Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

"ΒΡΟΧΗ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΣΕ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΕΒΡΟ. ΕΤΟΙΜΟΙ Ν' ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΚΑΙ OI S300

«Βροχή» πυραύλων προγραμματίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις για τα τέλη Νοεμβρίου σε Αιγαίο και Έβρο θέλοντας να στείλουν ένα σαφές μήνυμα ισχύος στην Τουρκία που «τσαμπουκαλεύεται» και αμφισβητεί κυριαρχικά μας δικαιώματα. Αποκορύφωμα της σφοδρής «καταιγίδας» βλημάτων από πλοία, μαχητικά αεροσκάφη και επιθετικά ελικόπτερα θα είναι η πολυαναμενόμενη βολή των S-300 PMU-1 στις 11 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «defencenet.gr», επιτελείς του Πενταγώνου σχεδιάζουν τη διεξαγωγή τριών ασκήσεων ταυτόχρονα στις περιοχές που η Άγκυρα επικεντρώνει την απειλή της σε βάρος της Ελλάδας. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, που επιχειρεί την αλλαγή του status quo προκειμένου να βάλει «πόδι» στα κοιτάσματα των υδρογονανθράκων και στον Έβρο.
Από τις 25 έως της 29 Νοεμβρίου το Πολεμικό Ναυτικό θα διεξάγει την άσκηση «Θαλάσσιος Γρύπας». Πλοία του Στόλου θα αναπτυχθούν στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και θα πραγματοποιήσουν στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης βολές RIM-7M Sea Sparrow και Penguin.

 
Η σημαντικότερη βολή όμως θα είναι με πύραυλο Exocet. Είναι ο φόβος και ο τρόμος των Τούρκων, καθώς δεν διαθέτουν τέτοιο βλήμα και γνωρίζουν πολύ καλά τη «φονικότατα» του απέναντι στους θαλάσσιους στόχους, που είναι τα πλοία τους σαν και τη φρεγάτα «Ορούκ Ρέις» που δοκίμασε τις ανοχές των επάκτιων πυροβολαρχιών ΜΜ-40 Exocet.
Και τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, όχι απλά έχουν στα χέρια τους αυτό το όπλο, αλλά γνωρίζουν άριστα και πώς θα το χρησιμοποιήσουν όταν έρθει η ώρα. Αν βέβαια οι υποτακτικοί πολιτικοί δώσουν την εντολή και δεν καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να μοιράσουν ελληνικά εδάφη ή να συνηγορήσουν στη λογική των «γκρίζων ζωνών», όπως έκανε το 1996 ο Σημίτης και ο Πάγκαλος στα Ίμια.
Ημερομηνία καταλυτική όμως θα είναι ως φαίνεται η 28η Νοεμβρίου. Εκεί θα συναντηθούν δυνάμεις από Ναυτικό, Αεροπορία και Στρατό απλώνοντας μία ομπρέλα προστασίας των ανατολικών συνόρων της Ελλάδας
Η Πολεμική Αεροπορία θα διεξάγει άσκηση στο Πεδίο Βολής της Κρήτης ταυτόχρονα με την άσκηση του Π.Ν. ενώ απο τις 18 έως τις 22 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί ο «Δικέφαλος Αετός» με την εκτόξευση Α/Α όπλων. Πιθανό είναι το ενδεχόμενο να συμμετάσχει και η Π.Α. με την ρίψη βλημάτων Magic II που φέρουν τα Mirage-2000 και τα Mirage 2000-5 και όπλων αέρος επιφανείας κατά θαλάσσιου στόχου, όπως τα AGM-65 Maverick από F-16.
Αποτελεί ζητούμενο αν θα γίνει χρήση βλήματος ΑΜ-39Μk2 Exocet από αεροσκάφη Μirage-2000, κάτι που είχε γίνει πριν περίπου ένα χρόνο και είχε προκαλέσει «εμπλοκή» στα Τουρκάκια.
Στο «Δικέφαλο Αετό» πρόκειται να ενεργοποιηθούν τα αντιαεροπορικά συστήματα Patriot, δεν αποκλείεται η μεταφορά επάκτιων συστημάτων, ενώ θα συμμετάσχουν ιπτάμενα ραντάρ EMB-145H ΑΣΕΠΕ για έγκαιρη προειδοποίηση και έλεγχο από πλευράς Π.Α., όπως επίσης και τα ΤΟR-M1.
Την ίδια ημέρα «φωτιά και ατσάλι» θα υπάρξει στον Έβρο με την πραγματοποίηση της άσκησης «Αστραπή». Άρματα μάχης και δυνάμεις Πυροβολικού, υποστηριζόμενα από επιθετικά ελικόπτερα AH-64 Apache και τους πυραύλους τους AGM 114 K1 Hellfire θα κάνουν τη νύχτα μέτρα, στέλνοντας τη «λάμψη» των πυρών… απέναντι.
Μετά τον καταιγισμό πυραύλων και από τους τρεις κλάδους των Ένοπλων Δυνάμεων σε Αιγαίο και Έβρο έρχεται το απόλυτο για την αντιαεροπορική-αντιπυραυλική άμυνα της χώρας. Βολή S-300 PMU-1, στις 11 Δεκεμβρίου.
Η στιγμή αυτή που χρόνια περιμέναμε φαίνεται πώς έφτασε και προκαλεί «ταραχή» στους Τούρκους, αφού το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα με τις δυνατότητες που έχει αλλάζει την ισορροπία στο Αιγαίο.
Μπορεί να εγκλωβίσει και να καταρρίψει πολλούς στόχους ταυτόχρονα πριν το πάρουν χαμπάρι. Αυτός είναι ο λόγος που έχουν κάνει τα πάντα για να συλλέξουν όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούν, προκαλώντας ακόμη και το θάνατο του Κώστα Ηλιάκη.
Σε μία περίοδο λοιπόν πολιτικής αστάθειας στην Ελλάδα ελέω τρόικας και μνημονίων οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στέκονται στο ύψος των περιστάσεων, δείχνουν την ισχύ τους σε αέρα, θάλασσα και στεριά και να δηλώνουν αποφασισμένες να αποτρέψουν τις κακές σκέψεις απόπειρας δημιουργίας τετελεσμένων στο Αιγαίο και τον Έβρο.
Η Άγκυρα μπορεί να προκαλεί με «κρουαζιέρες» στο Αιγαίο, υπερπτήσεις, παραβάσεις του FIR Αθηνών και παραβιάσεις των χωρικών υδάτων και του εθνικού εναέριου χώρου, αλλά οι φύλακες έχουν… γνώση.
Αρκεί κάποιος πολιτικός που φορά παντελόνια και δεν έχει συνέχεια σκυμμένο το κεφάλι να δώσει εντολή να πατηθεί το κόκκινο κουμπάκι. Αν είχε πατηθεί από το 1974 έστω μία φορά τώρα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.
 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου