Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

ΛΑΒΡΟΣ Ο ΤΙΓΚΑΣ ΚΑΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ: "Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ 8 € ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΒΟΥΝΟΥ"!

Δελτίο  Τύπου  4

3  Φεβ. 2017


Ο Δήμος να επιστρέψει ΑΜΕΣΩΣ το Παράλογο Κόστος Συμμετοχής των 8 € για το «Δρόμο Βουνού»


  Την  Κυριακή  5  Φεβρουαρίου 2017 γίνεται στο Δήμο μας ο «Δρόμος...



 Βουνού» που ξεκίνησε  επί  Δημαρχίας  κ. Σκούρτη  και συνεχίζεται  επί  των  ημερών μας  με  κόστος  όμως συμμετοχής  8 €  το άτομο.

Με το υπ’ αριθμ. 54 Δελτίο Τύπου στις 7 Νοεμβρίου  2016  είχαμε  επισημάνει  ότι  η  χαρά  της  συμμετοχής  του  αθλητισμού  στο  Δήμο μας  έχει  κόστος,  που  ήταν  τότε  για  τον αγώνα του «Δρόμου Πόλης»  5 € το άτομο.  Τονίσαμε ότι λόγω της  μεγάλης οικονομικής ευρωστίας του Δήμου και του ΔΟΠΑΠ αλλά και της δεινής οικονομικής κατάστασης της κοινωνίας μας θα έπρεπε η συμμετοχή να είναι δωρεάν.

Βεβαίως ο Δήμαρχος κατά τη συνήθη και προσφιλή πρακτική του δεν μας απάντησε. Φέραμε  το  θέμα  στο  Δημοτικό  Συμβούλιο,  όπου ρωτήσαμε το  Δήμαρχο γιατί  να  πληρώνει  ο Δημότης τη συμμετοχή του αφού ο Δήμος στον αθλητισμό  ΔΕΝ  ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ  ΤΙΠΟΤΕ  ΑΠΟΛΥΤΩΣ  ΔΩΡΕΑΝ.

Η απάντηση του Δημάρχου ήταν ότι  «καλώς»  μπήκε η συμμετοχή των 5 € τότε γιατί:
α. Αυτό δίνει κύρος,  αξία και επίπεδο στον αγώνα.
β. Έχουμε έξοδα για τη διοργάνωση.
γ. Άλλοι Δήμοι  π.χ.  το Ψυχικό  έχουν  βάλει  και  αυτοί  κόστος  συμμετοχής.

Η απάντηση του Κώστα-Πολυχρόνη Τίγκα επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης  ήταν  ότι  αυτά  αποτελούν  δικαιολογίες  αστήρικτες  που  δεν  έχουν  καμία  λογική και  με βάση  την  οικονομική  κατάσταση του Δήμου μας,  επιμείναμε  ότι  θα έπρεπε να είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Ο Δήμαρχος  αγνοώντας  όλα  αυτά  που υποστηρίξαμε  έρχεται  στο  «Δρόμο Βουνού»  που  θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή και βάζει κόστος συμμετοχής μεγαλύτερο. Το έκανε δηλαδή  8 € το άτομο.

Κύριε Δήμαρχε,

Ο Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας και τα στελέχη της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης σας υπενθυμίζουν ότι ο Δήμος δεν είναι Ανώνυμη Εταιρεία. Σεις κάνετε τα πάντα για τη μεγιστοποίηση των εσόδων σας. Επιπλέον σας επισημαίνουμε:
α.  Όταν όπως λέτε  έχετε 11.000.000 € απόθεμα πόσο θα βοηθήσει η είσπραξη των 4.800 € το μέγιστο που μπορείτε να εισπράξετε;
β.  Είναι Πρόκληση και Ντροπή κ. Δήμαρχε τις μέρες μας να ζητάτε 8 € το άτομο.
γ. Τα αναμνηστικά, τις πλακέτες, τα μπλουζάκια και τις  φωτογραφίες σας  να  τα  πληρώσει ο Δήμος,  όπως κάνετε και στις πολιτιστικές εκδηλώσεις.
δ.  «Μουσική Μπάντα» είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να πληρώνει ο Δημότης για να κάνετε εσείς τις φιέστες σας.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ
Να επιστρέψετε αμέσως τα 8 € που πλήρωσε ο καθένας για τη συμμετοχή του και του λοιπού όλες οι ανάλογες εκδηλώσεις να γίνονται ΔΩΡΕΑΝ.

Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΑΣ
Θα καταργήσουμε κάθε κόστος συμμετοχής σε ανάλογες αθλητικές δραστηριότητες.



Ο Επικεφαλής Μείζονος Μειοψηφίας
Κώστας – Πολυχρόνης Τίγκας

Τα μέλη Δ.Σ. Νομικών Προσώπων
ΔΟΚΜΕΠΑ                         : Λουκάς Ρίζος
ΔΟΠΑΠ                              : Ελένη Ευαγγελοπούλου
Α΄θμια Σχολική Επιτροπή : Αναστάσιος Φούντας
Β΄θμια Σχολική Επιτροπή : Ελευθέριος Πέππας

8 σχόλια:

  1. Η μπάντα θα δώσει κύρος στη διοργάνωση ή θα ενισχύσει τη συμμετοχή;Θα παίξει δωρεάν;Χορηγίες υπάρχουν και τί ακριβώς χορηγούν ώστε να υπολογίσουν και το κόστος οι δημότε; ή οι συμμετέχοντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι η μπάντα δεν θα δώσει ``κύρος...΄΄αλλά, αν αρχίσουν να πέφτουν "φάπες" τότε θα μπορούμε να λέμε το γνωστό:
      "ξύλο μετά μουσικής"
      Εκεί έγκειται η "χρησιμότητα" της παρουσίας της μπάντας, κατάλαβες;

      club 21

      Διαγραφή
    2. Ναι βέβαια, είναι άλλο πράγμα να "τρώει ξύλο στα μουγκά" κάποιος, και άλλο πράγμα να έχει και μουσική υπόκρουση.
      Είναι θέμα "ρυθμού", πως να το κάνουμε...Είναι και θέμα "αισθητικής"!

      Διαγραφή
  2. 17 χρόνια δεν υπήρχε συμμετοχή όταν το δημοτικό ταμείο είχε λιγότερα χρήματα και οι δημότες ήταν σε καλλίτερη οικονομική κατάσταση ενώ το κύρος του αγώνα ήταν πολύ μεγάλο.Γιατί τώρα τα πάντα τιμολογούνται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια κ.Τίγκα,συγχαρητήρια και στους συναδέλφους σας που εξέφρασαν την ίδια άποψη.Αυτός ο αγώνας δεν επιτρέπεται και δεν γίνεται να κοστολογείται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεν φθάνει που "πληρώνουμε" που είμαστε δημότες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με ποιά κριτήρια η αγάπη στον αθλητισμό και στον Υμηττό τιμολογήθηκε 8 ευρώ και όχι,π.χ.,18 ή 28 ή 38;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριε Τίγκα,ας μη σας δούμε αύριο εσάς ή μέλη της παράταξής σας στις φωτογραφίες και στις απονομές.Σας προτρέπουμε επίσης να ζητήσετε από στελέχη ή μέλη της παράταξής σας που έχουν πληρώσει για να τρέξουν να αποσυρθούν υπέρ των άνεργων νέων συμπολιτών μας που θα ήθελαν να συμμετάσχουν αλλά δυσκολεύονται να διαθέσουν τα 8 ευρώ.Ναι,υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή