Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

ΒΕΛΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΜΦΥΤΕΥΣΕ ΜΙΚΡΟΤΣΙΠ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ! ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ...

Σε μία οργουελική καινοτομία αποφάσισε να προχωρήσει βελγική...
εταιρεία, με σκοπό να αντικαταστήσει τις κάρτες εισόδου των εργαζομένων της. Η εταιρεία Newfusion αποφάσισε να εμφυτεύσει ένα ηλεκτρονικό τσιπ κάτω από το δέρμα των εργαζομένων, το οποίο έχει το μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού, κοστίζει περί τα 100 ευρώ και περιέχει αποκλειστικά προσωπικές πληροφορίες του κάθε εργαζόμενου.

04.02.2017

Αντιδράσεις που κάνουν λόγο για μαρκάρισμα των εργαζομένων σαν να είναι ζώα έχει εγείρει η είδηση ότι εταιρία στο Βέλγιο εμφύτευσε σε οκτώ υπαλλήλους της μικροτσίπ!

Ο λόγος για την εταιρία ψηφιακού marketing Newfusion, η οποία αποφάσισε να μετατρέψει το σώμα των υπαλλήλων της σε κλειδιά-πασπαρτού τόσο για τις πόρτες όσο και για τους υπολογιστές. 

Τα μικροτσίπ αυτά, τα οποία, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας «Le Soir», έχουν το μέγεθος κόκκου ρυζιού, κοστίζουν 100 ευρώ το ένα και εμφυτεύονται ανάμεσα στον δείκτη και τον αντίχειρα.

Αν και διευκρινίζεται ότι η εμφύτευσή του έγινε μόνο σε εργαζομένους που έδωσαν τη συγκατάθεσή τους, δεν ήταν λίγοι αυτοί που είπαν ότι αυτή η διαδικασία εξομοιώνει τους ανθρώπους με ζώα ή ακόμα χειρότερα με αντικείμενα που έχουν barcode.

«Είναι ένας πραγματικός κίνδυνος. Αστυνομεύονται πια οι εργαζόμενοι από τα βάθη της σάρκας τους. Είναι ένα εργαλείο απόλυτου ελέγχου. Μπορεί κανείς να ξέρει τι ώρα αρχίζει τη δουλειά ο υπάλληλος και τι ώρα κάνει διάλειμμα για τσιγάρο» σχολιάζει ο Alexis Deswaef, πρόεδρος οργάνωσης προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Επίσης συμπληρωματικές ειδήσεις :

Η εγκατάσταση του εμφυτεύματος RFID έχει μέχρι στιγμής πραγματοποιηθεί σε οκτώ εργαζόμενους που έχασαν τις κάρτες εισόδου τους. (Σχόλιο: - Σας θυμίζει κάτι αυτό;! Την προφητεία του αγίου Παϊσίου που έλεγε ότι θα συμβαίνουν περιστατικά όπου κάποιοι θα "χάνουν" την κάρτα τους και για "λύση" θα κάνουν το τσιπάρισμα στους ανθρώπους όπου δεν θα "χάνεται", αλλά όμως τελικά θα χάνεται η ψυχή τους...!) Το εμφύτευμα έχει τοποθετηθεί στην παλάμη του χεριού τους, ακριβώς όπως στα κατοικίδια.
 
«Είναι το ίδιο με ένα κλειδί» υποστηρίζει ένας από τους ιδιοκτήτες της εταιρείας, σύμφωνα με το δημοσίευμα του δικτύου RTBF της Βαλονίας. «Άνοιξα την πόρτα και τον υπολογιστή μου με αυτό. Η ιδέα ήρθε αφού αρκετοί εργαζόμενοι έχασαν τις προσωπικές τους κάρτες. Αυτή η ταυτότητα είναι "υποδόρια", την έχεις πάντα μαζί σου» συμπληρώνει ενθουσιασμένος.
 
Η χρήση της τεχνολογίας RFID είναι διαθέσιμη εδώ και αρκετά χρόνια. Δέκα χρόνια πριν, οι πελάτες ενός ολλανδικού μαγαζιού νυχτερινής διασκέδασης ήδη πλήρωναν τα ποτά τους χρησιμοποιώντας αντίστοιχο εμφύτευμα κάτω από το δέρμα τους. 
Ασθενείς με Αλτσχάιμερ επίσης έχουν «τσιπαριστεί» στις Ηνωμένες Πολιτείες, χωρίς ωστόσο να ζητηθεί η σύμφωνη γνώμη τους.
 
Προς το παρόν, στην εν λόγω εταιρεία, ο εξοπλισμός με το συγκεκριμένο τσιπ γίνεται μόνο εθελοντικά. Όμως είναι εύκολο να φανταστεί κανείς πού θα μπορούσε να οδηγήσει αυτή η τεχνολογία, όσον αφορά την πειρατεία δεδομένων, και συνολικά την ιδιωτική ζωή.
 
«Αυτός είναι ένας πραγματικός κίνδυνος» υποστηρίζει ο Αλέξις Ντεσβάεφ, πρόεδρος του Συνδέσμου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. «Η κάρτα των εργαζομένων βαθιά στη σάρκα τους. Αυτό είναι το απόλυτο εργαλείο ελέγχου. Μπορεί κανείς να γνωρίζει ακριβώς τι ώρα ξεκίνησε ο εργαζόμενος την υπηρεσία του, πότε πήρε διάλειμμα για τσιγάρο, να εξετάσει ακολούθως εάν είναι αρκετά παραγωγικός. Και τι θα κάνει μετά με τα δεδομένα αυτά; Παραχωρούμε λίγο περισσότερα από τα δικαιώματα για ιδιωτική ζωή για περισσότερη ασφάλεια ή άνεση;»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου