Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

ΔΡΙΜΕΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ: ΤΡΑΓΙΚΟ ΑΛΛΑ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΦΕΓΓΙΤΗ ΣΕ ΜΑΘΗΤΗ ΤΗΣ Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ!

Τραγικό αλλά αναμενόμενο το συμβάν της πτώσης φεγγίτη σε μαθητή του Α’ Λυκείου Χολαργού

Τραγική και η εικόνα της δημοτικής αρχής που με 11 εκατομμύρια ευρώ...

αδιάθετα στο ταμείο του δήμου, επιβάλει φόρους επιπλέον 15% στα δοκιμαζόμενα νοικοκυριά, ενώ ταυτόχρονα αδυνατεί να ολοκληρώσει μια εργασία συντήρησης των 70.000 ευρώ. 
Τραγική και η πολιτική υποβάθμισης των σχολείων μας που γίνεται πανελλήνιο θέμα στα ΜΜΕ δυσφημίζοντας το προάστιό μας και τις περιουσίες μας.
Και σε μια εποχή που άλλοι δήμοι τρέχουν προγράμματα δύο εκατομμυρίων ευρώ για τα σχολεία για την ολοκληρωμένη αναβάθμισή τους, σε μια εποχή που τα σχολεία των άλλων δήμων γεμίζουν με υποστηρικτικές αίθουσες και εξοπλίζονται για μια σύγχρονη πολύπλευρη  εκπαίδευση με τα Ανοιχτά Σχολεία στη Γειτονιά, σε μια εποχή όπου κάθε δήμος χτίζει ένα με δύο νέα υπερσύγχρονα σχολεία για να προσφέρει καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης στην νεολαία του...
Τα δικά μας σχολεία καταρρέουν. Οι γονείς αναγκάζονται να απευθύνονται σε εταιρείες για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες συντήρησης, ή αναγκάζονται μόνοι τους να τα βάψουν.
Την ίδια στιγμή τα παιδιά μας στοιβάζονται κατά 400 σε ένα κτήριο δημιουργώντας απαράδεκτες παιδαγωγικές συνθήκες.  Κάνουν μάθημα σε δώματα ή σε αίθουσες προκάτ για πρόσφυγες. Χάνουν αίθουσες πολλαπλών χρήσεων και στερούνται ακόμη και κυλικείου. Κάνουν μάθημα σε αίθουσες με χαλασμένα και σκουριασμένα κουφώματα, καμένες λάμπες και σκουριασμένα κάγκελα, ενώ στερούνται ακόμη και τους χώρους υγιεινής, είτε γιατί δεν μπορούν να πατήσουν από τη βρώμα, είτε γιατί η δημοτική αρχή δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την συντήρησή τους μετά από τρία χρόνια θητείας. 
Τραγική κορύφωση της δημοτικής αρχής το φετινό Τεχνικό Πρόγραμμα. Ενα μικρό μέρος των στοιχειωδών εργασιών συντήρησης των σχολείων περίπου το ένα τρίτο των πραγματικών αναγκών, θα ολοκληρωθεί το 2019 που θα βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο.

1 σχόλιο: