Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ! ΑΥΤΗ Η ΝΕΑΡΗ ΜΗΤΕΡΑ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΕΓΧΕΙΡΙΣΗ ΡΟΥΤΙΝΑΣ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΝΕΚΡΗ ΑΠΟ ΕΝΔΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΛΟΙΜΩΞΗ!!!

Για επέμβαση ρουτίνας μπήκε στο χειρουργείο η άτυχη μητέρα - Κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ μετέβει χθες Δευτέρα στο Νοσοκομείο Ζακύνθου για έρευνα - Άλλοι τέσσερις ασθενείς προσβλήθηκαν από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη

Θρήνο, όχι μόνο στο νησί της Ζακύνθου, αλλά και σε όλη τη χώρα έχει....

προκαλέσει ο θάνατος της 41χρονης Ελένης Αρβανιτάκη, η οποία έχασε τη ζωή της όταν προσεβλήθη από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη σε χειρουργείο ρουτίνας που έκανε.

Η ιατρική κοινότητα εξακολουθεί να είναι ανάστατη για το περιστατικό, ενώ ήδη ενημερώθηκε το Υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ. Σήμερα, Δευτέρα αναμένεται εκτάκτως κλιμάκιο από την Αθήνα, στα νοσοκομεία Ζακύνθου και Ρίου, για να διερευνηθούν τα τα αίτια, δηλαδή να διαπιστωθεί αν το πρόβλημα οφείλεται στα φάρμακα, στα αέρια του χειρουργείου ή σε άλλη αιτία.

Η άτυχη γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, έκανε συνηθισμένο χειρουργείο προ ημερών στο τοπικό νοσοκομείο - για να βγάλει λάμα από το πόδι της - όμως προσβλήθηκε από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη. Έχασε τη ζωή της μέρες μετά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο, στο οποίο είχε μεταφερθεί εσπευσμένα, όταν ξαφνικά το πόδι της πρήστηκε και ξεκίνησε η δυσλειτουργία συκωτιού και νεφρών.

Μετά από αυτό το περιστατικό, όπως αναφέρει ο Δημοσιογράφος του Stigma 97,6 Σπύρος Λιβέρης αναστάλθηκαν τα χειρουργεία στο Νοσοκομείο Ζακύνθου και την Παρασκευή 25/11 έγινε έλεγχος για ύπαρξη μικροβίων λοιμώξεων κ.λ.π.. Ελέγχθηκαν ο χώρος του χειρουργείου, τα υλικά, γάζες κ.λ.π. βγήκαν όλα αρνητικά.

Μάλιστα επαναλειτούργησε το χειρουργείο αλλά δυστυχώς παρουσιάστηκαν μετεγχειρητικά πάλι τα ίδια προβλήματα, σε πιο ελαφρά μορφή, και ο ασθενής διακομίστηκε στην Πάτρα για λόγους ασφαλείας.

Κατόπιν αναστάλθηκαν όλα τα χειρουργεία, ενημερώθηκε το υπουργείο Υγείας και το κέντρο λοιμώξεων. 

Κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ μεταβαίνει αύριο στη Ζάκυνθο

Κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ μεταβαίνει αύριο στο Νοσοκομείο Ζακύνθου για τη διερεύνηση των αιτίων που είχαν ως αποτέλεσμα πέντε ασθενείς να παρουσιάσουν επιπλοκές έπειτα από χειρουργική επέμβαση.

Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ θα διερευνήσουν αν το πρόβλημα οφείλεται στα φάρμακα, στα αέρια του χειρουργείου ή σε άλλη αιτία.

Εκτός από την μητέρα δύο παιδιών που κατέληξε έπειτα από πολυοργανική ανεπάρκεια, η δεύτερη ασθενής νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση και υπό συνεχή παρακολούθηση στο ίδιο Νοσοκομείο, ενώ οι υπόλοιποι τρεις- που ήταν πιο ελαφρά- είναι καλά στην υγεία τους και έχουν ήδη λάβει εξιτήριο από το Νοσοκομείο Ζακύνθου.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα διενεργήθηκαν εκτεταμένοι έλεγχοι στον χώρο των χειρουργείων, από τους οποίους δεν διαπιστώθηκε η ύπαρξη μικροβίων.

Για λόγους ασφαλείας, τα χειρουργεία θα παραμείνουν κλειστά και δεν θα γίνονται ούτε καισαρικές μέχρι να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια που οδήγησαν σε μετεγχειρητικές επιπλοκές, αλλά θα αντιμετωπίζονται μόνο τα έκτακτα περιστατικά σε ελεγμένο χώρο.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου