Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Ο ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΡΩΤΑΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΜΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΕΚΕΡΗ ΑΠΟ ΕΡΤ ΚΑΙ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο ανεξάρτητος Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε ερώτηση...

στις 20 Οκτωβρίου 2017 για την φίμωση του μάρτυρα Ευαγγέλου Σέκερη ενώπιον του Α΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, από την ΕΡΤ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ:
Προς τον Υπουργό Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης (αρ. πρωτ. 582)
Προς τον Υπουργό Οικονομικών (αρ. πρωτ. 584)
Προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (αρ. πρωτ. 585)

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Βουλευτής Ν. Αχαΐας – Ανεξάρτητος 
Θέμα: Η οργανωμένη επιχείρηση συγκάλυψης του σκανδάλου SIEMENS συνεχίζεται

Κατάθεση με πολλούς αποδέκτες, η οποία φώτισε αρκετά το σκάνδαλο της Siemens, έδινε επί δύο ημέρες στο Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων το στέλεχος της γερμανικής εταιρείας Siemens στη χώρα μας, Βαγγέλης Σέκερης, ο οποίος ήταν και πρώην μπατζανάκης του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. Σε ένα κλίμα απόλυτης επικοινωνιακής απαξίας, στο οποίο διεξάγεται αυτή η δίκη, ο κ. Σέκερης έδωσε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη διαπλοκή της εταιρείας στην Ελλάδα με συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους, το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, την περίοδο 1988 μέχρι και του 1997 οπότε και υπογράφηκε η σύμβαση 8002 από τον τότε Δ/Σ της εταιρείας Bernhard Dombek για την οποία διεξάγεται σήμερα η παρούσα δίκη!  
Καταθέτοντας άφησε αιχμές ότι τον Ιανουάριο του 1993 το πρώην στέλεχος της Siemens, κατηγορούμενος για δωροδοκία, Ηλίας Γεωργίου, ο οποίος έχει καταδικαστεί και για δωροδοκία στον πρώην υπουργό, Τάσο Μαντέλη, εμφανιζόταν να γνωρίζει ότι θα γίνουν εκλογές και ότι θα πέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, κάτι που έγινε το φθινόπωρο του ’93. Αφορμή γι’ αυτό ήταν η αναφορά του κ. Σέκερη σε επιστολή του Γεωργίου προς το συνεργαζόμενο γραφείο του καθηγητή Καράκωστα (το 1998 ο Χριστοφοράκος τον απέπεμψε από νομικό σύμβουλο της Siemens και εμφανίζεται εκ νέου ως νομικός σύμβουλος στο Μαξίμου το 2012 επί Πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά) με την οποία ζητούσε να επισπευτεί μελέτη «δεδομένου ότι από την άνοιξη μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο». Περίπου 9 μήνες, δηλαδή πριν από τη δημιουργία της Πολιτικής Άνοιξης, εμφανιζόταν ένα στέλεχος της Siemens να γνωρίζει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον τις επερχόμενες πολιτικές εξελίξεις. Νωρίτερα ο πρόεδρος του δικαστηρίου είχε ρωτήσει τον κ. Σέκερη εάν υπήρχαν σχέσεις του κ. Γεωργίου με τον Σαμαρά και τον κ. Καραβέλα και αυτός είχε απαντήσει καταφατικά. 
«Μου είχε προκαλέσει απορία πώς μπορούσε να διατυπώνει μια τέτοια θέση» είπε όλο σημασία ο κ. Σέκερης, καταθέτοντας για δεύτερη ημέρα την περασμένη Τετάρτη στο τριμελές Εφετείο κακουργημάτων στη μεγάλη δίκη της Siemens (η κατάθεσή του συνεχίζεται την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου). 
Εξίσου στενές σχέσεις όμως εμφάνισε ο Ευάγγελος Σέκερης να υπάρχουν και με τον πρώην υπουργό, Τάσο Μαντέλη, ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί για δωροδοκία από τον κ. Γεωργίου σε άλλη δίκη. Στις επίμονες ερωτήσεις και μέσα σε κλίμα έντασης για το περιεχόμενο e-mail που είχε στείλει ο κ. Σέκερης στον Αντ. Σαμαρά στις 30/6/2006, όπου ανέφερε ότι «γνωρίζει για βρωμιές αλλά δεν μιλάει» τόνισε χαρακτηριστικά ότι ο Τ. Μαντέλης μπαινόβγαινε και έκανε προεκλογικές ομιλίες στο forum της εταιρείας και μετέπειτα ο γιος του διορίστηκε το 2004 στη Siemens. 
Κομβικό σημείο της κατάθεσης Σέκερη ήταν και η ίδρυση από τον κ. Γεωργίου της εταιρείας Telepassport, στο Δ/Σ της οποίας συμμετείχαν και τα στελέχη του ΟΤΕ και κατηγορούμενοι Σκαρπέλης, Καραπλής και Μαρνέρος. Για πρώτη φόρα ακούστηκε στη δίκη ότι ο βασικός μέτοχος της συγκεκριμένης εταιρείας, ανταγωνιστικής του ΟΤΕ και μάλιστα με βασικό ποσοστό 51%, ήταν η offshore Clap hand, οι μέτοχοι της οποίας ακόμα και σήμερα δεν έχουν αποκαλυφθεί, παρότι η φημολογία θέλει να συμμετέχουν σε αυτήν πολιτικά στελέχη και πρώην υπουργοί, οι οποίοι τη δεκαετία του 2000 και μετά το 2010 έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη κυβέρνηση της χώρας. 
Ο κ. Σέκερης ρωτήθηκε, πάντως και για το σημείωμα της μίζας τα 68 εκατομμύρια τα οποία κατένειμε ο Χρήστος Καραβέλας σε διάφορα πρόσωπα. Για πρώτη φορά ο μάρτυρας επιβεβαίωσε ότι το σημείωμα έχει γραφτεί πράγματι από τον Χρήστο Καραβέλα. «Αυτός είναι ο γραφικός του χαρακτήρας» είπε και σημείωσε ότι τόσο ο Γεωργίου όσο και ο Καραβέλας απομακρύνθηκαν  από την εταιρεία το 1998 από τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, στο πλαίσιο ριζικών αλλαγών, αλλά ότι και οι δύο υπέγραψαν συμβόλαιο εχεμύθειας με την εταιρεία χωρίς αρμοδιότητες. Χαρακτηριστικά ο κ. Σέκερης αποκάλεσε αυτές τις συμβάσεις ως συμβάσεις αργομισθίας.
Σημείωσε ότι το σημείωμα Καραβέλα με τις μίζες απευθυνόταν στον αποθανόντα Dr Niedl. Να σημειωθεί ότι η προγραμματική σύμβαση του ΟΤΕ 8002 είχε ήδη υπογραφεί το 1997 και ότι οι μίζες δίνονταν αργότερα. 
Τα ανωτέρω εγράφησαν στις εφημερίδες Ελεύθερη Ώρα διά χειρός του αρθρογράφου της κ. Παναγιώτη Αποστόλου και στα Παραπολιτικά (7-10-2017) δια χειρός της δημοσιογράφου και δικαστικής ρεπόρτερ κ. Γιάννας Παπαδάκου και προκάλεσαν εύλογα ερωτήματα που καλείστε να απαντήσετε: 
1. Μετά από το συγκλονιστικό απόσπασμα της κατάθεσης Σέκερη που για πρώτη φόρα ακούστηκε στη δίκη ότι ο βασικός μέτοχος της συγκεκριμένης εταιρείας, ανταγωνιστικής του ΟΤΕ και μάλιστα με βασικό ποσοστό 51%, ήταν η offshore Clap hand, οι μέτοχοι της οποίας ακόμα και σήμερα δεν έχουν αποκαλυφθεί, παρότι η φημολογία θέλει να συμμετέχουν σε αυτήν πολιτικά στελέχη και πρώην υπουργοί, οι οποίοι τη δεκαετία του 2000 και μετά το 2010 έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη κυβέρνηση της χώρας γιατί σας άφησε παγερά αδιάφορους και υπήρξατε άπραγες, μη πράττοντας κατά καθήκον ζητώντας από την Εισαγγελέα Διαφθοράς K. Ελ. Τουλουπάκη και από τον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γ. Πιτσιλή να πράξουν τα δέοντα;
2. Γιατί κ. Υπουργέ Ψηφιακής Πολιτικής και Ενημέρωσης ακόμα η Δημόσια Τηλεόραση ακολουθεί την συμφωνηθείσα «ΟΜΕΡΤΑ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ ΜΙΝΤΙΑΡΧΩΝ» και δεν προβάλει τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις που πληρώνει σήμερα ο εμπερίστατος φτωχοποιημένος φορολογούμενος Έλληνας πολίτης και τον ζημίωσαν με δισεκατομμύρια ευρώ;
3. Τι σας απαντούν ΕΡΤ και ΑΠΕ-ΜΠΕ για την ακολουθούμενη απόλυτης επικοινωνιακής απαξίας οι διορισμένοι από την Κυβέρνηση επικεφαλής αυτών των δημόσιων ΜΜΕ; Γιατί δεν αναφέρουν τίποτα για τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις όπως ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με την «ύποπτη» απόκρυψη των όσων συγκλονιστικών γεγονότων αποκαλύπτονται και στη δίκη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου;
Ο ερωτών βουλευτής
Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου