Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ! ΓΙΑΤI ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΛΑΜΟΓΙΑ; ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΡΗΜΑΞΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ;;;

Η Ελλάδα χρεοκόπησε, επειδή οι πολιτικοί, που την...

κυβέρνησαν από την μεταπολίτευση και μετά, δεν έκαναν σωστή διαχείριση των οικονομικών της.

Κάθε χρόνο ο προϋπολογισμός της χώρας ήταν ελλειμματικός και τα έξοδα ήταν πολύ μεγαλύτερα από τα έσοδα, με αποτέλεσμα, το κράτος για ν’ ανταποκριθεί στις υπέρογκες δαπάνες, που του χρέωναν οι υπουργοί (χιλιάδες προσλήψεις για την εξασφάλιση ψήφων και επανεκλογή τους, πολυτελή διαβίωση στα υπουργεία με ακριβά αυτοκίνητα, ταξίδια αναψυχής, ασύστολη σπατάλη κλπ) και η εκάστοτε κυβέρνηση, αναγκαζόταν να δανείζεται διαρκώς.

Αν στα παραπάνω προσθέσουμε:

Τις μίζες που έπαιρναν «λαμόγια» κρατικοί λειτουργοί από τις προμήθειες που έκαναν (τις περισσότερες φορές χωρίς να χρειάζεται η ποσότητα που αγόραζαν) όπως εξοπλιστικά συστήματα, υγειονομικό υλικό, τεχνολογικό εξοπλισμό (Ζήμενς), σπατάλη σε κατασκευαστικά έργα, τα οποία είτε δεν έγιναν ποτέ είτε δεν ολοκληρώθηκαν.
Τα υπέρογκα δάνεια (και τις περισσότερες φορές αγύριστα), που χορηγούσαν οι τράπεζες, χωρίς τις απαιτούμενες εγγυήσεις, σε «φίλα προσκείμενους» στην εκάστοτε κυβέρνηση, επιχειρηματίες και διαπλεκόμενους ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης.
Τα «έργα βιτρίνας», που παραχωρούσε πανάκριβα και με ανάθεση, σε δικούς της εργολάβους η εκάστοτε κυβέρνηση.
Την μεγάλη απάτη του χρηματιστηρίου, όπου υποχρεώθηκαν τα διάφορα Ταμεία να επενδύσουν τα αποθεματικά τους (και έχασαν το μεγαλύτερο μέρος).
Τον τεράστιο αριθμό, σχετικά με τον πληθυσμό της χώρας, των δημοσίων υπαλλήλων που πλήρωνε (και ακόμα πληρώνει) το κράτος.
Την διαφθορά, που κυριαρχούσε (και κυριαρχεί) στον ευρύτερο κρατικό μηχανισμό και την εγκληματική «λεηλασία» του δημόσιου πλούτου από πολιτικούς (φυσικά όχι όλους), από «παρατρεχάμενους», από κάθε λογής «λαμόγια» και επιτήδειους, αντιλαμβάνεσθε πώς η Ελλάδα οδηγήθηκε στην πτώχευση.
Όμως, αντί να «καθήσουν στο σκαμνί» αυτοί που ευθύνονται για την τραγική κατάσταση της χώρας, τα τελευταία 7 χρόνια των μνημονίων, οι κυβερνήσεις, σε αγαστή συνεργασία με τους δανειστές, υποχρεώνουν τους Έλληνες φορολογούμενους, να πληρώσουν τα λάθη και την ανικανότητα των άλλων κυβερνήσεων καθώς και τα χρήματα που έκλεψαν τα διάφορα «λαμόγια» και οι «απατεώνες».
Γιατί, αγαπητό κράτος, να πληρώσουμε εμείς αυτά που έκλεψε ο κάθε Τσοχατζόπουλος; Γιατί να πληρώσουμε εμείς τα εκατοντάδες εκατομμύρια δανεικά, που πήραν τα κόμματα; Γιατί να πληρώσουμε εμείς τα «δανεικά και αγύριστα», που έδωσαν οι τράπεζες σε μέσα ενημέρωσης, σε εργολάβους και άλλους, δήθεν, επιχειρηματίες; Γιατί να πληρώσουμε εμείς την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών; Γιατί; Γιατί; Γιατί;….
Ένα σοβαρό ζήτημα είναι και η στάση της Δικαιοσύνης. Τί κάνουν οι αρμόδιοι εισαγγελείς; Εδώ «λεηλατήθηκε» ή χώρα και μόνο δυό-τρεις που καταδικάστηκαν φταίνε; Γιατί δεν οδηγούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης όσοι ευθύνονται σε όποια θέση κι αν βρίσκονται; Από πρωθυπουργό μέχρι τον έσχατο εργαζόμενο σε θεσμική θέση ευθύνης;

Στα ευνομούμενα κράτη ο φορολογούμενος πληρώνει φόρους για την Υγεία, την Παιδεία, την Κοινωνική Μέριμνα και τα απολαμβάνει στο έπακρο. Πληρώνει τέλη κυκλοφορίας και έχει δρόμους ασφαλείας, με σήμανση, με ποιοτικό ασφαλτοτάπητα, με σύγχρονες υποδομές. Πληρώνει Ασφαλιστικό Ταμείο και έχει πλήρη περίθαλψη και αξιοπρεπή σύνταξη. Πληρώνει ηλεκτρικό ρεύμα και νερό και τα έχει όλο το χρόνο με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, χωρίς καμία διακοπή.

Τι από τα παραπάνω, που ισχύουν σε άλλα προηγμένα ευρωπαϊκά κράτη, ισχύουν στο δικό μας κράτος; Εδώ, το κράτος με όποιο τρόπο μπορεί «ξεζουμίζει» οικονομικά τους φορολογούμενους, χωρίς καμία ανταποδοτικότητα. Με τον τρόπο αυτό κατήντησαν τη χώρα τριτοκοσμική με φτωχοποιημένους πολίτες. Και συνεχίζουν να «αρπάζουν» ό,τι μπορούν…

Πού θα οδηγήσει αυτή η κατάσταση; Με την τακτική, που ακολουθούν οι κυβερνήσεις μας, μάλλον πουθενά. Κάθε μέρα βαδίζουμε από το κακό στο χειρότερο

Το σημαντικότερο όλων είναι να ξυπνήσουν επιτέλους οι Έλληνες. Στα σπίτια, στους χώρους δουλειάς, στις φιλικές παρέες, στα καφενεία, στις κοινωνικές εκδηλώσεις, παντού, πρέπει να συζητάμε την κατάσταση που βιώνουμε σαν χώρα και σαν πολίτες και στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, να επιλέξουμε (χωρίς ιδεολογικές προκαταλήψεις, αφού όλοι έχουν μία ιδεολογία, που λέγεται εξουσία) πρόσωπα ικανά να μας οδηγήσουν στην πολυπόθητη ανάκαμψη. Για τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές των Ελλήνων.

Βασίλης Σκουταράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου