Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ! ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ.

Φάτε μάτια ψάρια και μετά ... τραγουδήστε!!!
Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός

Όλοι μας γνωρίζουμε το ρόλο και τις κακουργηματικές ευθύνες του εγχώριου τύπου στην σημερινή κατρακύλα της πατρίδας μας. Ευθύνες οι οποίες έχουν βάθος δεκαετιών αλλά και στο πρόσφατο παρελθόν και παρόν αφού ...

λειτουργούν ως δόρυ αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης με συγκαλύψεις προσώπων και καταστάσεων που λεηλατούν τον πλούτο της χώρας και καταστρέφουν τα ήθη τα έθιμα και την πολιτιστική μας κληρονομιά. 
Σίγουρα τα τελευταία χρόνια η τηλεόραση αποτελεί την ναυαρχίδα όλων των επικοινωνιακών μέσων μιας και είναι μέσα σε κάθε σπίτι και απευθύνεται σε μικρούς, μεγάλους, μορφωμένους,  αμόρφωτους, πλούσιους και φτωχούς!
Το σημερινό λοιπόν τηλεοπτικό τοπίο στην πλειονότητά του πέρα από τις χαλκευμένες (σε πολλές των περιπτώσεων) ειδήσεις αλλά και τις αισχρές σε φρασεολογία ανούσιες αντιπαραθέσεις σε συζητήσεις πολιτικών και κομματικών στελεχών δείχνει ότι συνεχίζει τον σκοτεινό της ρόλο δηλ. αυτό της παραπληροφόρησης και του εκφοβισμού των απλών πολιτών. 
Των φτωχοποιημένων πολιτών οι οποίοι έκπληκτοι παρακολουθούν δεκάδες εκπομπές μαγειρικής (σπονσαρισμένες από μεγάλα πολυκαταστήματα τροφίμων) όπου προβάλλονται εδέσματα και γλυκίσματα (με πανάκριβα φυσικά υλικά) θυμίζοντας την γνωστή λαϊκή φράση "Φάτε μάτια ψάρια και η κοιλιά περίδρομο" αλλά και τη συνήθη κινηματογραφική σκηνή όπου κάποιος πεινασμένος "ξερογλείφεται" βλέποντας τα διάφορα ταψιά με τα πλούσια φαγητά έξω από την βιτρίνα ενός εστιατορίου!
Επίσης την δεδομένη στιγμή η τηλεόραση βοηθά και συμβάλει στον προσανατολισμό των ανέργων νέων παιδιών (όσων ακόμα δεν έχουν φύγει στο εξωτερικό) τα οποία έφαγαν τα χρόνια τους σε σπουδές, μεταπτυχιακά, master κ.λ.π δίνοντας τους την ευκαιρία μέσω των πολλών Τάλεντ Σόου (σε όλα τα κανάλια) να αναδείξουν όχι τα πανεπιστημιακά αλλά τα φωνητικά (και όχι μόνο) προσόντα τους για να γίνουν γνωστά στο ευρύ κοινό. 
Στο ευρύ κοινό το οποίο "χορτασμένο" (πίνοντας ίσως και μία σόδα) από τις μεσημεριανές και απογευματινές εκπομπές μαγειρικής χρειάζεται και την βραδινή τηλεοπτική του .... διασκέδαση!!!

Υποσημείωση
Για μένα θα ήταν καλό κάποιοι από όλους αυτούς τους επώνυμους της αγοράς αν θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν το μέλλον αυτής της χώρας να γίνουν σπόνσορες και αρωγοί εκπομπών όπου καταρτισμένοι νέοι επιστήμονες θα παρουσιάζουν καινοτόμες ιδέες και προτάσεις που θα έχουν σχέση με την αγροτική και βιομηχανική παραγωγή, την ανάπτυξη της τεχνολογίας και γενικά την αξιοποίηση των έμψυχων αλλά και των φυσικών πλεονεκτημάτων που έχει ο ευλογημένος αυτός τόπος που ζούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου