Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Η “ΥΓΕΙΑ” ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΑ


αναδημοσίευση από την "Ελεύθερη Ώρα" 
Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”


Όταν στα κυβερνητικά κλιμάκια “παιζόταν” η θέση του προέδρου του ...

ΕΟΠΥΥ, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, προωθούσε για την πολιτικά “επικερδή” αυτή θέση, τον “κολλητό” του συνδικαλιστή γιατρό – πνευμονολόγο από την Πάτρα, στο “Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας” Τάκη Γεωργακόπουλο!! Ο οποίος ήταν υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ υποψήφιος δήμαρχος του Δήμου Ερυμάνθου!! Ως γνωστόν στον κ. Πολάκη είναι εξ ολοκλήρου χρεωμένος από την κυβέρνηση, ο ΕΟΠΥΥ και οι Προμήθειες.
Ωστόσο, ξέσπασε πόλεμος χαρακωμάτων και “συμφερόντων” στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, από τη στιγμή που ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός προωθούσε τον δικό του “κολλητό” για την προεδρεία του ΕΟΠΥΥ, καθηγητή Σωτήρη Μπερσίμη, διατρανώνοντας δεξιά και αριστερά, πως επρόκειτο για έναν τεχνοκράτη που γνώριζε άριστα τα θέματα της υγείας και έτσι θα μπορούσε να διαχειριστεί τα μεγάλα προβλήματα που παρουσίαζε ο ΕΟΠΥΥ.  

Ξανθός – Πολάκης σημειώσατε ένα (1)!!

Σε αυτόν τον πόλεμο των δυο υπουργών, έβαλε τέλος το Μαξίμου, που αποφάσισε να δώσει την θέση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ στον αρεστό του κ. Ξανθού, Σωτήρη Μπερσίμη. Έτσι τουλάχιστον θεώρησε, ότι έβαλε τέλος σε ένα πόλεμο μεταξύ των δυο υπουργών της Υγείας!!
Όμως, όταν υπάρχει “μίσος” μεταξύ δυο ανδρών, καμιά πολιτικάντικη απόφαση δεν είναι δυνατόν να εξαλείψει αυτό το “μίσος”, που όπως βλέπουμε ψάχνεται συνεχώς η ευκαιρία για να φουντώνει!!
Παρά ταύτα, τον ελληνικό λαό, ποσώς τον ενδιαφέρει αυτός ο “πόλεμος” στο υπουργείο Υγείας, από τη στιγμή που στα Δημόσια Νοσοκομεία υπάρχει έλλειψη ιατρών αλλά και νοσηλευτικού προσωπικού, όταν υπάρχει έλλειψη βασικών φαρμάκων, όταν γνωρίζει ο πολίτης, ότι τα Δημόσια Νοσοκομεία δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν επαρκώς και αποτελεσματικώς την απλούστερη ασθένεια!!

Οι σύμβουλοι περισσεύουν!!

Όμως, αυτή η Μπολσεβίκικη κυβέρνηση, φιλολαϊκή κατ΄ όνομα, φροντίζει να καλύψει “κενές” οργανικές θέσεις με ημέτερους που αποκαλούνται σύμβουλοι. Έτσι, δεν σταματούν να καλύπτονται τέτοιες “ειδικές” θέσεις στα πολιτικά γραφεία των υπουργών Υγείας, Ξανθού και Πολάκη!! Όπως και της υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά!!
Ωστόσο, αυτές οι θέσεις (11) θα επιβάρυναν τον κρατικό προϋπολογισμό με περίπου 115 χιλιάδες ευρώ για το 2016 και με περί τις 316 χιλιάδες ευρώ για το 2017. 

Όταν η πολιτική εμπλουτίζεται με αλητεία!!   

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν από τους υπουργούς Υγείας, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης ξεπέρασε σε φασισμό, ακόμη και τους δανειστές – τοκογλύφους “εταίρους” μας. Πιο συγκεκριμένα:
Για τον λόγο αυτό η Πανελλήνια Ένωση Οπτικών και Οπτομέτρων, στις 28 Δεκεμβρίου 2016 έβγαλε ανακοίνωση που καλούσε τα μέλη της, ώστε να μην συμβληθούν καθ΄ οιονδήποτε τρόπο με την προτεινόμενη από τον ΕΟΠΥΥ σύμβαση.    


Οι θιασώτες του Στάλιν επί τω έργω!!

Αμέσως ο ΕΟΠΥΥ στις 3 Ιανουαρίου 2017 εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ανέφερε ότι οι ασφαλισμένοι θα παίρνουν τα γυαλιά από τα οπτικά χωρίς να πληρώνουν και κάλεσε τον καθένα οπτικό ξεχωριστά να συνάψει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ!! Σε μια προσπάθεια να σπάσει το συμπαγές μέτωπο των οπτικών και να τους φέρει σε κόντρα με τους ασφαλισμένους!! 
Που μεταξύ των άλλων αναφέρει, φασιστικά και εκβιαστικά:
“…Για όσα παραπεμπτικά και γνωματεύσεις εκδοθούν από 01 έως και 15 Ιανουαρίου 2017, θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία με τα ισχύοντα για το 2016. Οι εκτελέσεις γνωματεύσεων που θα πραγματοποιηθούν μετά τις 16 Ιανουαρίου 2017, καθώς και η υποβολή των δαπανών αυτών, θα διενεργείται μόνο μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών υποβολών και μόνο από συμβεβλημένους παρόχους και όχι από τους ασφαλισμένους (θα ακολουθήσουν νέες οδηγίες). Η απόδοση της προβλεπόμενης δαπάνης θα γίνεται προς τους συμβεβλημένους παρόχους, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην σύμβαση και τις σχετικές εγκυκλίους του Οργανισμού, οι οποίες θα εκδοθούν για το σκοπό αυτό.
Να σημειωθεί ότι από 16/1/2017 οι Περιφερειακές Διευθύνσεις δεν θα παραλαμβάνουν αιτήσεις ασφαλισμένων για αποζημίωση των ανωτέρω ειδών για εκτελέσεις παραπεμπτικών και γνωματεύσεων που πραγματοποιήθηκαν από την 16/1/2017 και μετά…”.
Όταν λοιπόν η τρόικα ή κατά την “αριστερά” οι θεσμοί, δεν παίρνουν μόνοι τους αυθαίρετες αποφάσεις, το έκανε ο τεχνοκράτης πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, που – υποτίθεται - γνώριζε άριστα τα θέματα της υγείας και ο οποίος θα μπορούσε να διαχειριστεί τα μεγάλα προβλήματα που είχε ο ΕΟΠΥΥ. Όπως ακριβώς το συγκεκριμένο πρόβλημα!! 
(Συνημμένη όλη η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ).

Υπό διάλυση η Υγεία!!

Και ενώ δεν είχε στεγνώσει το μελάνι στο χαρτί του παρόντος κειμένου, πληροφορηθήκαμε ότι τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Νοσοκομείο “Σωτηρία” εξαντλήθηκαν τα αποθέματα οξυγόνου και στο υπουργείο Υγείας σήμανε συναγερμός!! 
Αλλά οι υπουργοί του, προφανώς είναι κουφοί και δεν ακούν τις καμπάνες που ηχούν!!
Έχοντας περίσσιο θράσος, ώστε να ισχυρίζονται, ότι στην Υγεία δεν υπάρχουν προβλήματα και όλα βαίνουν καλώς!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου