Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Ο ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ!

Επιστολή Κουγιουμτζόπουλου στον Τσίπρα για τον Παναθηναϊκό

Επιστολή έστειλε στον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα ο επικεφαλής της παράταξης "Συνεργασία για τις 8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ" μετά την ανακοίνωση του δήμου που όπως επεσήμανε στο δημοτικό συμβούλιο δεν τον καλύπτει.

Στην επιστολή του ο κ. Κουγιουμτζόπουλος επισημαίνει ότι υπάρχει μια ...

σοβαρή ομάδα δημοτών που δεν τους ενδιαφέρουν οι κομματικές αντιπαραθέσεις που αναπτύσσει η ανακοίνωση του Δήμου και ότι επιθυμούν να ανοίξει ένας διάλογος για το γήπεδο με την προοπτική να συνδυαστεί με διακοπή της διαμπερούς κυκλοφορίας του προαστίου, με την υπογειοποίηση της Κατεχάκη, με την δημιουργία Κολυμβητηρίου και την ίδρυση πολυδύναμου αστυνομικού τμήματος.

Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει τα εξής:

Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού υπάρχει μια πολύ μεγάλη μερίδα δημοτών που ουδόλως εκφράζεται από την ανακοίνωση που εξέδωσε η Δημοτική Αρχή σχετικά με την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο χώρο των φυτωρίων του δήμου Αθήνας.

Πρώτον, διότι πρόκειται για μία ανακοίνωση που μόνο σε επίπεδο κομματικής αντιπαράθεσης μπορεί να εκδοθεί με εκφράσεις του τύπου «προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα πραγματικά καθημερινά προβλήματα” ή “λυπηρό, να εμπαίζεται ο κόσμος του Παναθηναϊκού”.

Και δεύτερον, διότι η επιχειρηματολογία περί νομικού πλαισίου είναι ασθενής και επισφαλής καθώς είναι προϊόν της νομοθετικής εξουσίας και ευμετάβλητη.

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού δεν κατοικείται κατά το πλείστον από κομματικά στελέχη που εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία και δεν εκφράζονται ούτε από το ύφος, ούτε από το περιεχόμενο μιας τέτοιας ανακοίνωσης.

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού κατοικείται από ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένους πολίτες σε θέματα περιβάλλοντος που έχουν επενδύσει για να κατοικήσουν σε μια από τις πιο ήσυχες και φιλικές περιοχές της Αττικής και γι αυτό ανησυχούν για τα σχέδια που φέρεται να υιοθέτησε η κυβέρνηση σε σχέση με την ανέγερση του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο χώρο του φυτώριου του Δήμου Αθήνας.

Χωρίς να είμαστε εκ των προτέρων αντίθετοι στην κατασκευή του γηπέδου και χωρίς να μπαίνουμε στη στείρα λογική «μακριά από εμάς και όπου να ναι» σας επισημαίνουμε ότι ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, πλήττεται βάναυσα από την διαμπερή κυκλοφορία που προέρχεται κυρίως από τα Μεσόγεια και την Αγία Παρασκευή και καταλήγει στην οδό Κατεχάκη. Το ενδεχόμενο της κατασκευής ενός γηπέδου στην περιοχή Κατεχάκη – Μεσογείων θα οδηγήσει σε μία περαιτέρω και δυσβάσταχτη επιβάρυνση. Αντιθέτως αν η κατασκευή του γηπέδου συνδυαστεί με το άνοιγμα της Αττικής Οδού στον κόμβο Αγίας Παρασκευής μέχρι Κατεχάκη με δωρεάν διέλευση έτσι ώστε η κίνηση να μετατοπιστεί περιμετρικά από την περιφερειακή Υμηττού, Κατεχάκη, Μεσογείων το μέτρο αυτό θα ανακούφιζε αντισταθμιστικά την περιοχή και θα έδινε ένα καθαρότερο περιβάλλον στο χώρο του πάρκου.

Επίσης, στο πλαίσιο των ανακοινώσεων του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Γιώργου Βασιλειάδη ότι “πρόκειται για την αρχή μίας σειράς παρεμβάσεων στις αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας, οι οποίες έχουν μεγάλα προβλήματα και μεγάλες ανάγκες, με έξυπνο τρόπο” θα λέγαμε ότι η περιοχή μπορεί να ενταχθεί σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό εν όψει του Π.Δ. που αναμένεται για τον Υμηττό.

Προτείνουμε την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων των όμορων προς την περιοχή του φυτωρίου, εντός Παπάγου, με την δημιουργία ενός αθλητικού κέντρου, στίβου και ενός κολυμβητηρίου υπό την διοικητική αρμοδιότητα και εντός ορίων του Δήμου Παπάγου-Χολαργού.

Έτσι με ένα χαμηλό κόστος επ’ ευκαιρία της κατασκευής του μεγάλου γηπέδου και στα πλαίσια της Βιώσιμης Οικιστικής Ανάπλασης θα μπορούσαν να κατασκευαστούν ενεργειακά αυτόνομες εγκαταστάσεις και με ένα πρόγραμμα όπως το "Life" να αναβαθμιστεί ευρύτερα όλη η περιοχή βελτιώνοντας αισθητά το περιβαλλοντικό ισοζύγιο.

Ομοίως, η υπογειοποίηση της Κατεχάκη και η ενοποίηση των πηγών του Ιλισού με το Πάρκο Στρατού, θα αποτελούσε μια σημαντική τουριστική αναβάθμιση εφαπτόμενη στα σχέδια «Εργο Αθήνα», δημιουργώντας μια Παναττική πύλη εισόδου στον Υμηττό, με τεράστια προστιθέμενη αξία ανάπτυξης του εναλλακτικού τουρισμού (ποδηλατικός κ.λπ.) που αποτελεί αιχμή του δόρατος αναπτυξιακής πολιτικής της Περιφέρειας Αττικής.
Μια τέτοια ανάπλαση θα αναβάθμιζε αντισταθμιστικά την αξία των περιουσιών των κατοίκων της Περιοχής και Χολαργού Παπάγου αι Ζωγράφου.

Θεωρούμε δε αυτονόητη την ίδρυση ενός πολυδύναμου αστυνομικού τμήματος που θα μεριμνά 24 ώρες το 24ωρο για την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής. 

Υπάρχει λοιπόν, μια μερίδα πολιτών κατοίκων του Δήμου Παπάγου Χολαργού που δεν αντιμετωπίζει ως καταστροφή την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού στην περιοχή, αλλά ως ευκαιρία υπό προϋποθέσεις, για την δημιουργία ενός θετικού ισοζυγίου περιβαλλοντικών όρων, που θα αναβαθμίσει την περιοχή με χρήσεις ευρύτερες, άθλησης, αναψυχής και βιώσιμης κινητικότητας.

Υπάρχει μια μερίδα πολιτών κατοίκων του Δήμου Παπάγου-Χολαργού που επιθυμεί να γίνει συνομιλητής θετικής διαβούλευσης στο έργο, και να συμβάλει αποφασιστικά στην πραγματική βιώσιμη οικιστική ανάπτυξη της περιοχής, με δημοκρατικούς όρους συμμετοχής και εταιρικής σχέσης κράτους και κοινωνίας των πολιτών.

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Με μια δόση χιούμορ θα πρόσθετα ότι ευπρόσδεκτο θα ήταν και ένα μέτρο σύμβασης παραχώρησης αριθμού εισιτηρίων διαρκείας ετησίως, στις ευπαθείς ομάδες της τοπικής μας κοινωνίας, για να μετατραπεί σε ευκαιρία και γι αυτούς το γήπεδο.

Με αυτές τις σκέψεις σας καλώ να αναλάβετε πρωτοβουλία δημιουργίας θεσμού διαβούλευσης, στο πλαίσιο μιας καινοτομίας κοινωνικής συμμετοχής στην προοπτική ενός μεγάλου έργου, για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας. Να συγκροτήσετε έναν προπαρασκευαστικό θεσμό, όπου θα συμμετέχει η κοινωνία, οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες και οι μελετητές, για να πετύχουμε και την κατασκευή του γηπέδου και την περιβαλλοντική και λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής που αποτελεί ένα χρόνιο αίτημα και μια ευρύτερη παναττική ανάγκη.

3 σχόλια:

  1. Αλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θυμάσαι Κουγιουμτζόπουλε που παλαιά δεν άφηνες κατάστημα για κατάστημα στο Χολαργό για να έπαιρνες διαφημίσεις για την εφημερίδα "30 μέρες" ;
    Μετά έβαλες και την γυναίκα σου να τρέχει για τις συνδρομές....δεν είναι κακό μόνο που είχαμε καταλάβει πολλοί και πολλές από παλαιά που στόχευες.....θυμάσαι τις συναντήσεις με τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ,στο εμπορικό κέντρο της Περικλέους ; To παρελθόν μας κυνηγάει όλους,Χάρη μου !!!
    Πασοκ μου !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι μια ενδιαφέρουσα παρέμβαση-πρόταση με θετικές πτυχές για την περιοχή, που αξίζει τον χρόνο και τον κόπο για να συζητήσουμε διεξοδικά!
    Παρά το γεγονός ό,τι στο παρελθόν έχω διαφωνήσει με τον Κο Κουγιουμτζόπουλο για θέματα που άπτονται της "καθημερινότητας" και στα προβλήματα του Δήμου μας -ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ στις γειτονιές μας- σε αυτή την επιστολή/πρόταση του φίλου Χάρη, για την ενδεχόμενη ανέγερση του γηπέδου, κατ' αρχάς με βρίσκει σύμφωνο, υπό τις "προϋποθέσεις" που τίθενται στην επιστολή.
    Εξυπακούεται ό,τι θα είναι και ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΙ ΌΡΟΙ, σε όλα τα στάδια "διερεύνησης προθέσεων" και δεν θα μείνουν ως κούφια λόγια επί του..."χλοοτάπητα του γηπέδου"!!!

    ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή