Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

ΣΑΛΟΣ! Ο ΔΗΜΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΠΑΠΑΓΟΥ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΜΦΥΛΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ! ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΙΓΚΑ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ!

Ενώ άλλοι Δήμοι, όπως αυτός της Γλυφάδας εκδίδουν ψηφίσματα και...



Την ώρα που η Εκκλησία έχει ταχθεί κατά του μαθήματος αυτού που διαστρέφει τη ψυχοσύνθεση των παιδιών, η Δημοτική Αρχή Χολαργού-Παπάγου έστειλε στον κάλαθο των αχρήστων την πρωτοβουλία του Κώστα Τίγκα να σταλεί στο Υπουργείο Παιδείας αίτηση ανάκλησης της υπουργικής εγκυκλίου (αρ. πρωτ. Φ20.1/220482/Δ2, 23-12-2016) με θέμα Υλοποίηση στα γυμνάσια Θεματικής Εβδομάδας με τίτλο "Σώμα και ταυτότητα" ως προς τον άξονα "Έμφυλες ταυτότητες".
Εμείς από την πλευρά μας, ως εφημερίδα, εκφράζουμε την λύπη μας! 
Ιδού τι αποτελούσε την πρωτοβουλία της μείζονος αντιπολίτευσης:

Δελτίο Τύπου 45 

                                                                                               25 Οκτ. 2017
Έμφυλες Ταυτότητες
Η θέση μας
Δυστυχώς ο Δήμαρχος τορπίλισε τον όποιο προβληματισμό υπάρχει

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 25ης Οκτ.2017 συζητήθηκε το θέμα «Έμφυλες Ταυτότητες», παρά την σθεναρή αντίδραση του Δημάρχου, που θέλησε να το υποβαθμίσει. Στην τοποθέτησή του, ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης (Κώστας Τίγκας) είπε.

 Κυρίες και Κύριοι,

συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, θεωρώ ότι η σημερινή συζήτηση για το εξαιρετικά σημαντικό θέμα της θεματικής εβδομάδας στα Γυμνάσια με ζητήματα, παρακαλώ προσέξτε:
Ευαισθητοποίησης σε ζητήματα διατροφής, όπου συμφωνούμε.
Εθισμού – εξαρτήσεων, όπου και εδώ συμφωνούμε.
Έμφυλων Ταυτοτήτων, όπου ΡΙΖΙΚΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να επισημάνω ότι θα προσεγγίσουμε το θέμα αυτό, μόνο από τις επιπτώσεις που έχει στα νέα παιδιά, την οικογένεια και την κοινωνία γενικότερα. Βλέπουμε ότι το κράτος, ένα κράτος  αδύναμο και φειδωλό στις παροχές πάσης φύσεως στους πολίτες του, που αντί να πράξει και να παραχωρήσει τα αυτονόητα, από καιρού εις καιρόν δημιουργεί θέματα που συγκλονίζουν την κοινωνία μας.

Έτσι και τώρα, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), στην ενότητα «Έμφυλες Ταυτότητες», βλέπουμε την επί μέρους θεματική ενότητα «Βιολογικό και Κοινωνικό Φύλλο». Λίγο πιο κάτω θα αναζητήσουμε την επιστημονική προσέγγιση για το Βιολογικό και το Κοινωνικό φύλλο. 

Ακόμη, η θεματική ενότητα στοχεύει στην «Αποδόμηση των έμφυλων στερεότυπων», δηλαδή στη «διάλυση» και «καταστροφή» ή την «αποσυναρμολόγηση» των σήμερα ισχυόντων έμφυλων δεδομένων. Αυτό ακριβώς επιδιώκουν «να διαλύσουν», «να καταστρέψουν» και να «αποσυναρμολογήσουν» την ψυχοσύνθεση των παιδιών, γιατί για παιδιά μιλάμε σε αυτές τις ηλικίες.

Επί πλέον στις θεματικές που αφορούν γονείς και εκπαιδευτικούς, αναφέρονται εκτός των άλλων και οι: «σεξουαλικός προσανατολισμός και ανθρώπινα δικαιώματα», «η ομοφοβία και η τρανσφοβία στην κοινωνία και το σχολείο».

Η Θεματική Εβδομάδα προβλέπεται να υλοποιείται στα Γυμνάσια στη μέση περίπου της σχολικής χρονιάς, κατά το δεύτερο τετράμηνο του σχολικού έτους και στο χρόνο που θα επιλέξει η κάθε σχολική μονάδα.

Ας δούμε όμως την επιστημονική ορολογία:
Βιολογικό Φύλλο (sex) αναφέρεται στις βιολογικές διαφορές ανάμεσα στο αρσενικό και το θηλυκό και στις κατά συνέπεια διαφορές των αναπαραγωγικών λειτουργιών.
Κοινωνικό Φύλλο (gender) αφορά τον πολιτισμό και αναφέρεται στην κοινωνική κατηγοριοποίηση σε «ανδρικό» και «γυναικείο».

Έτσι λοιπόν έχουμε ως βιολογικά υποκείμενα τα αρσενικά και θηλυκά, κατηγορία που εκλαμβάνεται ως ΦΥΣΙΚΗ και συνεπώς σταθερή. Ενώ κοινωνικά υποκείμενα έχουμε το ανδρικό και το γυναικείο, κατηγορία κοινωνικά προσδιορισμένη και ως τέτοια είναι ΕΥΜΕΤΑΒΛΗΤΗ.

Κυρίες και Κύριοι,

Θεωρώ πώς ο ελληνικός πολιτισμός διαχρονικά αναδεικνύει το απερίγραπτο κάλλος και την μοναδικής σημασίας σχέση του άνδρα και της γυναίκας ως έρωτα προσώπων και όχι ως βιολογικών σεξιστικών αντικειμένων. Ο άνδρας και η γυναίκα αποτελούν τα δύο ήμισυ της ανθρώπινης φύσης και μόνον η καθολική σωματική, ψυχική και πνευματική ένωση του άνδρα και της γυναίκας ολοκληρώνει τον άνθρωπο και δημιουργεί κοινωνία προσώπων και πολιτών ελευθέρων.
Οι ομοφυλικές σχέσεις όσο και αν υποχρεούμεθα να τις σεβαστούμε ως ελεύθερη επιλογή συνανθρώπων μας, πιστεύω ότι αδυνατούν να πραγματοποιήσουν την ολοκλήρωση της ανθρώπινης φύσης.
Η στόχευση της εγκυκλίου είναι προφανής και εύκολα κατανοητή. Ακόμη δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι υπάρχουν ήδη προγράμματα αγωγής υγείας στα σχολεία που αντιμετωπίζουν τέτοια θέματα. Επίσης θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι το υπουργείο Παιδείας το έφερε χωρίς καμία οργάνωση και σχεδιασμό. Χωρίς μάλιστα καμία επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Η δικλίδα ασφαλείας είναι η διδασκαλία από τους επιμορφωμένους καθηγητές και όχι τις ΜΚΟ.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας επισημάνω ότι ταυτόσημες είναι και οι απόψεις μαζικών επιστημονικών φορέων, τις οποίες σας παραθέτω: 

Η Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δια του Προέδρου της και Αντιπροέδρου της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Μαθητών και Γονέων Ελλάδος,  επισημαίνει ότι δεν είναι δυνατόν από τη μία πλευρά να μειώνονται οι ώρες του μαθήματος της βιολογίας στα σχολεία και από την άλλη να υπάρχει θεματική ενότητα, η οποία αφορά στις έμφυλες ταυτότητες.

 «Η θεματική εβδομάδα δεν πατά σε γερές βάσεις σε σχέση με την συνολική διαπαιδαγώγηση των παιδιών», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η ΟΛΜΕ επισημαίνει παράλληλα ότι πέρυσι το υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην μείωση των ωρών διδασκαλίας μαθημάτων, όπως η βιολογία και η οικιακή οικονομία που αντιμετώπιζε τέτοια ζητήματα, και τώρα τα επαναφέρει υποβαθμίζοντας τα, στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας. 

Η ΟΛΜΕ είχε ζητήσει μάλιστα από το υπουργείο να αποσύρει την υποχρεωτικότητα της θεματικής εβδομάδας ή έστω να επιτρέψει στους εκπαιδευτικούς να επιλέξουν τη διάρκεια της.

Καθηγητές Πανεπιστημίων και γονείς απέστειλαν επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας μόλις έλαβαν γνώση της εγκυκλίου του Υπουργού που περιλαμβάνει και «διαφωτιστικά» μαθήματα για την σεξουαλικότητα. Έχοντας γνωρίσει, λένε, τον «Διαφωτισμό» της Δύσης και το σημερινό υπαρξιακό κενό, κενό που οφείλεται στο ότι δεν έχει πυξίδα, διαμαρτυρόμαστε για το δήθεν προοδευτικό κείμενο που ουδετεροποιεί την διάκριση των φύλων, με γνωστά αλλά εκπληκτικά αίολα "συνθήματα", όπως «βιολογικό και κοινωνικό φύλο», «η γυναίκα δεν γεννιέται, γίνεται», «αποδομώντας τα έμφυλα στερεότυπα», «Φύλο, σεξουαλικός προσανατολισμός και ανθρώπινα δικαιώματα», «Ομοφοβία και τρανσφοβία στην κοινωνία και το σχολείο».
Γι’ αυτό αρνούμεθα τα παιδιά μας να γίνονται αντικείμενο ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας από την νεαρή τους ηλικία αντίθετα με την φυσιολογική τους πνευματική και ψυχοσωματική ανάπτυξη. Κανείς δεν δικαιούται να επεμβαίνει με πρόσφατα ιδεολογήματα στον χώρο της παιδικής ψυχής και ψυχολογίας ερήμην μάλιστα των γονέων.
Καταλήγουν, ότι επειδή υπάρχει κίνδυνος να προωθηθούν διαστροφικές τάσεις στα νεαρά άτομα, ζητούμε επειγόντως να ανακληθεί η εγκύκλιος και επομένως να αποσυρθεί από την διακίνησή της στα σχολεία.
Μελέτησα πολύ προσεκτικά το εξ 73 σελίδων κείμενο με τίτλο «ΕΜΦΥΛΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ – ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ» που βρίσκεται στη διαδικτυακή διαδρομή «Έμφυλες Ταυτότητες – Antigone», που υποβοηθητικά έχει αποσταλεί στα Γυμνάσια. Στις προτάσεις αυτές υπάρχουν πάρα πολλές ενότητες με δραστηριότητες, όπως λ.χ. Όλα τα παιχνίδια για Όλα τα παιδιά.

 Έτσι σας παραθέτω ορισμένες εκφράσεις ή δράσεις που επιδιώκει ο συντάκτης του υποβοηθητικού κειμένου, για να σχηματίσετε άποψη:
Τώρα η κούκλα έγινε αγορίστικη.
Οι γυναίκες έχουν μυς, είναι γυμνασμένες, τους αρέσουν τα σπορ και το ποδόσφαιρο και δεν πρέπει να κλαίνε. Πρέπει να είναι σκληρές και δυναμικές.
Οι άντρες πρέπει να έχουν ωραίες καμπύλες, να είναι περιποιημένοι, να είναι ευαίσθητοι και σεμνοί, να μην βρίζουν.

Η Πρότασή μας Κυρίες και Κύριοι είναι μία, να αποσταλεί στο Υπουργείο Παιδείας αίτηση ανάκλησης της υπουργικής εγκυκλίου (αρ. πρωτ. Φ20.1/220482/Δ2, 23-12-2016) με θέμα Υλοποίηση στα γυμνάσια Θεματικής Εβδομάδας με τίτλο "Σώμα και ταυτότητα" ως προς τον άξονα "Έμφυλες ταυτότητες".
                                                                 Σας ευχαριστώ


Δυστυχώς όμως λόγω της αρνητικής στάσεως του Δημάρχου καταψηφίσθηκε.
Μπράβο….σας κ. Δήμαρχε!!!

8 σχόλια:

  1. Ουστ ξεφτυλισμένοι ! Θα φας μαύρο που θα αλλαξεις χρώμα. Δεν θα γίνουν λούγκρες τα παιδιά μας επειδή το θες εσύ. Στα τσακίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλοι εσείς στην πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παπάγου-Χολαργου είστε πολύ ξεφτιλισμένοι και στο μέλλον δεν θα δείτε ούτε την ψήφο σας, ούτε τα παντελόνια σας που δεν θα φοράτε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς η Δεξιά δεν ελέγχει τον Δήμο Παπάγου Χολαργού . Τον έχει χάσει εδώ και καιρό . Οι αριστεροί πανηγυρίζουν και κάνουν ότι θέλουν . Ψηφίζουν ότι θέλουν και εκφυλίζουν τα πάντα . Συκοφαντούν κάθε πανανθρώπινη αξία και σπρώχνουν τα Ελληνόπουλα μακριά από την Ελληνορθόδοξη Πίστη και Παράδοση . Εφιάλτες ισοπεδώνουν την χώρα και δεν υπάρχει ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ από πουθενά . Ο Θεός να βάλει το χέρι του .........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε δήμαρχε ντροπή σου. Τόσο ξεφτίλα πια. Δηλαδή σε λίγο τα μισά αγόρια θα φοράνε μαντήλες και τα άλλα μισά φούστες. Μήπως είσαι "συμπαθών" τελικά ; Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς. Σε λίγο θα καλέσεις και τον Ψινάκη να του δώσεις βραβείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμ... το φανταστηκα οτι ο τυπος ειναι πουλημενος στους οβριους νεοταξιτες...
    Δεν τον ειδατε με τι καμαρι φωτογραφιζοταν με την οβρια-οχια πρυτανη και τους υπολοιπους ????
    Τυχαια ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι είδους κοινωνίες θέλουν να δημιουργήσουν, τι είδους ανθρώπους θέλουν να διαμορφώσουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κυρίες και κύριο δημοτικοί σύμβουλοι,αποφασίζετε για το μέλλον των παιδιών μας με μοναδικό γνώμονα τη διατήρηση της καρέκλας σας μαζί με τα οφέλη της.Δεν είχατε επιχειρήματα για να στηρίξετε την άποψή σας.Υπονομεύετε όμως και το μέλλον των δικών σας παιδιών.Για ένα προσωρινό οφίκιο αμαυρώσατε την υστεροφημία σας.Οι συμπολίτες μας που σας ψήφισαν έχουν υψηλή μόρφωση και είναι σε θέση να σταθμίσουν τις επιπτώσεις αυτού του μαθήματος.Δεν μας αξίζει η σημερινή δημοτική αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανακοίνωση του δημάρχου :
    " Στις εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου τιμώμενο πρόσωπο θα είναι ο Λάκης Γαβαλάς ο οποίος θα βραβευτεί για την προσφορά του στην Πατρίδα. Παρακαλούνται οι κύριοι να μην φέρουν μαζί τις γυναίκες τους επειδή ο Λάκης θέλει να βλέπει μόνο άντρες. Την δεξίωση θα ανοίξει με αγωνιστικό χαιρετισμό ο δήμαρχος Ηλίας Ψινάκης"

    ΑπάντησηΔιαγραφή