Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ! ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΕΙ: "ΘΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΤΟ 2017 Ο,ΤΙ ΠΑΘΑΜΕ ΤΟ 2015"! ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ....

Η κυβέρνηση Τσίπρα ενεργεί όπως την περίοδο του 2015, όταν και εμφανιζόταν ότι έκανε διαπραγματεύσεις σκληρές με τους δανειστές για...

να ρίξει τη χώρα στα βράχια με τα Capital Controls και αμέσως μετά το σκληρό 3ο Μνημόνιο! Ο Τσίπρας και σήμερα, το παίζει πατριώτης που κάνει σκληρές διαπραγματεύσεις και (δήθεν) δεν υποκύπτει στις πιέσεις των τοκογλύφων (με δηλώσεις του τύπου: "δεν πρόκειται να πάρουμε ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα"), αλλά οδηγεί τον τόπο και τον λαό στην απόλυτη ασφυξία! Παίζει το σχέδιο των τοκογλύφων με τον ιδανικότερο τρόπο: φέρνει ολοκαύτωμα στην οικονομία και τις ελληνικές οικογένειες. 
Κραυγή αγωνίας εν τω μεταξύ βγάζει το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών προς την κυβέρνηση για το πού οδηγείται η κατάσταση. 
Το σχετικό ρεπορτάζ καλύπτει το Πρώτο Θέμα:
Το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών μετέφερε την ανησυχία του στον Τσακαλώτο - Παράλληλα τόνισαν ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο χαλάρωσης των capital controls όσο επιτείνεται η αβεβαιότητα

Την ανησυχία τους για το γεγονός ότι δεν κλείνει η αξιολόγηση μετέφεραν στον υπουργό Οικονομικών Ε. Τσακαλώτο το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών σε συνάντηση που είχαν την Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται τα ΝΕΑ οι τραπεζίτες έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου τόσο για τις καθυστερήσεις στην αξιολόγηση όσο και επιμέρους στην προώθηση συγκεκριμένων νομοθετικών πρωτοβουλιών σχετικά με τα κόκκινα δάνεια.

«Οσο καθυστερείτε εσείς με τις νομοθετικές εκκρεμότητες αναφορικά με τα κόκκινα δάνεια, τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, τις ηλεκτρονικές δημοπρασίες τόσο καθυστερούμε και εμείς να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να μειωθούν κατά 40% τα κόκκινα δάνεια έως το 2019», φέρεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να είπαν οι τραπεζίτες στον υπουργό Οικονομικών.

Ορισμένοι, μάλιστα, επισημαίνουν πως αν η διαπραγμάτευση κρατήσει μήνες και φτάσουμε στο καλοκαίρι χωρίς δόση από τον ESM, «θα πάθουμε το 2017 ό,τι πάθαμε το 2015».

Οι εκπρόσωποι των τραπεζών μετέφεραν και το κόστος που έχει κάθε μέρα αβεβαιότητας που περνά και στο μέτωπο των capital controls καθώς παραμένει στο τραπέζι η πρότασή τους στο υπουργείο Οικονομικών για άρση των περιορισμών δημιουργίας νέου τραπεζικού λογαριασμού για όλους και για διεύρυνση του ορίου αναλήψεων των 840 ευρώ ανά δύο εβδομάδες σε 2.000 τον μήνα.

«Αν η αξιολόγηση είχε κλείσει, πιστεύουμε ότι τα capital controls θα είχαν χαλαρώσει περαιτέρω αισθητά» αναφέρει τραπεζική πηγή στα ΝΕΑ συμπληρώνοντας ότι με τα σημερινά δεδομένα ένα τέτοιο ενδεχόμενο απομακρύνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου