Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

ΝΕΟΣ ΧΙΟΝΙΑΣ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ! ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ! ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ...

Χαλάει και πάλι ο καιρός από σήμερα. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους η κακοκαιρία θα ξεκινήσει με...


σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά, ενώ από το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν.

Με νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να έρθουν αντιμέτωποι πολλές περιοχές της χώρας. Όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι, στα Δωδεκάνησα και το ανατολικό Αιγαίο θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες το πρωί στα βόρεια πιθανόν τοπικά θα είναι ισχυρές.

Βαθμιαία μεταβολή του καιρού θα υπάρξει από το απόγευμα και από τα νοτιοδυτικά με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Ένταση των φαινομένων από τη νύχτα.

Οι άνεμοι από το μεσημέρι στα δυτικά και βαθμιαία τα νότια θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα βόρεια. Παγετός στα ηπειρωτικά ο οποίος τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια κατά τόπους θα είναι ισχυρός.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά. Από το βράδυ νεφώσεις και τη νύχτα τοπικές βροχές και στα ορεινά και ημιορεινά παροδικές χιονοπτώσεις οι οποίες από αργά τη νύχτα στη δυτική Μακεδονία θα ενταθούν.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη βορειοανατολικοί. Βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -04 (μείον 4) έως 08 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες οι οποίες από το μεσημέρι βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το βράδυ θα σημειωθούν βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα νότια και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Από αργά τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν με πιθανόν τοπικά ισχυρές καταιγίδες στα νότια και κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Στερεάς.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Βαθμιαία από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ, από το βράδυ 6 και τη νύχτα πιθανόν τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα νότια οι οποίες βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα πυκνώσουν. Το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και στην Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τη νύχτα θα ενταθούν.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία από το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί με βαθμιαία ενίσχυση από το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία κατά τόπους 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το πρωί με πιθανότητα τοπικών βροχών η σποραδικών καταιγίδων στα ανατολικά. Από το μεσημέρι βαθμιαία οι νεφώσεις θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν με τοπικές καταιγίδες στην Κρήτη.

Άνεμοι: Δυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Από το βράδυ θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα βόρεια τα φαινόμενα τα οποία πιθανόν πρόσκαιρα νωρίς το πρωί θα είναι ισχυρά, βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί. Από το βράδυ ανατολικοί βορειοανατολικοί ενισχυόμενοι. Στα νότια δυτικοί 3 με 5 μποφόρ που από το βράδυ θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς με βαθμιαία ενίσχυση.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς κελσίου. στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες οι οποίες από το απόγευμα θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Ένταση των φαινομένων τη νύχτα.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς και αργά τη νύχτα στα ανατολικά και νότια σε νότιους νοτιοανατολικούς με τάση ενίσχυσης.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη


Καιρός: Αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία από το απόγευμα θα πυκνώσουν. Από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Από το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς με τάση ενίσχυσης.

Θερμοκρασία: Από 01 έως 07 βαθμούς κελσίου.

madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου