Σάββατο 1 Απριλίου 2017

ΕΒΑΛΑΝ ΤΟΝ ΛΥΚΟ-ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΝΑ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ...ΠΡΟΒΑΤΑ-ΕΛΛΗΝΕΣ! Ο ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ ΝΕΑ-ΣΑΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: "ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΔΑΠΑΝΗΡΟ ΚΑΙ ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΝΕΕΣ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ"!

"Το ασφαλιστικό σύστημα παρά τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει με τα προηγούμενα μνημόνια παραμένει δαπανηρό και γενναιόδωρο" υποστήριξε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας-ο πράκτορας των...

δανειστών Γιάννης Στουρνάρας, ο άνθρωπος που τον έβαλε εκεί το ελληνικό πολιτικό σύστημα κατ' απαίτηση των δανειστών! Αυτός ο αρχι-προδότης ο οποίος μιλώντας στο 1ο ασφαλιστικό συνέδριο του Economist., ουσιαστικά προανήγγειλε τη νέα συντριβή των συντάξεων! Μίλησε ξεκάθαρα ότι θα καταστεί αναγκαίο να υπάρξουν νέες αναπροσαρμογές σε ορισμένες συντάξεις: «Eνα επαρκές και, ταυτόχρονα, βιώσιμο αμιγώς κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα δεν είναι οικονομικά εφικτό υπό τις παρούσες συνθήκες στην Ελλάδα».
Ακόμη, αυτή η σουπιά, ζητεί τη συνταξιοδότηση των σκληρά εγαζόμενων πολιτών στα 70 τους χρόνια! 

Κατά τον κ. Στουρνάρα, η γενναιοδωρία του συστήματος αντανακλάται στη μεγάλη συμμετοχή της συνταξιοδοτικής δαπάνης ως ποσοστό του ΑΕΠ, καθώς και  στα υψηλά ακαθάριστα ποσοστά αναπλήρωσης σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το ακαθάριστο ποσοστό αναπλήρωσης ήταν περίπου 81% στο τέλος του 2013, το υψηλότερο στη ζώνη του ευρώ και σχεδόν 30 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο από το μέσο όρο της ζώνης του ευρώ. Το 2014 οι δαπάνες για τις συντάξεις γήρατος στην Ελλάδα είναι οι υψηλότερες μεταξύ των χωρών της ΕΕ (13,3% του ΑΕΠ έναντι μέσου όρου 9,8% του ΑΕΠ στην ΕΕ-28).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου