Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: "Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΧΑΝΤΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ"!

3 Φεβρουαρίου 2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ραχήλ Μακρή: «Ο Περιφερειάρχης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μοιράζει χάντρες για να συγκαλύψει το έγκλημα της εκποίησης της ΔΕΗ»

Το 2012 η Συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου με την υπ’ αρίθμ. 206/25/4/2012 (ΦΕΚ 1363 / 26-04-2012) απόφασή της, μεταβίβασε χωρίς αντάλλαγμα κατά πλήρη κυριότητα στο ΤΑΙΠΕΔ, το 17% των μετοχών της ΔΕΗ.
Η μεταβίβαση αφορούσε και τα σχετικά δικαιώματα ψήφου, που....

αντιστοιχούν σε μετοχές ποσοστού 17,00% επί του μετοχικού της κεφαλαίου, ήτοι 39.440.000 μετοχές, τα οποία ανήκαν στην κυριότητα του Δημοσίου και περιλαμβάνονταν στο Πρόγραμμα Αποκρατικοποιήσεων του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 – 2015 (Ν. 3985/2011, ΦΕΚ Α΄).
Στην συνέχεια, η Τρόικα σε έκθεσή της στις αρχές του 2013, παρουσίασε τη διχοτόμηση της ΔΕΗ με την απόσχιση του 30% και την εκποίηση του 17%. Έκθεση που κατέθεσα στα Πρακτικά της Βουλής στις 9 Ιουλίου 2014, στην διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου διάλυσης και εκποίησης της ΔΕΗ, ως απαίτηση της Τρόικα για την καταβολή της δόσης.

Σήμερα, στο ίδιο έργο θεατές με το πρόσχημα της καταβολής της δόσης, δηλαδή το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, οι «υπόδικοι» της Τρόικα σε πλήρη συνεργασία και συνεργία με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, εκβιάζουν το ξεπούλημα της ΔΕΗ στους Γερμανούς, αφού σύμφωνα με σχετική ερώτηση που κατέθεσα στην Βουλή, (Δείτε την ερώτηση εδώ:
http://bit.ly/2fSVYX1), το ποσοστό του 17% των μεταβιβασθέντων μετοχών της ΔΕΗ στο ΤΑΙΠΕΔ έναντι του τιμήματος των 500 εκ. ευρώ, ανήκει στην Γερμανική εταιρεία RWE.

Για άλλη μια φορά, παρακολουθούμε τις υποτιθέμενες διαπραγματεύσεις των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και των παρατρεχάμενών τους για την εξασφάλιση της «δόσης».

Για άλλη μια φορά, παρακολουθούμε τον εγκληματικό ρόλο συνδικαλιστών, που το μόνο που κάνουν είναι να αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους και να εκτελούν μέχρι τέλους τις εντολές των πολιτικών τους προϊσταμένων.

Για άλλη μια φορά, παρακολουθούμε τους άρχοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που εκλέχτηκαν με τα συνθήματα «Η ΔΕΗ θα πουληθεί πάνω από τα πτώμα μας», να στηρίζουν τους πολιτικούς τους φίλους στην παράνομη, αυθαίρετη και ενάντια στο δημόσιο συμφέρον, εκποίηση της ΔΕΗ.
 
Για άλλη μια φορά, παρακολουθούμε τον Περιφερειάρχη των ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ, να μοιράζει μαζί με περιπλανώμενους Υπουργούς, καθρεφτάκια και χάντρες στους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας και υποσχέσεις ικανοποίησης του αυτονόητου, όπως αυτού της ικανοποίησης του χρόνιου και δικαίου αιτήματος των κατοίκων του Βελβεντού, για να κρύψει το έγκλημα που ετοιμάζουν να εκτελέσουν σε βάρος της Δυτικής Μακεδονίας και της.
Τα καθρεφτάκια και οι χάντρες στους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας και γελοία επιχειρήματα, όπως αυτά που χρησιμοποιήθηκαν για την εκχώρηση σε ολιγάρχες, των απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας και απέδωσαν εκατομμύρια σε Υπουργούς που ξέχασαν να δηλώσουν και ετοιμάζονται να υπογράψουν την εκχώρηση της ΔΕΗ, δεν σας σώζουν. 
Καλούμε τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, να ετοιμάζει την παραίτησή του, όπως ο ίδιος προανήγγειλε τον Οκτώβριο του 2016, ενώπιον του κ. Σκουρλέτη, εάν η κυβέρνηση προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Αναμένουμε την παραίτησή σας κύριε Περιφερειάρχα.

Ραχήλ Μακρή

Πρώην Βουλευτής Ν. Κοζάνης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου