Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ 8 € ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ "ΥΜΗΤΤΟΣ 2017" ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ!

Ο Δρόμος Υμηττού ένας παλαιότατος θεσμός που ξεκίνησε επί Σκούρτη, από φέτος αποκτά άλλη...


διάσταση. Διάσταση που δεν την προσδιορίζει μόνο το χρηματικό ποσό, αλλά το αναβαθμισμένο κύρος που θέλει να δώσει στον θεσμό ο Δήμος. Από φέτος λοιπόν, εκτός από την μέτρηση με τσιπάκι (κάτι που έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια), θα υπάρχει και απονομή εντυπωσιακού μεταλλίου σε όλους τους συμμετέχοντες, ενώ, αν δεν κάνουμε λάθος, θα δοθεί και αναμνηστικό μπλουζάκι. Όλα αυτά τα οποία παρέχει ο Δήμος, μαζί με τα αναψυκτικά, μπανάνες, σάντουϊτς, ζεστό ρόφημα τα οποία δίνει μετά το πέρας της διαδρομής, αλλά και τη γενική υποστήριξη που υπάρχει κατά τη διάρκεια της διαδρομής (σταθμοί ανεφοδιασμού και ιατρική υποστήριξη-ενώ φέτος θα υπάρχει και μουσική μπάντα), καθιστούν τον αγώνα ένα γεγονός που έχει πίσω του ολόκληρη υποδομή η οποία φέτος είναι περισσότερο αναβαθμισμένη. 
Ο "αθλητισμός για όλους" υπάρχει και κανείς δεν αποκλείει κανένα από το να συμμετάσχει την ημέρα του αγώνα, αν δεν θέλει να έχει μετάλλιο, ηλεκτρονική χρονομέτρηση κ.λ.π.  Μπορεί να πάει και να τρέξει με τους άλλους αθλητές, χωρίς αριθμό και χωρίς όλα τα υπόλοιπα. Όμως, όταν απαιτεί να έχει ολόκληρη υποστηρικτική υποδομή, ε, αυτό θα πρέπει να έχει κάποιο ελάχιστο-συμβολικό κόστος! Διότι, αν αύριο-μεθαύριο ο Δήμος θέλει να αναπτύξει περισσότερο την αθλητική αυτή διοργάνωση "δρόμος Υμηττού", με διοργανώσεις παραπλήσιες και για 1-2 μέρες πριν από την έναρξη του αγώνα (όπως γίνεται για παράδειγμα στο γύρο της λίμνης Ιωαννίνων) με happenings, αναπτύσσοντας παράλληλα τον εσωτερικό τουρισμό, είναι δυνατόν να έχουν την απαίτηση οι συμμετέχοντες να...διαμένουν τσάμπα και σε ξενοδοχείο; Ε, όχι, αυτά δεν γίνονται. Υπάρχει εξέλιξη, υπάρχει πρόοδος. Ο Δήμος, εφόσον μπορεί να αξιοποιήσει τη συγκεκριμένη διοργάνωση και να τη μεγαλώσει και να αυξήσει τη δημοτικότητα της πόλης του Χολαργού, να φέρει περισσότερο κόσμο από άλλες πόλεις, να διοργανώσει events και να αυξήσει τις δουλειές στα τοπικά καταστήματα, να μην το κάνει; Να μείνει πίσω; 
Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού λοιπόν κινείται προς αυτή την κατεύθυνση και νομίζουμε ότι καλά κάνει. Θέλει να πάει τη διοργάνωση λίγα βήματα πιο κάτω, όπως γίνεται με τον κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, όπως γίνεται και με τον γύρο της λίμνης Ιωαννίνων. Να ανεβάσει το κύρος των αγώνων. 
Προς αυτή την κατεύθυνση λοιπόν εμείς δεν είμαστε αντίθετοι με τα 8 ευρώ, όμως συστήνουμε στον Δήμο να φτιάξει άμεσα τον στίβο στο γήπεδο του Τσακού. 

5 σχόλια:

  1. Εγώ πάλι θα έλεγα ότι τώρα που το τρέξιμο έγινε μόδα και πουλάει περισσότερο βρήκαν την ευκαιρία να βγάλουν φράγκα. Όλα τα κανόνια έχουν μπει στον χώρο του τρεξίματος, γιατί κατάλαβαν ότι υπάρχουν πολλά θύματα. Θα σκάσουν τα 8 ευρώ στον Πολιά και θα πάνε να πάρουν τον αριθμό συμμετοχής στο runner store μπας και ακουμπήσουν κι εκεί κανα ψιλό. Το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι να τρέχουν οι περισσότεροι χωρίς αριθμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάκη δυστυχώς μας απογοήτευσες !!! Αντί να πιέσεις τον Λιάκουρα να μην εισπράξει τα 8 ευρώ αντίθετα τον υποστηρίζεις. Ποιά είναι άραγε η αρωγή και η αιγίδα του δήμου αν όχι η προσφορά στους ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ όλων αυτών των παροχών που ανέφερες ? Γιατί πρέπεθ να πληρώσω για να πάρω ένα μετάλλιο όταν το δικαιούμαι αν βγώ πρώτος ? Αν είναι έτσι γιατι να μην το αγοράσω από τον Κοκκώνη χωρίς να τρέξω ? Η επιβράβευση αγοράζεται ? Ένα έχω να πω εξ ονόματος δεκαεπτά Παπαγιωτών που ψηφίσαμε Λιάκο αλλά θα μας κοπεί το χέρι αν ξαναψηφίσουμε : ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΛΑΜΟΓΙΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας εκπονηθεί πρώτα ένα σχέδιο αναβάθμισης του αγώνα μέσω αξιοποίησης της περιοχής,ας ανακοινωθεί δημόσια και έγκαιρα ώστε να υπάρξουν χορηγοί, ας κοστολογηθούν όλα αυτά και ας έρθουν στο δημοτικό συμβούλιο για να συζητηθούν.Η μήπως το εντυπωσιακό μετάλλιο δίνει μεγαλύτερη αξία στο νικητή;Οι πρόγονοί μας αγωνίζονταν για ένα κλαδί ελιάς επειδή συμβόλιζε τις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μήπως συμφέρει να καταργήσουμε την αυτοδιοίκηση αφού την πληρώνουμε τόσο ακριβά και να την αναθέσουμε σε ιδιωτικές εταιρείες;Μήπως τελικά οι θεσμοί μας επιβαρύνουν χωρίς να μας προσφέρουν;Ποιός είναι ο κοινωνικός ρόλος του δήμου μας;Το παντοπωλείο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εσωτερικός τουρισμός στον Υμηττό!Ας γίνουν και ξενοδοχεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή