Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: "ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 11 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ...ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ"!!!

Απάντηση για τα 11 εκατομμύρια που λείπουν από τη τοπική κοινωνία μας... δεν πήραμε
Δεν μας εξέπληξε βέβαια το περιεχόμενο και το ύφος της απάντησης του δημάρχου στις 8 Προτάσεις που τον κατηγορούν ότι εισέπραξε 29,4 εκατομμύρια ευρώ από τους δημότες και τους απέδωσε έργα και ...

υπηρεσίες  μόνο 18,4 εκατομμύρια ευρώ.
Η τακτική των προσβολών και των άλλων αντί άλλων απαντήσεων για να πετάμε την μπάλα στην εξέδρα, μας είναι πια οικείες.
Στην αρχή της απάντησή του λοιπόν ο κ. Αποστολόπουλος προσπαθεί να πείσει τους αναγνώστες ότι τα τέλη κατάληψης δημοτικών χώρων, τα πρόστιμα ΚΟΚ, τα τέλη διαφήμισης, τα παράβολα, οι φόροι λειτουργίας επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι κρατικές επιχορηγήσεις, οι επιχορηγήσεις έργων από την περιφέρεια, τα ευρωπαϊκά κονδύλια, και οι επιχορηγήσεις ΟΑΕΔ, δεν είναι φόροι και τέλη που πληρώνουν οι δημότες, αλλά προφανώς τα κέρδισε στο lotto.
Εκτός και αν λόγω των ελάχιστων γνώσεων που έχει για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο κ. Αποστολόπουλος, αγνοεί ότι βάση των νόμων 1828/89 και 3852/10, οι κρατικές επιχορηγήσεις των δήμων προέρχονται από το Φόρο Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων σε ποσοστό 20% των συνολικών ετήσιων εισπράξεων, το Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.) σε ποσοστό 12% των συνολικών ετήσιων εισπράξεων και το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας σε ποσοστό 50% των συνολικών ετήσιων εισπράξεων και ότι το 1/247 των συνολικών αυτών κρατικών εσόδων το παίρνει ο Δήμος Παπάγου Χολαργού.
Προφανώς βέβαια αγνοεί και ότι βάση της οδηγίας 2006/112/ΕΚ του Συμβουλίου της Ευρώπης οι Ευρωπαϊκές Επιδοτήσεις προέρχονται από το 1,4% του ΦΠΑ που πληρώνουν και οι δημότες Παπάγου Χολαργού σε κάθε τους αγορά.
Απάντηση βέβαια στο γιατί από τα 29,4 εκατομμύρια ευρώ που εισέπραξε από τους δημότες , τους απέδωσε μόνο τα 18,4... δεν πήραμε.
Στην συνέχεια η δημοτική αρχή συνεχίζει να πετάει την μπάλα στην εξέδρα και στην παρατήρηση του γιατί κρατάει για την προεκλογική περίοδο τα 11 εκατομμύρια ευρώ του 2016, μας απαντάει ότι υπάρχουν ελαφρύνσεις για τις ασθενείς ομάδες και αναφέρει (άσχετο εντελώς) και δύο έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής 1ο Βρεφονηπιακό Σταθμό Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου, το 1ο Νηπιαγωγείο Χολαργού, το βάψιμο στα τέσσερα υπαίθρια γυμναστήρια και τα μονοπάτια περιήγησης στον Υμηττό.  Απάντηση βέβαια για τους αποκλεισμούς με την επιβολή εξόδων συμμετοχής, την επιβάρυνση των γονιών με έξοδα του αθλητισμού των παιδιών, τη γραφική ύλη στα σχολεία και άλλα... δεν πήραμε. Και πολύ περισσότερο στο γιατί από τα 29,4 εκατομμύρια ευρώ που εισέπραξε από τους δημότες , τους απέδωσε μόνο τα 18,4.
Στην παρατήρησή μας ότι η Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου λειτουργεί ρουσφετολογικά ενώ η κοινωνία μας έχει ανάγκες στήριξης, επαναλαμβάνει το κλισέ περί διαφάνειας και συκοφαντιών όπως και στο δημοτικό συμβούλιο, στοιχεία όμως συνεχίζει να μην δίνει αν και τα έχουμε ζητήσει και γραπτώς και είναι πολύ συγκεκριμένα.
Και βέβαια απάντηση στο γιατί από τα 29,4 εκατομμύρια ευρώ που εισέπραξε από τους δημότες , τους απέδωσε μόνο τα 18,4... δεν πήραμε.
Στην συνέχεια στην παρατήρηση μας γιατί η δημοτική αρχή έχει επιβάλει τόσο ακριβά τέλη καθαριότητας, ενώ έχει πλεονάσματα, μας απαντάει (επίσης εντελώς άσχετο) ότι ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού είναι ο μόνος Δήμος στη χώρα με δεκαετές Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων, ότι είναι από τους λίγους δήμους που εφαρμόζει προγράμματα χωριστής συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών, ότι αποτελεί τον κύριο συντονιστή και εκπρόσωπο της μοναδικής διαδημοτικής συνεργασίας για την συλλογή και διαχείριση αποβλήτων στην Περιφέρεια Αττικής, και ότι το θεσμικό πλαίσιο είναι περιοριστικό για την αξιοποίηση των ανακυκλώσιμων, καθώς οι ΟΤΑ δεν μπορούν να έχουν εμπορική δραστηριότητα.
Εκτός του ότι όλα τα παραπάνω δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και ότι πολλοί δήμοι της χώρας βρίσκονται δεκαετίες μπροστά από το δήμο μας , απάντηση βέβαια στο γιατί από τα 29,4 εκατομμύρια ευρώ που εισέπραξε από τους δημότες, τους απέδωσε μόνο τα 18,4... δεν πήραμε.
Συνεχίζοντας στην παρατήρηση μας ότι σε μια πολύ δύσκολη περίοδο κρίσης και το 2016, αντί να στηρίζει την τοπική αγορά και να αποδίδει τουλάχιστον σε υπηρεσίες στήριξης ένα μέρος από τα 11 εκατομμμύρια που λιμνάζουν στα ταμεία, μας απαντάει για την κάρτα του Δημότη που είναι θεσμός της προηγούμενης διοίκησης  και για το τι προγραμματίζει να κάνει.
Και βέβαια στο γιατί από τα 29,4 εκατομμύρια ευρώ που εισέπραξε από τους δημότες , τους απέδωσε μόνο τα 18,4... απάντηση δεν πήραμε.
Στη παρατήρησή μας ότι στην περίοδο της κρίσης πρέπει να στηρίξει με υπηρεσίες τους 4.500 συνδημότες μας της Τρίτης Ηλικίας, μας απαντάει ότι στα ΚΑΠΗ έχουν 1.000 μέλη και ότι στα δημοτικά Ιατρεία έχουμε 12.000 επισκέψεις. Εκτός του ότι στις επισκέψεις των Δημοτικών Ιατρείων συμπεριλαμβάνει προφανώς και τις επεναλαμβανόμενες  επισκέψης συνταγογράφισης και οι επισκέψεις των παιδιών για  βεβαιώσεις αθλητικών δραστηριοτήτων, ως παροχές στην Τρίτη Ηλικία, και πάλι αναφέρεται στις εκδρομές και στις ταβέρνες όπου δεν συμμετέχουν πάνω από 200 άτομα και κοστίζουν 1.000.000 ευρώ.
Απάντηση βέβαια στο γιατί από τα 29,4 εκατομμύρια ευρώ που εισέπραξε από τους δημότες , τους απέδωσε μόνο τα 18,4... και δεν απέδωσε τίποτα στην Τρίτη Ηλικία, δεν πήραμε.
Στην παρατήρησή μας γιατί αγνοεί τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα σε μια περίοδο που υπάρχει τεράστια ανάγκη στήριξης της τοπικής κοινωνίας απλά επιβεβαιώνει τα όσα έχουμε επισημάνει από την αρχή της θητείας μας. Από τα 130 εκατομμύρια ευρώ που δικαιούται να αξιοποιήσει ο δήμος μας από όλες συνολικά τις προσκλήσεις των προγραμμάτων,  δεν πρόκειται να απορροφήσει πάνω από 10 μέχρι το τέλος της πενταετίας.
Αναφέρει προγράμματα που σχεδόν υποχρεωτικά τα παίρνουν όλοι οι δήμοι, τα λεγόμενα οριζόντια και βέβαια απάντηση στο γιατί από τα 29,4 εκατομμύρια ευρώ που εισέπραξε από τους δημότες , τους απέδωσε μόνο τα 18,4... δεν πήραμε.
Και στο τέλος με απύθμενο θράσος. Αφού η δημοτική αρχή αρνείται να εκπονήσει συνολικές πολιτικές, αφού δεν εκπονεί τις απαραίτητες μελέτες, αφού έχει διαλύσει με εκλογομαγειρέματα τους κοινωνικούς εταίρους, προϋποθέσεις απαραίτητες για να συμμετάσχει σε Ευρωπαϊκές Πρωτοβουλίες χρηματοδότησης, μας κατηγορεί γιατί δεν την βοηθάμε στην αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Ηδη το καλοκαίρι πριν αναλάβει δημαρχία και ενώ είχε εκλεγεί και διαμορφωνόταν το ΕΣΠΑ, του είχαμε προτείνει τις κατάλληλες έγκαιρες ενέργειες ενημέρωσης και εμπλοκής τις οποίες αγνόησε!
Και βέβαια απάντηση στο γιατί από τα 29,4 εκατομμύρια ευρώ που εισέπραξε από τους δημότες , τους απέδωσε μόνο τα 18,4... δεν πήραμε.
Και αναρωτιόμαστε σε ποιους απευθύνεται ο κ. Αποστόλοπουλος όταν βγάζει τέτοιες ανακοινώσεις; Και την απάντηση τελικά την δίνει ο ίδιος στον υπότιτλο της ανακοίνωσή του. Σ’ αυτούς που δεν γνωρίζουν ούτε ότι ο Ντοστογιέφσκι είναι Ρώσος συγγραφέας και χρειάζεται να τους το σημειώσει.
Εχουμε πει κατ’ επανάληψη και στο δημοτικό συμβούλιο: 
Με τον κ. Αποστολόπουλο και τους συνεργάτες του, έχουμε ένα εντελώς διαφορετικό ακροατήριο, εντελώς διαφορετικές αντιλήψεις, εντελώς διαφορετικές αφετηρίες, εντελώς διαφορετικούς στόχους και εντελώς διαφορετικό αξιακό σύστημα. 

Είναι σαφές ότι αποτελούμε μέρος της Ελληνικής Κοινωνίας της κρίσης. Ένα κομμάτι της Ελλάδα του χθες και ένα κομμάτι της Ελλάδας του αύριο.



 Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ 8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ 

3 σχόλια:

  1. Ρε εκεί μέσα πέφτει η μάσα της αρκούδας. Πότε θα το καταλάβετε επιτέλους ; ο Εισαγγελέας γιατί αργεί ; Γιατί κανείς δεν κάνει μια καταγγελία ώστε να γίνει διαχειριστικός έλεγχος ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην Ελλάδα υπάρχει ατιμωρησία γιαυτό όποιος μπορεί πρέπει να επωφελείται.Ολα παραγράφονται τελικά,αφού και η δικαιοσύνη επιλαμβάνεται ύστερα από πολλά χρόνια.Καλά να πάθουμε,εμείς τους εκλέγουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι αληταράδες του συριζα έχουν φάει πολλά ΔΙΣ ευρώ και δεν μιλάει κανείς . Πούλησαν την χώρα για 99 χρόνια στους τοκογλύφους και αρπάζουν χιλιάδες σπίτια Ελλήνων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή