Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑ ΚΑΤΑΠΛΑΚΩΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ! ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ 30 ΝΕΚΡΟΥΣ!!!

Εν μέσω χιονοθύελλας έφτασαν οι διασώστες στο θαμμένο στο χιόνι και κατεστραμμένο κτήριο -Ανασύρθηκε ένας νεκρός - Εντόπισαν σώα δύο άτομα που είδαν την χιονοστιβάδα να έρχεται και μπήκαν μέσα σε αυτοκίνητο 

«Υπάρχουν πολλοί νεκροί», δήλωσε λίγο πριν τις 10 το πρωί (ώρα...


Ελλάδος) ο Αντόνιο Κροκέτα, ένας από τους επικεφαλής των ομάδων διάσωσης στο ξενοδοχείο Rigopiano της Ιταλίας, που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα χθες το απόγευμα, μετά τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις που χτύπησαν την χώρα. Ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως οι νεκροί μπορεί να είναι έως και 30, καθώς τουλάχιστον 22 ήταν οι ένοικοι του ξενοδοχείου, μεταξύ των οποίων και δύο μικρά παιδιά. Οι περισσότεροι από αυτούς παραμένουν παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια και τόνους χιονιού, έως αυτή την ώρα, καθώς οι διασώστες, που αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες, κατόρθωσαν μετά από πεντέμισι ώρες προσπαθειών να ανασύρουν ένα πτώμα από το εσωτερικό του κτηρίου.

Το ξενοδοχείο Rigopiano, στην περιοχή Φαρίντολα που βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Γκράν Σάσσο, στην ευρύτερη περιοχή της Πεσκάρα υπέστη σοβαρές ζημιές, όταν «θάφτηκε» κάτω από το χιόνι. Ένας πελάτης κατόρθωσε να στείλει μήνυμα μέσω what's app, όπου έγραψε: «Βοηθήστε μας, θα πεθάνουμε από το κρύο»!

Τα οχήματα της Πολιτικής Προστασίας, των πυροσβεστών και των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών δυσκολεύτηκαν πολύ να φτάσουν στο σημείο, εξαιτίας της ισχυρής χιονοθύελλας που επικρατούσε στην περιοχή.

Οι πελάτες που κατάφεραν να επικοινωνήσουν χθες το βράδυ με τις τοπικές αρχές, ανέφεραν ότι οι αγνοούμενοι πρέπει να είναι τρεις, όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση της Rai. Συνολικά, όπως έγραψε νωρίτερα στο διαδίκτυο ο επικεφαλής της περιφέρειας της πόλης Πεσκάρα, Τζουσέππε Ντι Μάρκο, στο ξενοδοχείο βρίσκονταν 20 άτομα.

Όταν έφτασαν τελικά εκεί οι διασώστες, λίγο μετά τις 4 το πρωί (τοπική ώρα), ανακοίνωσαν πως δεν ακούγονταν φωνές από τους πελάτες και τους εργαζόμενους που είχαν εγκλωβιστεί εκεί, αλλά φαινόταν κάποιο φως.

Λίγα λεπτά αργότερα έγινε γνωστό πως εντόπισαν δύο άτομα που είδαν την χιονοστιβάδα να έρχεται και σώθηκαν μπαίνοντας μέσα σε αυτοκίνητο, έξω από το ξενοδοχείο. Και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους, αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο. Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, πρόκειται για τους πελάτες του ξενοδοχείου που κατόρθωσαν να ειδοποιήσουν τις αρχές στέλνοντας μηνύματα.

Νόμιζα πως μου κάνουν φάρσα, δήλωσε συγκλονισμένος ο δήμαρχος της Φαριντόλα Ιλάριο Λακέτα στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων. Ο ίδιος ενημέρωσε πως το ξενοδοχείο έχει ισοπεδωθεί και θαφτεί κάτω από τρία μέτρα χιόνι, ενώ τόνισε πως αν οι σεισμοί και η χιονοστιβάδα που ακολούθησε είχαν συμβεί την Κυριακή, τότε στο ξενοδοχείο θα βρίσκονταν πάνω από 200 άτομα!

Το πρωί της Πέμπτης δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο από την στιγμή που οι διασώστες κατόρθωσαν να φτάσουν στο ξενοδοχείο, εν μέσω χιονοθύελλας πριν λίγες ώρες.

Οι πρώτες εικόνες από το καταπλακωμένο ξενοδοχείο: 
Το ξενοδοχείο καταπλακωμένο από το χιόνι - φωτογραφία από ANSA

Αυτό είναι το ξενοδοχείο Rigopiano που έχει καταπλακωθεί από την χιονοστιβάδα


Το επίκεντρο των σεισμών που ταρακούνησαν χθες την Ιταλία εντοπίζεται κοντά στο πολύπαθο Αματρίτσε, την περιοχή που μέτρησε σχεδόν 300 νεκρούς, σχεδόν καταστράφηκε ολοκληρωτικά τον περασμένο Αύγουστο και ταρακουνήθηκε ξανά τον περασμένο Οκτώβριο, από τριπλή τότε σεισμική δόνηση, μεγέθους πάνω από 5 Ρίχτερ.

Από τις νέες δονήσεις στο Αματρίτσε, κατέρρευσε το καμπαναριό της εκκλησίας του Σαντ Αγκοστίνο


Οι σεισμοί έγιναν ιδιαίτερα αισθητοί και στην Ρώμη, καθώς η ιταλική πρωτεύουσα βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων από το επίκεντρο. Άμεσα εκκενώθηκε το μετρό της πόλης, πολλά σχολεία και κτήρια, ανάμεσά τους και αυτό της ιστορικής εφημερίδας La Repubblica. Πολλά από τα μουσεία της πόλης ζήτησαν από επισκέπτες να φύγουν.

Οι κεντρικές περιοχές της Ιταλίας Λάτσιο, Μάρκε και Αμπρούτσο αντιμετώπισαν έντονες χιονοπτώσεις το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, τρία άτομα αγνοούνται από τότε που μια χιονοστιβάδα έπεσε σε ξενοδοχείο στους πρόποδες του όρους Γκραν Σάσσο, στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Πεσκάρα. Συνολικά υπήρχαν 20 άτομα στο ξενοδοχείο, συμπεριλαμβανόμενου και του προσωπικού, είπε ο πρόεδρος της περιφέρειας.



Ο ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι είπε ότι ο στρατός θα βοηθήσει τις ομάδες διάσωσης να φτάσουν στα χωριά που επηρεάστηκαν. «Αυτή η επανάληψη των ισχυρών σεισμών είναι ανησυχητική για τον κόσμο που έχει ήδη δοκιμαστεί τόσο πολύ», είπε ο Τζεντιλόνι από το Βερολίνο. Μια 30χρονη γυναίκα και ένας 17χρονος με συμπτώματα υποθερμίας ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα ερείπια στο χωριό Καστιλιόνε Μέσερ Ραϊμόνδο, είπε η πυροσβεστική υπηρεσία.

«Μερικές περιοχές δεν έχουν ηλεκτρικό λόγω του χιονιού, οπότε δεν λειτουργούν ούτε τα κινητά», είπε ο Σάντε Στραγκόνι, δήμαρχος της Ακουασάντα Τέρμε, μιας πόλης όπου σκοτώθηκαν 300 άτομα στις 24 Αυγούστου από σεισμό. «Το χιόνι έχει δύο μέτρα ύψος σε μερικές περιοχές», τόνισε στο τηλεοπτικό κανάλι SkyTG 24.



Το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS) είπε ότι οι τρεις ισχυρότεροι σεισμοί - μεγέθους 5,3, 5,7 και 5,6 βαθμών - σημειώθηκαν σε διάστημα μιάς ώρας, ενώ το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας της Ιταλίας (ΕΙΓΗ) ανακοίνωσε ότι ο κίνδυνος παρόμοιου σεισμού στην περιοχή είναι υψηλός.

Συνολικά, υπήρξαν 10 σεισμοί άνω των 4,0 βαθμών μέσα σε ακτίνα 10 χλμ γύρω από το Αμάτριτσε - το οποίο καταστράφηκε από τους σεισμούς του περασμένου Αυγούστου - καθώς και δεκάδες μετασεισμοί. Το καμπαναριό της εκκλησίας Σαντ' Αγκοστίνο, το οποίο είχε υποστεί μεγάλες ζημιές πέρσι, κατέρρευσε.

Ο σεισμός της 24ης Αυγούστου 2016 κατέστρεψε χιλιάδες κατοικίες και επιχειρήσεις, ενώ η περιοχή έχει υποστεί πάνω από 45.000 μετασεισμούς, μεταξύ των οποίων και ένας σεισμός 6,6 βαθμών τον Οκτώβριο, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος καταγεγραμμένος σεισμός στην Ιταλία τα τελευταία 36 χρόνια.

Οι σεισμοί του 2016 άλλαξαν την μορφολογία του εδάφους σε πάνω από 600 τετραγωνικά χιλιόμετρα, κατεβάζοντας την υψομετρική στάθμη ορισμένων περιοχών γύρω από το επίκεντρο του σεισμού μέχρι και 70 εκατοστά, σύμφωνα με το ΕΙΓΗ.










Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου