Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΝΕΟ ΟΡΓΑΝΟ ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ...ΕΙΔΗΣΗ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ!!! ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ...

Επιστήμονες ανακάλυψαν νέο όργανο στο ανθρώπινο σώμα το οποίο κρυβόταν όλον αυτόν τον καιρό....

Γνωστό ως μεσεντέριο, βρίσκεται στο πεπτικό σύστημα και κατάφερε να διαφύγει της προσοχής μέχρι τώρα.
Αρχικά εκτιμάτο ότι ήταν χωριστές δομές στο πεπτικό σύστημα αλλά τώρα οι ερευνητές επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για συνεχόμενο όργανο.
Αν και η λειτουργία του παραμένει ασαφής, μετά την ανακάλυψη οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η μελέτη του θα μπορούσε να είναι κλειδί για την καλύτερη κατανόηση και αγωγή των νόσων της κοιλιακής χώρας και του πεπτικού.
Ο J Calvin Coffey, του University Hospital Limerick, ο οποίος έκανε την ανακάλυψη δήλωσε ότι αν το προσεγγίσουμε όπως κάθε άλλο όργανο τότε μπορούμε να κατηγοριοποιήσουμε τις νόσους της κοιλιακής χώρας με βάση αυτό το όργανο.
 Όπως δήλωσε ο ερευνητής, τώρα διαπιστώθηκε η ανατομία και η δομή του. Επόμενο βήμα είναι η λειτουργία του. Αν μπορέσουμε να κατανοήσουμε τη λειτουργία τότε μπορούμε να εντοπίσουμε τη μη φυσιολογική λειτουργία και στη συνέχεια την εμφάνιση νόσου.
Το γεγονός πως πρόκειται για ξεχωριστό όργανο διδάσκεται τώρα σε φοιτητές ιατρικής μετά την ανακατηγοριοποίησή του.
Είναι μια διπλή πτυχή του περιτόναιου, και συνδέει το έντερο στην κοιλιά.
Ο Leonardo da Vinci ήταν ο πρώτος που του έδωσε κατάλληλη περιγραφή το 1508, αλλά αγνοήθηκε στο πέρασμα των αιώνων.

Το 2012, ο Coffey έδειξε μέσω λεπτομερών μικροσκοπικών εξετάσεων ότι το μεσεντέριο είναι στην πραγματικότητα συνεχόμενη δομή.
Τα προηγούμενα 4 χρόνια συνέλεξε νέες ενδείξεις ότι το μεσεντέριο θα μπορούσε να κατηγοριοποιηθεί ως ξεχωριστό όργανο και η νέα μελέτη το καθιστά επίσημο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου