Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΡΗΜΑΞΕΙ Ο,ΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΟΡΘΙΟ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ! ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙ ΚΙΝΗΤΗ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ. ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ...ΧΡΥΣΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ!!! ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ΜΑ@ΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ ΤΗ SIEMENS;;; ΕΣΕΝΑ ΘΑ ΤΣΑΚΙΣΕΙ ΠΑΛΙ!!!

Ο Τσίπρας και οι εντολοδότες του Γερμανοί δεν θα αφήσουν τίποτε όρθιο στην ελληνική οικογένεια. Φέρνει το Περιουσιολόγιο για να ρημάξει ό,τι μπόρεε να επιβιώσει στα 7 χρόνια μνημονίων. Μέχρι και τα...χρυσά δόντια της γιαγιάς μπαίνουν στο στόχαστρο προκειμένου να εξαθλιώσουν και την τελευταία οικογένεια. 
Αν ο μακάκας Έλληνας ευελπιστούσε ότι ο Τσίπρας θα χτυπούσε τους νταβαντζήδες ή θα αξίωνε τα χρήματα από τη Siemens γελιέται και πάλι. 
Το παρακάτω επορτάζ για όσα έρχονται είναι από το zougla.gr:

Ο ΕΝΦΙΑ φαίνεται ότι από το 2018 θα αποτελέσει παρελθόν. Θα ...

από νέο φόρο ο οποίος μάλιστα θα έχει για την κυβέρνηση ακριβώς τον ίδιο εισπρακτικό στόχο, δηλαδή τα 2,65 δισεκατομμύρια ευρώ του ΕΝΦΙΑ.


Στον νέο φόρο που έρχεται να αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ θα υπολογίζεται εκτός της ακίνητης περιουσίας και η κινητή και θα φορολογείται συνολικά με προοδευτική κλίμακα. Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η μείωση των αντικειμενικών αξιών θα έχει εισπρακτικές επιπτώσεις για τον ΕΝΦΙΑ και έτσι η κυβέρνηση αναζητά όπως φαίνεται τη λύση στο σύνολο της περιουσίας των πολιτών.

Έτσι στον νέο φόρο θα υπολογίζονται:

- Κατοικίες
- Κτήρια επαγγελματικής στέγης
- Αποθήκες
- Οικόπεδα
- Αγροί
- Λοιπές εδαφικές εκτάσεις
- Αυτοκίνητα
- Μοτοσικλέτες
- Σκάφη αναψυχής 
- Αεροπλάνα , ελικόπτερα
- Κινητά αντικείμενα αξίας
- Συμμετοχές σε επιχειρήσεις

Για τον υπολογισμό του νέου φόρου θα υπολογίζονται οι αντικειμενικές αξίες σε ό,τι αφορά στα ακίνητα και οι τιμές αγοράς σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα. Θα εξαιρεθούν από τον νέο φόρο οι καταθέσεις, οι μετοχές, τα αμοιβαία, τα ομόλογα και τα έντοκα γραμμάτια.

Ό,τι δηλώνεται

Ό,τι, λοιπόν, δηλώνεται στο περιουσιολόγιο θα μπορεί και να φορολογείται ενιαία. Ακίνητη περιουσία, μετοχές, ομόλογα, χρυσός, άλλα τιμαλφή αλλά και οι καταθέσεις στις τράπεζες θα μπορούν να αποτελούν τη φορολογήσιμη ύλη. Με κάποιους κλιμακωτούς συντελεστές και με εξαιρέσεις θα μπορούσε να επιβληθεί ένας φόρος επί της αξίας της κινητής και ακίνητης περιουσίας που δηλώνει κάποιος. Ακόμη και των καταθέσεων ή των χρημάτων στο στρώμα (που το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο απαιτεί να δηλώνονται).

​Το περιουσιολόγιο σε πρώτη φάση θα περιλαμβάνει τις τραπεζικές καταθέσεις, τα ακίνητα και δαπάνες πολυτελείας που γίνονται για αγορές αυτοκινήτων ή δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία και σε δεύτερη φάση θα ενταχθούν έργα τέχνης και κοσμήματα
Παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο Οικονομικών λέει ότι το περιουσιολόγιο γίνεται για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, εκτιμάται ότι γίνονται σκέψεις για έναν τέτοιον φόρο, κάτι που, όμως, θα μπορούσε να δημιουργήσει κλίμα ανασφάλειας στους επενδυτές και να χειροτερεύσει το φαινόμενο της απόκρυψης κεφαλαίων.

Υπενθυμίζεται ότι το περιουσιολόγιο σε πρώτη φάση θα περιλαμβάνει τις τραπεζικές καταθέσεις, τα ακίνητα και δαπάνες πολυτελείας που γίνονται για αγορές αυτοκινήτων ή δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία και σε δεύτερη φάση θα ενταχθούν έργα τέχνης και κοσμήματα, ακόμη και... ίππους που διαθέτει κάποιος.

Εφόσον αυτά είναι ασφαλισμένα, τα στοιχεία θα αποσταλούν από τις εταιρείες και τους οίκους, στους οποίους έχει γίνει η ασφάλιση ή η εκτίμηση. 

Με τον τρόπο αυτό, το Υπουργείο Οικονομικών θα έχει πλήρη εικόνα της περιουσιακής κατάστασης κάθε φορολογουμένου, με αποτέλεσμα να περιοριστεί σημαντικά η φοροδιαφυγή. Για τα περιουσιακά στοιχεία που δεν θα δηλωθούν μετά το τέλος της διαδικασίας, το υπουργείο Οικονομικών πέραν της φορολόγησής τους θα επιβάλει πρόστιμα και προσαυξήσεις, ενώ θα γίνονται και οι σχετικές διώξεις.

1 σχόλιο:

  1. Δεν τους ενδιαφερει η φοροδιαφυγή...
    Αν τους ενδιεφερε θα κυνηγουσαν τις μεγάλες εταιριες που φοροδιαφευγουν ή που μας εχουν κατακλεψει (πχ αεροδρομιο, σιεμενς, κλπ., ολες γερμανικα κλεφτρονια)
    Χρηματα εχουν... και αν δεν εχουν, τυπωνουν όσα θελουν...
    Κατι αλλο θελουν οι τοκογλυφοι...

    Πώς ειναι δυνατον να μας φορολογουν σε εισόδημα (που μετατραπηκε σε ειδος) ξανά και ξανά ενω εχει ηδη φορολογηθει ?
    Για ποσα χρονια θα μας φορολογουν στα ήδη φορολογημενα εισοδηματα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή