Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Ο ΧΑΡΗΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ 8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2016: "ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ Ν' ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ..."!ΒΙΝΤΕΟ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2016

Την Κυριακή 22 Ιανουρίου 2017 στις 11:00 το πρωί στο Δημαρχείο του Χολαργού στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, η Δημοτική Παράταξη...

"Συνεργασία για τις 8Προτάσεις", διοργανώνει για δεύτερη χρονιά τον ετήσιο απολογισμό της δράσης της.

Ελάτε να δείτε και να ακούσετε τι μπορεί να κάνει ένας δήμος για τους δημότες του, και ποια μπορεί να είναι η δράση μιας διαφορετικής προγραμματικής παράταξης, με γνώσεις, ρόλο και όραμα. 

Δείτε τι λέγαμε με την έναρξη της θητείας μας, ελάτε να ακούσετε τι κάναμε

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Δυόμιση χρόνια μετά  την έναρξη της θητείας και με την κατάθεση της Β’ φάσης του Στρατηγικού Σχεδίου από τη δημοτική αρχή, ήρθε να επικυρώσει και γραπτώς τους φόβους μας ότι θα δούμε μια ακόμη θητεία που θα γεμίσει κάποιους με βιογραφικούς τίτλους και θα ικανοποιήσει κάποιες προσωπικές φιλοδοξίες, χωρίς κανένα αποτέλεσμα για τους δημότες. 

Με ένα Στρατηγικό Σχέδιο που εκκρεμεί μεταξύ συντηρητισμού και φαντασιοπληξίας, η δημοτική αρχή μετά από δυόμιση χρόνια ουσιαστικής απραξίας και “αποταμίευσης φόρων”, μας διαβεβαίωσε και γραπτώς ότι στο τέλος της θητείας της τίποτα ουσιαστικό δεν θα έχει αλλάξει στην πόλη μας.

Δεν θα έχει αλλάξει η εικόνα στην καθαριότητα, ούτε θα έχει λυθεί πρόβλημα της στάθμευσης και της μετακίνησης. Δεν θα έχουν δημιουργηθεί αναπτυξιακοί θεσμοί που να δημιουργούν θέσεις απασχόλησης και επιχειρηματικές ευκαιρίες. Δεν θα έχει λυθεί το πρόβλημα του φωτισμού και της ασφάλειας δρόμων και σπιτιών. Δεν θα έχει αλλάξει εικόνα και λειτουργία ο πολιτισμός ως εναλλακτική μορφή διασκέδασης. Οι γονείς θα συνεχίσουν να επιβαρύνονται δυσβάστακτα στον αθλητισμό και η υποβάθμιση των σχολείων θα συνεχιστεί με μικρότερα προαύλια, λιγότερες και μικρότερες βοηθητικές αίθουσες και ένα φτωχότερο εξοπλισμό που θα υποχρεώνει τους γονείς να βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να προσφέρουν ένα αξιοπρεπές σχολικό περιβάλλον στα παιδιά τους. Τέλος δεν θα έχει κάνει καμία αναδιάρθρωση των υπηρεσιών που να οδηγούν σε μείωση του κόστους και καλύτερη εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων.

Στο τέλος αυτής της θητείας η πόλη μας δεν θα έχει καμία παραπάνω αξία σε αντίθεση με άλλους δήμους που ήδη έχουν δημιουργήσει ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, Διαχείρισης Απορριμμάτων, Κοινωνικής Πρόνοιας και ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας, διεκδικώντας 130 εκατομμύρια ευρώ ο καθένας από τα 10 περίπου δισεκατομμύρια ευρώ  που διατίθενται συνολικά στους δήμους μέσω Περιφερειακών, Τομεακών Προγραμμάτων και Ευρωπαϊκών Πρωτοβουλιών.

Εμείς από την πρώτη στιγμή κάναμε συγκεκριμένες προτάσεις για να μην βρεθεί η δημοτική αρχή σ’ αυτό το αδιέξοδο και την απραξία.

Προτείναμε εκπόνηση μελετών που να αφορούν σε καινοτόμες ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ, τεκμηριώνοντας τις πραγματικές ανάγκες του δήμου μας στην κατεύθυνση της Ασφαλούς και Φιλικής γειτονιάς και της Κοινωνικής Συνοχής.

Φτιάξαμε ένα πρόγραμμα 8 αξόνων αλληλένδετων και αλληλοϋποστηριζόμενων μεταξύ τους, έτσι ώστε να συγκροτούν μια συμπαγή  πρόταση χρηματοδότησης και να μπορούν να αντλήσουν τα 130 εκατομμύρια ευρώ από τα Περιφερειακά και Τομεακά Προγράμματα και τις Ευρωπαϊκές Πρωτοβουλίες.

Προτείναμε:

Την αναβάθμιση και δημιουργία νέων θεσμών Δημοκρατίας, Συμμετοχής και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης έτσι ώστε ο δήμος να δημιουργήσει κλίμα κοινωνικής συναίνεσης και υποστήριξης, αξιοποιώντας όλο το εξειδικευμένο προσωπικό των 4.227 μεταπτυχιακών τίτλων που διαθέτει η τοπική μας κοινωνία και να τεκμηριώσει την Συμφωνία  Εταιρικής Σχέσης που απαιτούν οι χρηματοδοτήσεις.

Παράλληλα να δημιουργήσει διαπληροφοριακά υπόβαθρα Έξυπνης Πόλης έτσι ώστε να συλλέγει καθημερινά δεδομένα, να τα επεξεργάζεται και να αντιδρά άμεσα στις ανάγκες και να αναδιαρθρώσει και να εκσυγχρονίσει τις υπηρεσίες του για να μπορούν να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις των καιρών.

Την ανάπτυξη πολιτικής Βιώσιμης Κινητικότητας για την ασφαλή εναλλακτική μετακίνηση  των κατοίκων, την αποσυμφόρηση των δρόμων από τα Ι.Χ. και την γρήγορη και εύκολη πρόσβαση σε πολυσύχναστους χώρους όπως τοπικά κέντρα αγοράς, γήπεδα και σχολεία.

Την εφαρμογή Κοινωνικής Πολιτικής για όλους και όχι για κλειστά κλαμπ εκλογικής πελατείας, με έμφαση στην επανένταξη, την ενεργό γήρανση, την πρόληψη, την ευαισθητοποίηση, την κλιμάκωση στην τιμολόγηση των υπηρεσιών με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια και την εισαγωγή τεχνογνωσίας από έμπειρους εξειδικευμένους οργανισμούς.

Την δημιουργία Έξυπνης Εξειδίκευσης και συνεργατικών θεσμών για την ανάπτυξη, που θα δημιουργούν προϊόν υπεραξίας για την πόλη, επενδυτικές ευκαιρίες και θέσεις εργασίας.

Την καθιέρωση του Ανοιχτού Σχολείου στην Γειτονιά και την μετατροπή των σχολείων σε πρότυπα κύτταρα ανάπτυξης έκφρασης, δια βίου μάθησης και δημιουργίας, για όλη τη γειτονιά.

Την παραγωγή τοπικού πολιτισμού με αιχμή του δόρατος τα εργαστήρια τέχνης για την διεθνή δικτύωση του δήμου και την αξιοποίηση του πολιτισμού ως εργαλείο ανάπτυξης.

Και τέλος την ανάθεση στα Αθλητικά Σωματεία, την ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού με απόλυτο στόχο την αύξηση της άσκησης όλου του πληθυσμού και την μείωση του κόστους των παρεχόμενων υπηρεσιών.


Αυτές οι 8 συμπληρωματικές ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ θα οδηγούσαν στην πραγματική αναβάθμιση της πόλης και θα της έδιναν μια προστιθέμενη αξία σε ένα πλαίσιο Φιλικής Γειτονιάς και Κοινωνικής Συνοχής.
Η παράταξη 8Προτάσεις συνεπής στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, υπερασπίστηκε σε κάθε περίπτωση το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα, διατύπωσε δεκάδες προτάσεις εφαρμογής στο Δημοτικό Συμβούλιο, έθεσε σε λειτουργία μηχανισμούς υλοποίησης των δράσεων και με σεβασμό στους ψηφοφόρους της διοργανώνει για δεύτερη φορά τον απολογισμό όχι μόνο θέσεων αλλά και έργων, δημιουργώντας την πανελλαδική έκπληξη.

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017  στις 11:00 π.μ.

Δημαρχείο Χολαργού – αίθουσα Μελίνα Μερκούρη (επίπεδο -1)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου