Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ ΓΙΛΝΤΙΡΙΜ! ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ! ΖΗΤΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΩ ΚΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ 130 ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ! ΓΚΕΛ ΜΠΟΥΡΤΑ, ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ ΜΕΜΕΤΙ!

Αυτοί είναι οι Τούρκοι! Μια ζωή βάρβαροι, χωρίς να έχουν προσφέρει ως έθνος τίποτε εκτός από χαντζάρα και αίμα! Το κράτος τους φτιάχτηκε από...

την αρπαγή του Βυζαντίου και σήμερα αυτοί οι βάρβαροι αμφισβητούν 130 βραχονησίδες, τη συνθήκη της Λωζάνης, ενώ απαιτούν ακόμη και την αποστρατικοποίηση της Κω! Παράφονες; Άει σιχτίρ τους απαντούμε. 
Δείτε τι έλεγε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός (από το ρεπορτάζ του newsbomb.gr):
Δεν έχει τελειωμό η προκλητικότητα των Τούρκων, οι οποίοι επιχειρούν να δημιουργήσουν «εκρηκτικές» καταστάσεις στα νοτιοανατολικά σύνορα της Ευρώπης, αμφισβητώντας διεθνείς συνθήκες και συμφωνίες και επιμένοντας στην ανιστόρητη θεωρία των «γκρίζων ζωνών», ενώ δεν διστάζουν να προβάλλουν εαυτούς σε ρόλο δερβέναγα στο Αιγαίο - Zητούν να φύγει ο ελληνικός στρατός από την Κω και αμφισβητούν 130 βραχονησίδες. 
Τελευταίο επεισόδιο στο επικίνδυνο παιχνίδι των προκλήσεων η τοποθέτηση του πρωθυπουργού της γείτονος, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος το βράδυ της Πέμπτης (02/02/2017) αποφάσισε να... μοιράσει το Αιγαίο σα να επρόκειτο για τουρκικό βιλαέτι, θέτοντας υπό αμφισβήτηση συνολικά 130 ελληνικές βραχονησίδες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Χουριέτ», ο κ. Γιλντιρίμ επιτέθηκε εναντίον του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «επισκέφθηκε τις βραχονησίδες στο Αιγαίο και έβγαλε φωτογραφίες, ωστόσο για εμάς αυτά δεν έχουν νόημα. Υπάρχουν 130 νησίδες και βραχονησίδες υπό αμφισβήτηση».
yildir
Συνεχίζοντας είπε πως η Τουρκία έχει «τη δύναμη να απαντήσει σε κάθε εχθροπραξία», ενώ έκανε λόγο, επίσης, για «προβλήματα στο Αιγαίο που δεν είναι καινούργια αλλά έχουν μακρά ιστορία».
Η αμετροέπεια του κ. Γιλντιρίμ δεν είναι πρωτόγνωρη και σίγουρα έχει την εξήγησή της: Η Άγκυρα επιμένει πεισματικά να συνδέει το παιχνίδι της αμφισβήτησης με το ζήτημα της μη έκδοσης των οκτώ Τούρκων αξιωματικών στη χώρα του. Επί της ουσίας, το καθεστώς Ερντογάν επιχειρεί να εκβιάσει την ελληνική κυβέρνηση με μια πρακτική που ξεπερνά οποιαδήποτε ορθή διπλωματική λογική στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων.
«Μας προκαλεί απογοήτευση. Απέστειλα στον κ. Τσίπρα επιστολή για το ζήτημα αυτό. Εξέφρασα τις προσδοκίες μας για την έκδοση αυτών των ανθρώπων, μέσω της επανεξέτασης της απόφασης (σ.σ. του Αρείου Πάγου) στα πλαίσια του νόμου. Δεν έλαβα απάντηση. Καλώ την Αθήνα να κάνει αυτό που έπραξαν και άλλοι γείτονες», δήλωσε χαρακτηριστικά για το θέμα των οκτώ αξιωματικών ο Τούρκος πρωθυπουργός, σύμφωνα, πάντα με την «Χουριέτ».
Και πρόσθεσε: «Τουρκία και Ελλάδα ως γείτονες χώρες πρέπει να προσπαθούν να έχουν καλές σχέσεις, καθώς δεν μπορούν να αλλάξουν τη γεωγραφία τους. Η Τουρκία δεν έχει σκοπό να χαλάσει τους δεσμούς της με τον γείτονά της».
Μάλιστα, ο κ. Γιλντιρίμ δεν δίστασε να απειλήσει εμμέσως την Αθήνα λέγοντας ότι «εμείς απαντούμε στις προκλητικές κινήσεις που έρχονται από την άλλη πλευρά με χαμόγελο. Δεν θα πρέπει να το ερμηνεύουν λάθος αυτό».

Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Να φύγει ο Ελληνικός Στρατός από την Κω»

Την ίδια στιγμή, ο τουρκικός ιστότοπος Manisa.org, επικαλείται δήλωση του εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Χουσεΐν Μουφτούογλου, ο οποίος καλεί την χώρα μας να αποσύρει όσα στρατεύματα υπάρχουν στην Κω, με το πρόσχημα ότι παραβιάζονται διεθνείς συνθήκες!
«Ελληνικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι αλεξιπτωτιστές των ελληνικών ειδικών δυνάμεων χθες έκαναν άσκηση στο νησί της Κω. Η ειρηνευτική Συνθήκη που υπεγράφη το 1947 στο Παρίσι απαγορεύει οποιαδήποτε στρατιωτική δράση στο νησί της Κω, το οποίο έδωσε η Ιταλία στην Ελλάδα υπό τον όρο να είναι αποστρατικοποιημένο. Γι’ αυτό, αυτή η άσκηση στην Κω είναι ξεκάθαρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου», δηλώνει ο κ. Μουφτούογλου.
muftuoglu1
muftuoglu
Και προσθέτει σε απειλητικό τόνο: «Καλούμε την Ελλάδα να αποφύγει μονομερείς και παράνομες ενέργειες, που είναι πιθανό να οδηγήσουν σε ένταση και πιθανότητα νέας κλιμάκωσης. Κινούμαστε με άξονα τις πολιτικές και νομικές θέσεις της χώρας μας σε ό,τι αφορά το Αιγαίο Πέλαγος. Τίποτε δεν θα μας εμποδίσει να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα από εδώ και στο εξής».
Από τα παραπάνω, γίνεται φανερό ότι η Άγκυρα απειλεί να βάλει «φωτιά» στο Αιγαίο, εκβιάζοντας την χώρα μας για την άμεση έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών στη γείτονα.
Το Newsbomb.gr έχει προειδοποιήσει εδώ και πολύ καιρό, με επιμονή και μέσα από εκτενή ρεπορτάζ, για το βρώμικο παιχνίδι που παίζει το καθεστώς Ερντογάν σε βάρος της εδαφικής ακεραιότητας της Πατρίδας μας.

Ηχηρό μήνυμα ΥΠΕΞ – Η Τουρκία δεν μπορεί να δίνει μαθήματα διεθνούς δικαίου

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Στράτος Ευθυμίου, διεμήνυσε ότι η Τουρκία είναι «σταθερός παραβάτης του διεθνούς δικαίου» και δεν είναι δυνατόν να δίνει στην Ελλάδα μαθήματα τήρησης της διεθνούς νομιμότητας.
«Δεν το δικαιούται ο παραβάτης, ο οποίος μόνο σε μια μέρα πραγματοποιεί 138 παραβάσεις και δέκα υπερπτήσεις άνωθεν ελληνικών νησιών, ενώ συγχρόνως διατυπώνει απειλές εις βάρος της εδαφικής κυριαρχίας μας και της ακώλυτης άσκησής της», τονίζει χαρακτηριστικά ο Στράτος Ευθυμίου.
Ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι «η Ελλάδα, ουδέποτε και έναντι οποιουδήποτε θα απεμπολήσει το δικαίωμα λήψης των ενδεδειγμένων μέτρων για την νόμιμη άμυνά της και την προάσπιση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητάς στη βάση όσων προβλέπει ο Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών» και με αυτό τον τρόπο απαντά ξεκάθαρα στον εκπρόσωπο της τουρκικής διπλωματίας ο οποίος ζήτησε να μην πραγματοποιούνται στρατιωτικές ασκήσεις των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στα νησιά του Αιγαίου.
Αναλυτικά το μήνυμα του ελληνικού ΥΠΕΞ:
«Μαθήματα τήρησης της διεθνούς νομιμότητας δεν είναι δυνατόν να μας δίνει ο κατ’ εξοχήν και σταθερός παραβάτης του διεθνούς δικαίου.
Δεν το δικαιούται ο παραβάτης, ο οποίος μόνο σε μια μέρα πραγματοποιεί 138 παραβάσεις και δέκα υπερπτήσεις άνωθεν ελληνικών νησιών, ενώ συγχρόνως διατυπώνει απειλές εις βάρος της εδαφικής κυριαρχίας μας και της ακώλυτης άσκησής της.
Η Ελλάδα, ουδέποτε και έναντι οποιουδήποτε θα απεμπολήσει το δικαίωμα λήψης των ενδεδειγμένων μέτρων για την νόμιμη άμυνά της και την προάσπιση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητάς στη βάση όσων προβλέπει ο Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών.
Εξάλλου, η Τουρκία ως μη συμβαλλόμενο μέρος στη Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων μεταξύ της Ιταλίας και των Συμμάχων του 1947, βάσει της οποίας τα Δωδεκάνησα παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα κατά πλήρη κυριαρχία, δεν αντλεί κανένα δικαίωμα από τη Συνθήκη, η οποία αποτελεί για την Τουρκία "res inter alios acta"».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου