Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: "ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ..."!

παρέμβαση του Προέδρου του ΔΣ Παπάγου-Χολαργού
Δημήτρη Οικονόμου
Η ΓΝΩΜΗ...

 Καθαρός Δήμος  χωρίς συνθήματα και graffiti
Ο δήμος μας είναι κατά κοινή ομολογία όμορφος και με ικανοποιητική ρυμοτομία. Ζούμε στους πρόποδες του Υμηττού απολαμβάνοντας καθαρό αέρα, καταπράσινα πάρκα και αλσύλλια . Οι κάτοικοι του ενοποιημένου δήμου Παπάγου-Χολαργού είναι υψηλού μορφωτικού και αισθητικού επιπέδου. Η καθαριότητα και η ανακύκλωση είναι στο πλέον υψηλό επίπεδο, συγκριτικά  και με άλλους δήμους ακόμη και της ευρύτερης περιοχής.
Κι όμως τα τελευταία χρόνια ο δήμος μας πλήττεται από  τη νέα μόδα-μάστιγα των ελληνικών πόλεων που ονομάζεται graffiti και σε ελεύθερη προσωπική μετάφραση "γραφιστικός βανδαλισμός".
Στο ήσυχο αστικό μας περιβάλλον παρατηρούνται γραμμένα συνθήματα  και αντιαισθητικά graffiti σε μάντρες οικιών, σε αθλητικούς χώρους, σε μνημεία, σε σχολεία,  σε πάρκα, σχεδόν παντού.  Πρόκειται για το χειρότερο είδος ρύπανσης , δεδομένου ότι σε αντίθεση με τα απορρίμματα τα όποια εύκολα περισυλλέγονται και απομακρύνονται ,  η καθαριότητα των graffiti  απαιτεί την επέμβαση ειδικών συνεργείων καθαρισμού και τη χρήση ειδικών  χημικών τοξικών  καθαριστικών.
Δυστυχώς  το πρόβλημα "graffiti" έχει προσλάβει πανελλήνια διάσταση. Πρόκειται προφανώς για μια βαθιά αντικοινωνική ενέργεια που συνάδει απόλυτα με τη γενικότερη πολιτισμική έκπτωση που βιώνει η σύγχρονη Ελλάδα.
Πρέπει σε αυτό το φαινόμενο θράσους και απαξίωσης της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας να αντιδράσουμε άμεσα  και συλλογικά χωρίς να υποτιμήσουμε την  σημασία του και τις επιπτώσεις του στον  καθημερινό μας βίο.
Χρειάζεται  να κινητοποιηθεί ο  Δήμος και όλοι  οι  φορείς  της πόλης, σύλλογοι, πρόσκοποι, μαθητές, νέοι, εκπαιδευτικοί, γονείς, όλοι. Με πρώτο στόχο το σεβασμό στο περιβάλλον και τον συνάνθρωπο και δεύτερο  την άμεση αποκατάσταση του τοπίου.
Προτείνω την έκδοση ενημερωτικού εντύπου, την διοργάνωση μουσικών-θεατρικών δρωμένων ευαισθητοποίησης, την  ενημέρωση των μαθητών και των γονέων . Ο δήμος σε συνεργασία με τα σχολεία και τους προσκόπους μπορεί να καθιερώσει " Ημέρα αντι-graffiti" . Δηλαδή ημέρα καθαρισμού συνθημάτων και graffiti με βραβεία, έπαθλα και την παρουσία νεανικών συγκροτημάτων.

Τέλος πρέπει να υπάρξει καλύτερη αστυνόμευση και εφαρμογή του νόμου περί καταστροφής δημόσιας και ιδιωτικής  περιουσίας. Αυστηρότερος έλεγχος στην πόλη μας και κατανομή ευθυνών είναι η αρχή για μια πόλη πραγματικά καθαρή!

3 σχόλια:

  1. Εξαιρετική πρωτοβουλία φίλε Δημήτρη. Η διαφορά είναι οτι η έννοια της καθαριότητας και της προστασίας των κτιρίων από γραφιστικούς βανδαλισμούς πρέπει να περάσει στη συνείδηση των δημοτών ώστε όλοι μαζί να προστατεύσουμε το περιβάλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια Δημήτρη Οικονόμου για την ξεκάθαρη θέση σου σε όσα συμβαίνουν στον Δήμο μας από βάνδαλους και άλλα σκουπίδια που κινούνται στο χώρο της αριστεράς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αριστερά είναι η κατάρα της Ελλάδος . Καθάρματα Ανθέλληνες και Ρουφιάνοι του ΣΟΙΜΠΛΕΡ είναι . Μισούν την χώρα οι ΚΑΤΣΠΛΙΑΔΕΣ αναρχοκομμουνιστές και θέλουν να την καταστρέψουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή