Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΜΕ ΠΥΡΑΥΛΑΚΑΤΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΜΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΤΕΤΑΜΕΝΑ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥΣ! ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ; ΤΟΥΣ ΑΠΩΘΗΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΑΙΩΡΟΣ! ΒΙΝΤΕΟ

Τουρκική κίνηση δύο ημέρες μετά την απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου μη έκδοσης για τους οκτώ φυγάδες Τούρκους αξιωματικούς είχαμε σήμερα στα Ίμια:  
Σήμερα νωρίς το πρωί δυο σκάφη με Τούρκους κομάντο, συνοδευόμενα...
από μια τουρκική πυραυλάκατο, πλησίασαν τα δύο νησιά, παραβίασαν τα ελληνικά εθνικά χωρικά ύδατα και προκλητικά στάθηκαν για λίγα λεπτά ανάμεσά τους.
 
 
 
Τα δύο φουσκωτά με τους Τούρκους ξεκίνησαν με μεγάλη ταχύτητα από τα τουρκικά παράλια και έφθασαν μέχρι τα Ίμια, όπου τα κύκλωσαν έχοντας προτεταμένα τα όπλα τους προς τα νησιά. Μαζί με τη πυραυλάκατο έκαναν τον κύκλο των βραχονησίδων και αποχώρησαν.
 
Τουρκικό ελικόπτερο (φωτό από αυτές που δημοσιοποίησε το τουρκικό Επιτελείο) ΑS337 Cougar, κάλυπτε την όλη κίνηση.
 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες έκαναν άσκηση κατάληψης βραχονησίδας, την οποία παρακολούθησε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, Hulusi Akar, όπως φαίνεται και στην φωτό που έδωσε στην δημοσιότητα το τουρκικό Γενικό Επιτελείο.
 
Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του τουρκικού Επιτελείου "ο Τούρκος στρατηγός έκανε επίσκεψη στα Ίμια,  ενώ στη συνέχεια πέταξε με ελικόπτερο πάνω από την περιοχή"!
 
Να σημειωθεί ότι στη περιοχή βρισκόταν κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία δεν αντέδρασε, πιστή στο δόγμα της "στρατηγικής ψυχραιμίας" που έχουν υιοθετήσει όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις μετά το φιάσκο του 1996.
 
Ιδου και το βίντεο που μετέδωσε τουρκικό κανάλι:
pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου