία του βουλευτή τους Μίχου, που είχε δηλώσει ότι "μόνο με σφαίρες θα μας σταματήσουν"».

Στην προκήρυξη αναφέρεται επίσης: "Η επιλογή να χτυπήσουμε τα αναλώσιμα των βουλευτών και όχι τους ίδιους, συνίσταται στο εξής τελεσίδικο μήνυμα: Κατά την φαινομενική "εξάρθρωση" της Χ.Α. υπήρξαν έστω μερικώς τα αποκαλυπτήρια για το ποιόν των χρυσαυγιτών. Τώρα όλοι ξέρουν, τώρα η εποχή της απενοχοποίησής τους τελείωσε. Τώρα όποιος τους προσεγγίζει είναι συνυπεύθυνος".

Εξαπολύουν επίθεση τόσο στη Χρυσή Αυγή όσο και στην Αριστερά. «Σοβαρή Χρυσή Αυγή έχουμε και λέγεται ΝΔ. Ευρωπαϊκό φασισμό έχουμε και ηγείται ο Αντώνης Σαμαράς. Η ΝΔ με τη ΧΑ συνεργάζονταν, συνέπιπταν και αλληλοτροφοδοτούνταν από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα», αναφέρεται στο κείμενο της προκήρυξης, ενώ για την Αριστερά γράφει: «στην αφοσιωμένη στο σύστημα επίσημη αριστερά της καρπαζιάς που χρόνια τώρα μιλάει για «προβοκάτορες» και «σκοτεινά κέντρα ανωμαλίας» και που δεν απέτρεψε ούτε και αντιστάθηκε στο ελάχιστο στη χούντα των συνταγματαρχών, απαντάμε ότι ο ένοπλος αγώνας και οι εκτελέσεις φασιστών ήταν πάγια πρακτική του επαναστατικού λαϊκού κινήματος».

Το κείμενο καταλήγει με τη φράση: «Φωτιά και Τσεκούρι στους Φασίστες, Πόλεμο στον Πόλεμο των Αφεντικών».


Το χρονικό

Αντίγραφο του USB που είχαν αφήσει άγνωστοι στο Σκοπευτήριο Καισαριανής (άκρως συμβολικό τόπο, εκεί όπου εκτελέστηκαν αγωνιστές της αντίστασης από τους ναζί) έχει φτάσει ήδη στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής και εξετάζεται η αυθεντικότητά του. Πηγές της Αντιτρομοκρατικής θεωρούν πως η προκήρυξη είναι γνήσια.

Το απόγευμα του Σαββάτου, άγνωστος τηλεφώνησε στο zougla.gr και είπε πως USB με προκήρυξη για την ανάληψη ευθύνης του διπλού μακελείου στο Νέο Ηράκλειο, όπου δολοφονήθηκαν οι Γιώργος Φουντούλης και Μανώλης Καπελώνης και είχε τραυματιστεί σοβαρά ο Αλέξανδρος Γέροντας, βρίσκεται σε φάκελο, μέσα σε σακούλα απορριμμάτων έξω από το σκοπευτήριο Καισαριανής.

Η Αντιτρομοκρατική έχει ζητήσει να της δοθούν ο φάκελος και η σακούλα όπου είχε τοποθετηθεί το USB με την προκήρυξη ώστε να σταλεί στα εργαστήρια και να εξεταστεί για τυχόν δακτυλικά αποτυπώματα ή DNA.
Επίσης, οι άνδρες της Υπηρεσίες παίρνουν καταθέσεις από του ανθρώπους που βρήκαν το USB και το επεξεργάστηκαν πρώτοι, ενώ εξετάζεται και το video που έχει τραβηχτεί από το σημείο, καθώς φαίνεται πως στο Σκοπευτήριο την ώρα που βρέθηκε η σακούλα υπήρχε κόσμος και πιθανόν να έχει δει κατι.

«Οι σφαίρες των 9 χιλιοστών ήταν παραγγελία του βουλευτή τους Μίχου, που είχε δηλώσει ότι "μόνο με σφαίρες θα μας σταματήσουν"»
Δεν είναι η πρώτη φορά που ανάληψη ευθύνης για κάποια επίθεση γίνεται με ηλεκτρονικό αρχείο.

27 Μαρτίου 2013 είχε γίνει η βομβιστική επίθεση στο σπίτι του εφοπλιστή Τσάκου στην Ακρόπολη και στις 12 Απριλίου 2013 είχαν πάρει τηλέφωνο στην Εφημερίδα των Συντακτών, πως είχαν αφήσει USB με προκήρυξη στην οδό Αναξαγόρα στην Καισαριανή, κάτω από το άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη. Την ευθύνη τότε είχε αναλάβει η Επαναστατική Ανατροπή, χωρίς να μάθουμε όμως ποτέ το περιεχόμενο γιατί η Αντιτρομοκρατική δεν το δημοσίευσε.

Με CD – ROM είχε αφήσει η Σέχτα Επαναστατών σε δυο περιπτώσεις, η μια μετά την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού (η επίθεση είχε γίνει 3 Φεβρουαρίου 2009), δυο μέρες μετά την προκήρυξη σε ανθοστήλη στον τάφο του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

17 Φεβρουαρίου 2009, μετά την επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό Alter, πάλι με CD – ROM, το είχαν αφήσει στην είσοδο της πολυκατοικίας στην οδό Νιόβης, όπου το 1998 είχε πεθάνει η Αμαλία Γκινάκη κατά τη διάρκεια ομηρείας από τον Σορίν Ματέι.

Μετά τη ληστεία και τις συλλήψεις στο Βελβεντό Κοζάνης, σε σπίτι στην οδό Ελ Αλαμέιν στο Χαλάνδρι είχε βρεθεί στικάκι που περιείχε ανάληψη ευθύνης από την άτυπη αναρχική ομοσπονδία – Φωτιές στον Ορίζοντα για επίθεση στις 24 Σεπτεμβρίου του 2012 σε εταιρία στο Χαλάνδρι, άλλο προσχέδιο προκήρυξης από τη Μαχόμενη Μειοψηφία, Κομμάντο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του πρώην υπουργού Οικονομίας και Εθνικής Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου στις 7 Δεκεμβρίου του 2012 όπως και μια αφίσα από το Πρωτοδικείο Αθηνών στη Λουίζης Ριανκούρ μετά την έκρηξη βόμβας στις 30 Δεκεμβρίου του 2010 από τη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου