Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΑΠΟΘΕΩΝΕΙ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ: "ΠΗΓΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ"!

ΒΙΝΤΕΟ - Ντοκουμέντο: Ο Μίκης Θεοδωράκης αποθεώνει τον Ιωάννη Μεταξά
«Τέσσερα άστρα γύρω-γύρω
Κι είναι στη μέση ήλιος λαμπρός
Τέσσερα χρόνια όλο μύρο
Κι ο ήλιος ο Αρχηγός».
«Έχω πίστη στον Χριστούλη
Σεβασμό στον Βασιλιά
Σαν μεγάλο πατερούλη
Αγαπώ τον Μεταξά».

(Ποιήματα του τότε νεολαίου της ΕΟΝ Μίκη Θεοδωράκη -του γνωστού- το...

πρώτο γραμμένο το 1940 αφιερωμένο στα 4 χρόνια διακυβερνήσεως της χώρας από το Εθνικό Καθεστώς της 4ης Αυγούστου και το δεύτερο αφιερωμένο στον Εθνικό Κυβερνήτη Ι. Μεταξά).

Δείτε το βίντεο:

7 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια Μάκη Βραχιολίδη για το εκπληκτικό σου άρθρο και βίντεο που ξεκαθαρίζει τα πράγματα και δείχνει σε όλους τους Έλληνες ότι ο Ιωάννης Μεταξάς ήταν Πατριώτης και αγαπούσε την Ελλάδα πάνω από κόμματα και ψεύτικες ανθελληνικές ιδεολογίες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάθε αριστερός που σέβεται τον εαυτόν του και δεν είναι μαριονέτα κανενός πρέπει να δει αυτό το βίντεο και να βγάλει ελεύθερα τα συμπεράσματα του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάκη το makeleio gr έχει για πρώτη φορά το Διάγγελμα Μεταξά . Έχει την φωνή του Μεταξά που πρέπει να ακούσουν όλοι και να καταλάβουν πόσο μεγάλος Έλληνας Πατριώτης ήταν . Τόσα χρόνια το έκρυβαν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Ιωάννης Μεταξάς είναι ο Έλληνας κυβερνήτηνς που νίκησε Ιταλούς και Γερμανούς Φασίστες δίνοντας Ελπίδα σε εκατ. σκλαβωμένους ανθρώπους από την Ναζιστική Φασιστική μπότα . Ο Ιωάννης Μεταξάς έφτιαξε την Εργατική Νομοθεσία και έδωσε μεγάλα προνόμια στους εργαζόμενους όπως το ΙΚΑ και το Οκτάωρο . Άλλαξε τελείως την Ελλάδα με πολλές μεταρρυθμίσεις στον Εργατικό και Αγροτικό Τομέα ενώ εκτέλεσε και χιλιάδες μικρά και μεγάλα έργα όπως η θεμελίωση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης . Ο Ιωάννης Μεταξάς έγινε Παγκόσμιο Σύμβολο Αντίστασης κατά του Φασισμού .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μακάρι να είχαμε έναν Μεταξά σήμερα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΙΩΝΙΑ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ . ΑΘΑΝΑΤΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή