Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Η ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΝΕΝΑ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΞΕΣΠΑ: "Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΡΙΧΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΜΕΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ"!!!

Νένα Χρονοπούλου: «Ο Τσίπρας ρίχνει τα παιδιά ΑΜΕΑ στον Καιάδα»

Το δημόσιο ξέσπασμα της Νένας Χρονοπούλου για τις δυσκολίες που ...

αντιμετωπίζει ένας γονιός ο οποίος φροντίζει ένα παιδί ΑΜΕΑ.
«Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα… Σήμερα θα ήθελα όλοι οι γονείς να διαβάσετε αυτό που βιώνουμε όλοι οι υπόλοιποι γονείς που έχουμε παιδιά ΑΜΕΑ. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας πόσο σημαντικό είναι να είμαστε όλοι μαζί ενάντια σε τέτοιου είδους συμπεριφορές που αφορούν την υγεία των παιδιών μας… Ελπίζω στην αγάπη και στην ενότητα των ΣΥΝ-ΑΝΘΡΩΠΩΝ. Σας παρακαλώ όποιος μπορεί να το ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙ γιατί αυτή είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ…» έγραψε στο facebook και πόσταρε το άρθρο της.
Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΡΙΧΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΜΕΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ !!!
16 Ιανουαρίου 2017
Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΡΙΧΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΜΕΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ !!!
Κε Τσίπρα, Αλέξη ή όπως αλλιώς σε λένε…
«Η «αναπηρία» δεν είναι επιλογή, εισβάλλει στη ζωή σου νταηλίδικα, όπως ακριβώς και οι επικίνδυνα ανεπαρκείς Κυβερνήσεις»
ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ – ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
Ήταν 23 Δεκεμβρίου του 2016, την ώρα που όλα τα σχολεία της Ελλάδας κάνουν τη Θρησκευτική Σχολική Εορτή τους για τα Χριστούγεννα. Την ώρα που κλείνουν όλα τα σχολεία και η Ελλάδα γιορτάζει με κατάνυξη τον ερχομό του Μεσσία. Του Μεσσία που καθημερινά πια εκλιπαρούν όλοι οι Έλληνες για ένα καλύτερο αύριο!
Τότε ακριβώς λοιπόν ο Αλέξης Τσίπρας και η παρέα του αποφάσισαν να «αποβάλλουν» με τον πιο ανίερο τρόπο τα παιδιά ΑΜΕΑ από τη γνώση για την αξιοπρεπή επιβίωση.
Μία απόφαση «ΦΩΤΙΑ» που πήρε η κυβέρνηση Τσίπρα μαζί με το «ΔΝΤ», τους «ΘΕΣΜΟΥΣ»  ή όπως αλλιώς τους αρέσει να τους προσφωνούν. Εμένα πάλι μου αρέσει να τους λέω «ΔΗΜΙΟΥΣ» άλλωστε δεν απέχουν και πολύ εάν τους κρίνουμε από τις τελευταίες ανελέητες πράξεις τους.
Αποφάσισαν και το ανακοίνωσαν στις 23 Δεκεμβρίου όπως ακριβώς συνηθίζουν να κάνουν με τη νέα «μουλωχτή» μόδα των ψηφισμάτων τους πλέον πως :
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΜΕΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΙΑΣΗ, ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΥΤΩΝ !!!
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ΔΕΔΟΜΕΝΟ» ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
ΣΥΝΔΡΟΜΟ DOWN
ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΓΑΠΗ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
Κάθε παιδί με «ειδικές ανάγκες» ή με «αναπηρία» υποβάλλεται  σε εξιδεικευμένες θεραπείες (λογοθεραπείες-εργοθεραπείες-θεραπείες ψυχικής υποστήριξης και συμπεριφοράς και Ειδική Διαπαιδαγώγηση) που έως τώρα πληρωνόταν από το ταμείο του κάθε γονέα.
Οι θεραπείες αυτές δεν αποτελλούν πολυτέλεια για τα παιδιά ΑΜΕΑ, αντιθέτως είναι τρόπος ζωής. Αφού μέσα από αυτές μαθαίνουν όσα για όλους εμάς τους αρτιμελείς θεωρούνται «αυτονόητα».
Στις Λογοθεραπείες οι οποίες και είναι απαραίτητες, τα παιδιά ή τα άτομα με αναπηρία ανεξαρτήτου ηλικίας μαθαίνουν από το να «μιλάνε» μέχρι και να εκφράζονται ακόμα και χωρίς ομιλία. Πράγμα εξαιρετικά δύσκολο και επίπονο και για το παιδί και για το γονιό αλλά και και για τον ίδιο το θεραπευτή.
Στις Εργοθεραπείες ο θεραπευόμενος μαθαίνει να «παράγει έργο» όποιο και να είναι αυτό, από το να φάει σωστά με το πηρούνι ή το κουτάλι ή το να ντυθεί και να αυτονομηθεί στην προσωπική υγειινή, έως και το πιο δύσκολο που μπορεί να φανταστεί κάποιος ανάλογα με τη δυναμική του ασθενούς.
Για ακόμα μία φορά πρέπει να καταλάβει όλος ο κόσμος πως το «αυτονόητο» δεν ισχύει για τα άτομα με αναπηρία γενικότερα, πόσο μάλλον όταν είναι παιδιά.
Η εξειδικευμένη θεραπεία όποια και να είναι αυτή είναι μέρος της ζωής, της καθημερινότητας και της εξέλιξης των μικρών αυτών ηρώων και οι θεραπευτές αυτών των ειδικοτήτων είναι για τα παιδιά ΑΜΕΑ ότι ακριβώς είναι οι «δάσκαλοι» για τα «τυπικά» παιδιά.
Το σύνολο των χρημάτων για όλες αυτές τις θεραπείες που δικαιολογούσε το κράτος μας ήταν τετρακόσια σαράντα ευρό μόνο (44ο,00 euro) και λέω ΜΟΝΟ και το υπερτονίζω γιατί για τις εντατικές θεραπείες που χρειάζονται τα παιδιά, τις οποίες και έχουν ουσιαστική ανάγκη, το ποσό αυτό δεν είναι αρκετό.
Συνεπώς οι γονείς που ήθελαν να έχουν τα παιδιά τους σωστά αποτελέσματα, τις περισσότερες φορές «συμπλήρωναν» ένα αρκετά μεγάλο ποσό για το οποίο και έπαιρναν την ανάλογη απόδειξη από το εκάστοτε κέντρο ή από το θεραπευτή του παιδιού.
Ακόμα όμως και να κατέθετε το υπόλοιπο ποσό μέσω νομιμοτάτων αποδείξεων στο Ασφαλιστικό του Ταμείο, δεν πληρωνόταν από το Ελληνικό Κράτος ποτέ το ακριβές ποσό που είχε ξοδέψει για τις θεραπείες του «ΑΜΕΑ ΤΕΚΝΟΥ» του.
Παρ’ όλα αυτά όμως το ποσό των τετρακοσίων σαράντα ευρώ ήταν μίια μεγάλη «οικονομική ανάσα» στους εξαθλιωμένους οικονομιά καιρούς που ζούμε, για τους γονείς που βιώνουν μέσα στον πόνο και την αγωνία για την υγεία και το αύριο του παιδιού τους.
Η διαδικασία της είσπραξης των «44ο,οο euro»μηνιαίως, ήταν η εξής :
Το εκάστοτε κέντρο ή ο θεραπευτής έκοβε τις αποδείξεις με το όνομα του παιδιού επάνω και τις παρέδειδε στο γονιό ο οποίος είχε την υποχρέωση να τις καταθέσει στην Πρόνοια και να εισπράξει τα χρήματα μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα (γύρω στις 40 ημέρες).
Αμέσως μετά απέδιδε το ποσό που είχε εισπράξει στο Κέντρο ή στο θεραπευτή του παιδιού και η διαδικασία έληγε εκεί.
Αυτός ο τρόπος πληρωμής έδινε την ελευθερία της επιλογής στο γονιό για να μπορεί να απευθυνθεί σε «Κέντρο» της δικής του κρίσης και εκτίμησης για την καλύτερη γνώση και εκπαίδευση του παιδιού του.
Όλα αυτά έως και τις 23 Δεκεμβρίου του 2017.
ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ…
Ο νόμος πλέον επιβλήθηκε και είναι ξεκάθαρος. Από την 1η Ιανουαρίου του 2017, όλα τα «Κέντρα Λόγου και Εργοθεραπείας», υποχρεούνται να υπογράψουν μία μη συγκεκριμένη σύμβαση με το Ελληνικό Κράτος, η οποία θα τους υποχρεώνει να δέχονται μεν τα ΠΑΙΔΙΑ ΑΜΕΑ στους χώρους τους παρέχοντας τις υπηρεσίες τους και μάλιστα δίχως να χρειάζεται ο γονιός να μπει στην προηγούμενη οικονομική διαδικασία (δε θα παίρνει τη γνωστή απόδειξη που κατέθετε στην Πρόνοια από το κάθε Κέντρο).
Εδώ όμως υπάρχει ένα μεγάλο «Χαντάκι» που ρίχνει τους γονείς στο «Γκρεμό» και τα παιδιά μας στα…. ΙΔΡΥΜΑΤΑ ! ! !
Όποιο Κέντρο Λόγου και Εργοθεραπείας δεν υπογράψει την Ατελή αυτή Σύμβαση με το Ελληνικό Κράτος, πρέπει να υποχρεώνει τους γονείς να πληρώνουν εξ΄ολοκλήρου το ποσό που χρειάζονται κάθε μήνα, χρόνια ολόκληρα για τις Ειδικές Θεραπείες των παιδιών.
Όσο και να φαίνεται παράλογο το να μην υπογράψουν τα Κέντρα τη συγκεκριμένη σύμβαση και όσο και να θέλουμε εμείς οι γονείς να δούμε το «θέμα» από την καλή του πλευρά, είμαστε υποχρεωμένοι να δούμε κατάματα την πραγματικότητα, γιατί η Ελληνική Κυβέρνηση δεν αναφέρει μέσα  στη συγκεκριμένη Σύμβαση τίποτε σταθερό, κανέναν όρο που να διευκολύνει τους θεραπευτές να συνεναίσουν σε μία τέτοια πρόταση, γιατί πολύ απλά είναι μονομερής και άδικη.  Τα αφήνει όλα στον αέρα, δίχως να συγκεκριμενοποιεί τίποτε και για κανένα.
Τι δε λέει στους θεραπευτές :
α)Το πως θα τους πληρώνει το Κράτος ,
β)το πότε θα τους πληρώνει και ασφαλώς,
γ)το πόσα χρήματα θα τους δίνει για το κάθε περιστατικό
δ) το πόσο «ΚΟΥΡΕΜΑ» που θα τους επιβάλλεται από την Κυβέρνηση κάθε τέλος του χρόνου, ενώ εκείνοι δε θα έχουν «ΚΟΥΡΕΨΕΙ» τις θεραπείες των παιδιών.
Απεναντίας δίχως συγκεκριμένο πρόγραμμα και δίχως να έχουν ιδέα για το τι θα πει «ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ» σε συζητήσεις που έχουν γίνει εν’ μέσω Αργιών (την ώρα που οι γονείς είναι στα σπίτια τους ήσυχοι φροντίζοντας τα ΑΜΕΑ παιδιά τους) εκείνοι μιλούν για «κούρεμα» στο τέλος του χρόνου πριν ακόμα υπογραφούν οι συμβάσεις. ΤΡΑΓΙΚΑ ΑΛΗΘΙΝΟ ΚΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟ !
Ο λόγος που οι θεραπευτές αρνούνται να υπογράψουν τη συγκεκριμένη σύμβαση είναι η «Οικονομική Ανασφάλεια» που τους υποχρεώνει να βρεθούν η Ελληνική Κυβέρνηση.
ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΜΕΑ…
Οι γονείς το έμαθαν Πρωτοχρονιάτικα…
Αμέσως μόλις επέστρεψαν τα παιδιά από τις Χριστουγεννιάτικες Διακοπές, οι θεραπευτές έσπευσαν να ενημερώσουν τους γονείς για τα νέα μέτρα υποτέθεται «ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΜΕΑ», άλλωστε δεν υπήρχαν περιθώρια, δεν τους τα άφησε κανείς.
Όλοι λοιπόν οι γονείς ανεξαιρέτως θα πρέπει στο τέλος του μήνα Ιανουαρίου και κάθε μήνα από εδώ και πέρα να πληρώσουν ολόκληρο το ποσό για τις θεραπείες των ΑΜΕΑ παιδιών του, δίχως την οικονομική ενίσχυση του Κράτους των «44ο,οο euro».
Ένα ακόμα νέο ήταν πως θα μπορούσαν να μεταγράψουν τα παιδιά τους σε Κέντρα τα οποία έχουν ήδη υπογράψει με το Κράτος ανάλογη σύμβαση ή σε Κέντρα που ανήκουν σε ΜΚΟ.
Αυτό είναι ο αντίλογος της Κυβέρνησης, Κέντρα που ανήκουν σε ΜΚΟ ! Εξαιρετικά!
Μήπως υπάρχει κάποιος να μας πει πόσα τέτοια Κέντρα υπάρχουν στην Ελλάδα;
Αν υπάρχουν στην Περιφέρεια και με πόση δυναμική για απορρόφηση παιδιών; Με νούμερα παρακαλώ Κύριοι των Επιτροπών!
Αν αυτά τα Κέντρα ΜΚΟ που υπάρχουν έχουν τον απαραίτητο αριθμό αιθουσών για να αποροφήσουν χιλιάδες ΑΜΕΑ Ελληνόπουλα σε μία νύχτα;
Αν υπάρχει το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό για να επανδρωθούν;
Αν υπάρχουν συνθήκες υγεινής με τόσο και τόσο κόσμο που θα συγκεντρωθεί μέσα σ’ αυτά πλέον;
ΧΑΡΗΣ ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ
ΕΝΑΣ ΗΡΩΑΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΧΑΡΗΣ ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ… ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ… ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΔΙΝΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ;
Και κάτι ακόμα, ασήμαντο για εσάς Κυβερνώντες Κύριοι, αλλά για εμάς τους γονείς παιδιών ΑΜΕΑ που δίνουμε τις ζωές μας για να σταθούμε με αξιοπρέπεια και αντοχή δίπλα στους μικρούς μας αβοήθητους Ήρωες:
ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΑΣ ΔΩΣΑΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΛΟΓΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ;
ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ 2017 ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 440,00 euro ;
ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΕΡΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ;
ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ, ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ;
ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΡΤΙΜΕΛΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΕ;
ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ  ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠ’ ΟΨΙΝ ΣΑΣ ΠΩΣ ΚΟΒΕΤΕ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΛΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΜΙΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΜΕΑ;
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΟΝΙΟΣ ΔΕ ΔΙΑΛΕΓΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ;
Αναρωτηθήκατε πόσες μητέρες παιδιών ΑΜΕΑ θα πρέπει να σταματήσουν από την όποια εργασία τους έστω και περιστασιακή για να μείνουν σπίτι και να κρατήσουν τα παιδιά τους;
Σας απασχόλησε πως όλος αυτός ο κόσμος που έχει κάνει την ΑΝΑΠΗΡΙΑ δεύτερη φύση του, ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ γιατί δεν υπάρχει η δυνατότητα να λειτουργήσει άρτια και αρμονικά;
Γνωρίζετε πώς είναι ένα 24ωρο γονιού με παιδί ΑΜΕΑ; Ξέρετε τι θυσίες κάνει και πόσες εκπτώσεις στην καθημερινότητά του βιώνει για να αντέξει αυτό που τον βρήκε;
Έχετε δει στατιστικές να δείτε πόσοι «άνδρες» εγκαταλείπουν τις οικογένειές τους στο Έλεος του Θεού όταν μπαίνει ένα παιδί ΑΜΕΑ στην οικογένεια;
http://babyradio.gr/celebrities

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου