Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

"ΚΑΛΕ ΤΙ ΟΜΟΡΦΟΣ ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ"! ΔΕΙΤΕ ΚΑΤΑΝΤΙΑ! ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ!!! ΦΩΤΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

ο ναός άδειος, αλλά αυτό καθόλου δεν απασχολεί τον μητροπολίτη Λαγκαδά..
Αυτός ετοιμάζεται να προσκυνήσει και να φωτογραφηθεί!
Εδώ και καιρό αηδιασμένοι παρακολουθούμε τις εκατοντάδες ...


φωτογραφίες (="φωτογραφίσεις") των δεσποτάδων, σε κάθε εσπερινό, λειτουργία, ονομαστήρια δεσποτάδων και δεσποτικά συλλείτουργα. Πόζες από κάθε οπτική γωνία που θα ζήλευαν ακόμη και μοντέλα..

Η θεσμική εκκλησία διαθέτει άφθονα μαύρα χρήματα και τα εκκλησιαστικά πρακτορεία ειδήσεων που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια, μάλλον το γνωρίζουν. 



Ευτυχώς υπάρχουν 2-3 λαϊκοί μέσα στον ναό.
Σύζυγοι επιτρόπων, ιερέων ..;
αν τολμάνε ας μην έρθουν!  


Δεν θα σπαταλούσαμε μία ανάρτηση από το ιστολόγιο μας να δείξουμε τις πάντα γεμάτες με "πνευματικότητα" και "ταπείνωση" φωτογραφίες του μητροπολίτη Λαγκαδά Ιωάννη Τασσιά 
αν δεν πληροφορούμασταν τις απειλές και τους εκβιασμούς (μέχρι και με αφορισμό μαθαίνουμε ότι απείλησε επιτροπή λαϊκών που του παρέδωσε υπογραφές ενάντια στην ψευδοΣύνοδο της Κρήτης!).
παλαιότερη "πόζα" του μητροπολίτη Λαγκαδά. Μας έχει συνηθίσει στις "πνευματικές" πόζες!

Θυμηθείτε και την παλαιοπαπική ιέρεια Angela Berlis, που θα μιλούσε πρόσφατα στην μητρόπολη του (δείτε εδώ, και μόλις βγήκε στο διαδίκτυο έβαλε φυσικά την "ουρά στα σκέλια"!)



1996: χειροτονία της ιέρειας!!!


Επίδοξος "επιβήτορας" κι αυτός της μητρόπολης Θεσσαλονίκης, κι ας απαγορεύουν οι Ιεροί Κανόνες το μεταθετό (τόσους και τόσους Κανόνες ποδοπατούν οι δεσποτάδες, σε αυτό θα κολλήσουν;).


Ίσως ονειρεύεται κι αυτός κανέναν τάφο όπως του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Παντελεήμονος του Β', που τοποθέτησε ακριβώς μπροστά στον ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης -γράφοντας στα παλιά του υποδήματα την αρχαιότητα του μνημείου και την ιερότητα του χώρου:


Και επειδή όσο αφήνεις κάποιον ελεύθερο να ασυδοτεί, τόσο χειροτερεύει είπαμε να σας κοινοποιήσουμε αυτά που ο ίδιος δημοσίως λέει και κάνει για να βγάλετε μόνοι σας το συμπέρασμα σας.

Δημοσιεύουμε λοιπόν δεκάδες από τις 169 (εκατόν εξήντα εννιά!!)  φωτογραφίες της "18ης Ιανουαρίου 2017"!!! Από το λογαριασμό flickr της "Ιεράς" Μητρόπολης Λαγκαδά .. 
(Είναι η νέα μόδα. Οι μητροπόλεις ανεβάζουν καθημερινά στο flikr τους, τις εκατοντάδες νέες φωτογραφίες του δεσπότη τους και τα εκκλησιαστικά πρακτορεία ειδήσεων προβάλουν μερικές  και μετά παραπέμπουν εκεί.)


Ομολογουμένως αξίζουν συγχαρητήρια στον φωτογράφο: 
χρησιμοποιώντας έντονα ευρυγώνιο φακό κατάφερε στις περισσότερες φωτογραφίες να μειώσει αισθητά "τον όγκο" του δεσπότη. Του ξέφυγαν κάποιες φωτογραφίες από το πλάϊ!


Σας βεβαιώνουμε ΔΕΝ έχουμε κάνει μοντάζ στον μητροπολίτη.
Ούτε- απ' όσο γνωρίζουμε πάσχει από λόρδωση. 

και ο διάκονος (;) κρατάει το μακρύ μανδύα! Μεγαλεία ...! 


Ακολουθεί η ΑΠΑΝΤΗΣΗ του ευσεβούς αγωνιστή π.Νικολάου Μανώλη, στις προκλητικές δηλώσεις του δεσπότη του Λαγκαδά, ο οποίος προκαλεί λέγοντας ότι τάχα η εκκλησία πρέπει να δέχεται τους αιρετικούς όπως δέχεται και τους αμαρτωλούς!! (μα που τις βρίσκουν τις δικαιολογίες!).

Σου απαντάμε λοιπόν δέσποτα πως η παραβολή του ασώτου που επικαλείσαι, προϋποθέτει την μετάνοια. Κάτι που δεν είδαμε στα 100 χρόνια συναναστραφών και συμπροσευχών σας με τους αιρετικούς. Υποδέχεστε και συμπροσεύχεστε με τους αιρετικούς ενώ γνωρίζετε ότι ΔΕΝ έχουν μετανοήσει. Αυτή είναι η υποκρισία σας. Μάταια ψάχνετε περικοπές για να δικαιολογηθείτε,

Αν υπάρχουν ακόμη πιστοί που καταφέρνουν να υποτιμούν την νοημοσύνη τους, 
σας βεβαιώνουμε ότι υπάρχουν πολλαπλάσιοι που δεν χάφτουν τις "προφάσεις εν αμαρτίαις".


Καλή μετάνοια.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"


Ο πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Μανώλης, σχολίασε στο Ιστολόγιό μας (σσ. katihisis.blogspot.gr) τις θέσεις που διατύπωσε κατά την πανήγυρη του αγίου Αθανασίου στη Λητή, ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης. 
Ολόκληρη την παρέμβαση του μητροπολίτου μπορείτε να την διαβάσετε εδώ

Παραθέτουμε τις επίμαχες φράσεις του σεβασμιωτάτου και στη συνέχεια το σχόλιο του π. Νικολάου Μανώλη :




Μητροπολίτης κ. Ιωάννης: 
...είναι και καθήκον μας να στηλιτεύουμε εκείνους που είναι βλάσφημοι της Πίστεως και των Ιερών Προσώπων και Θεσμών, εν’ ονόματι της δήθεν ανυπάρκτου ευλαβείας και ευσεβείας που τους κυριεύει, όπως είναι πολλοί που εμφανίζονται τον τελευταίο καιρό ως δήθεν ομολογητές της Πίστεως μας, αλλά δυστυχώς είναι μόνο ομολογητές της πλάνης τους. (...)  
κάποιους που θεολογούν μέσα από το θολό τους το μυαλό και μέσα από την πλάνη τους, υβρίζοντας και κατακρίνοντας συνεχώς Ιερές Συνόδους, Ιεράρχες, Κληρικούς αλλά και λαϊκούς. (...) 
Αυτή είναι η ακριβής αλήθεια περί των πραγμάτων που αφορούν την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο που συνεκλήθη τον Ιούνιο εις την νήσον Κρήτην. Όλα τα άλλα εκφράζουν πολιτικές σκοπιμότητες ...


Ο πατήρ Νικόλαος δήλωσε τα εξής:

"Θα ξαφνιαζόμουν αν προ μερικών ετών άκουγα αυτά τα λόγια από τον εν λόγω μητροπολίτη. Τώρα όμως όχι. Πολλοί λένε πως έχει γίνει, από τους πλέον φιλοπατριαρχικούς ιεράρχες της Εκκλησίας μας, σε μια εποχή που το Πατριαρχείο μας έχει ξεσαλώσει πραγματικά διαφημίζοντας την παναίρεση του Οικουμενισμού! 

  
Δυστυχώς δεν περιμένει πια κανείς από τον σεβασμιώτατο Λαγκαδά, να αρθρώσει ελεγκτικό λόγο, για τις αιρετικές διαδρομές του Οικουμενικού Πατριάρχου αλλά και τόσων άλλων μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος. 
Ούτε φυσικά να παρέμβει στα όσα αιρετικά και προδοτικά διατυπώθηκαν και αποφασίστηκαν από την ψευδοσύνοδο της Κρήτης, κάνοντας το αυτονόητο καθήκον του. Φρουρώντας ως επίσκοπος, την Πίστη των αγίων Αποστόλων και Πατέρων μας, από τη νόθευση των δογμάτων που προξένησε η σύνοδος αυτή. 

  
Ο λόγος αυτής της στάσεως του μητροπολίτου, για πολλούς είναι προφανής... 
Δεν γνωρίζω γιατί με τόσο μένος καταφέρεται εναντίον όσων παραδοσιακών πολεμούμε την λεγομένη "Αγία και Μεγάλη Σύνοδο". 
Εμείς είμαστε οι βλάσφημοι ή όσοι ρασοφόροι της Ορθοδοξίας καταπατούν τους ιερούς κανόνες που τους θεωρούν ως "τα τείχη του αίσχους"; 
Εμείς είμαστε οι ψευδοευσεβιστές ή όσοι εμπιστεύονται την κατήχηση του εφημεριακού τους κλήρου σε ιέρειες της προτεσταντικής αιρέσεως; 
Οι παραδοσιακοί χριστιανοί είναι οι ανευλαβείς ή οι θιασώτες της μεταπατερικής και αλλόφρονης θεολογίας που υπονομεύει τα θεμέλια της Πίστης μας; 
Μήπως δεν είμαστε εμείς οι δήθεν ομολογητές της Πίστεως, αλλά όσοι κάνουν τεμενάδες στους αιρετικούς πατριάρχες για να εξασφαλίσουν την πατερίτσα τους; 
Αλήθεια ποιοι είναι οι πλανεμένοι; Αυτοί που πρεσβεύουν και προασπίζονται την ανόθευτη Πίστη ή οι νεωτεριστές ιερωμένοι που δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο; 
Δυστυχώς, θολό μυαλό και πλανεμένες ιδέες, ο μητροπολίτης Λαγκαδά, βρίσκει σε όσους αντιστέκονται στην κατρακύλα της Εκκλησίας προς την αίρεση και όχι στα "καθάρματα της Εκκλησίας" κατά τον άγ. Μάρκο Ευγενικό, που ξεπουλούν το "πατροπαράδοτον Σέβας". 


Τέλος, πολιτικές σκοπιμότητες βλέπει σε όσους αρνούνται τις αποφάσεις της ψευδοσυνόδου. 
Φαίνεται δεν είναι σε θέση να δει την αγνή και άδολη ανησυχία, την πραγματική θλίψη για την κατάντια αυτής της τραγικής Συνόδου. Λυπάμαι πραγματικά για τις θέσεις του αυτές. Προσεύχομαι Ο Θεός να τον φωτίσει!"


Πόση μπορεί να είναι η ματαιοδοξία ενός δεσπότη; 
Δείτε πόση, σε μερικές από τις 169 φωτογραφίες του:

















 




Αφού γέμισαν από δεκάδες ή εκατοντάδες μίτρες, εγκόλπια και δεσποτικές πατερίτσες ο καθένας, η καινούργια "μόδα" είναι τα επιγονάτια με την μορφή του εορτάζοντος Αγίου! 


















και τι όμορφος διάκος!





Για περισσότερες φωτογραφίες, δείτε ολόκληρο το άλμπουμ εδώ
Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου