Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΑΠΟ ΕΥΘΙΞΙΑ ΜΕ "ΜΑΓΚΝΟΥΜ", ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ! Η ΕΥΘΙΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΗ ΕΝΝΟΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ!


«Ο έντιμος άνθρωπος»: Ο υπουργός που αυτοκτόνησε σε απευθείας σύνδεση (βίντεο)
(Ε Υ Θ Ι Ξ Ι Α ! Άγνωστη έννοια εδώ...
ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΗ Ποτέ ΑΥΤΟ... 
ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟ...)

Η συγκλονιστική (και ΜΟΝΑΔΙΚΗ παγκοσμίως) ιστορία του Αμερικανού...

υπουργού Οικονομικών που τράβηξε την σκανδάλη μπροστά στις κάμερες, επειδή τον κατηγόρησαν για δωροδοκία. Τι είπε μπροστά στις κάμερες, πριν βάλει τέλος στην ζωή του !

Σχετική εικόνα

Αποτέλεσμα εικόνας για BUDD DWYER




Ο εικονιζόμενος πολιτικός Ρόμπερτ Μπάντ Ντουάϊερ πέρασε στην ιστορία, όταν σε μια συνέντευξη τύπου έβγαλε ένα 'μ ά γ κ ν ο υ μ' (!) μέσα από ένα χάρτινο φάκελο και το έβαλε στο στόμα τραβώντας την σκανδάλη,αφήνοντας εμβρόντητους τους παρευρισκομένους, αλλά και τους τηλεθεατές που είδαν την αυτοκτονία του σε απευθείας μετάδοση! 
Αποτέλεσμα εικόνας για BUDD DWYER


Ο Ντουάϊερ ξεκίνησε ως δάσκαλος και αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική ύστερα από ένα ταξίδι που έκανε στην Πολωνία στις αρχές της δεκαετίας του ΄60. 

Ήταν ένας πρόσχαρος άνθρωπος, ο οποίος κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και να διατελέσει γερουσιαστής με τη σημαία του ρεπουμπλικανικού κόμματος στις αρχές της δεκαετίας του ’70, ενώ το 1981 ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών που είχε τα γεωγραφικά και δημογραφικά μεγέθη της χώρας μας.
Σχετική εικόνα
O TΡΑΓΙΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΞΙΑ, ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΤΖΕΡΑΛΝΤ ΦΟΡΝΤ.


Από εκεί και πέρα άρχισαν να περιπλέκονται τα πράγματα. Ο Ντουάιερ θέλησε να ψηφιοποιήσει τα οικονομικά στοιχεία του κράτους για να βρει που υπάρχουν πλεονάσματα και ελλείψεις. Αποφάσισε να συνεργαστεί με μία λογιστική εταιρεία που θα αναλάμβανε την εργολαβία της πολιτείας.
Έτσι βρέθηκε αναμεμιγμένος σε ένα μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο, που συντάραξε την πολιτεία και κατηγορήθηκε ότι έλαβε 300.000 δολλάρια προκειμένου να διευκολύνει τον επιχειρηματία να αναλάβει μια εργολαβία της πολιτείας.
Η περιπέτειά του ξεκίνησε από μια ανώνυμη επιστολή που έφθασε στον ρεπουμπλικάνο κυβερνήτη της Πενσυλβάνιας Ντικ Θόρνμπεργκ, μετέπειτα Υπουργό Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.
Αποτέλεσμα εικόνας για BUDD DWYER
Ο Ντουάϊερ από την πρώτη στιγμή διατυμπάνιζε την αθωότητά του και θεωρούσε ότι έπεσε θύμα των κομματικών του αντιπάλων που ήθελαν να τον βγάλουν από την μέση.

Ο τοπικός εισαγγελέας του έκανε μια πολύ συμφέρουσα προσφορά. 
Του πρότεινε ποινή φυλάκισης πέντε ετών, αν παραδεχόταν ότι δωροδοκήθηκε και συνέβαλε με τη συνεργασία του στην αποκάλυψη όλων των πτυχών του σκανδάλου. 
Αποτέλεσμα εικόνας για BUDD DWYER
Η ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο 
ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΣ ΑΛΛΑ
ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΒΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ
ΧΑΡΤΟΦΑΚΕΛΛΟ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ 'ΜΑΓΚΝΟΥΜ'...
Ο Ντουάϊερ αρνήθηκε επειδή πίστευε στην αθωότητά του και οδηγήθηκε σε δίκη.

 Ο δικαστής τον έκρινε ένοχο παθητικής δωροδοκίας και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 55 ετών και χρηματική ποινή 300.000 δολλαρίων...


Η μοιραία συνέντευξη
Στις 22 Ιανουαρίου του 1987 ο Ρόμπερτ Μπαντ Ντουάιερ προγραμμάτισε μια συνέντευξη τύπου στο γραφείο του στην πρωτεύουσα της Πενσυλβανία, Χάρισμπεργκ. 

Εκεί έφτασε στις 11 το πρωΐ εμφανώς ταραγμένος και όλοι πίστευαν ότι ο σκοπός της συνέντευξης ήταν να ανακοινώσει την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Οικονομικών για να εκτίσει την ποινή του.
Σχετική εικόνα


Εκείνος διάβασε μια ομιλία που είχε προετοιμάσει, όπου δήλωνε για μια ακόμη φορά την αθωότητά του και ανέφερε ότι έπεσε θύμα πολιτικής πλεκτάνης, χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του ως «σύγχρονο Ιώβ».
Μόλις τελείωσε την ομιλία, άνοιξε τον χαρτοφύλακά του και έβγαλε τρεις φακέλους τους οποίους παρέδωσε στους υφισταμένους του. Έπειτα έβγαλε έναν τέταρτο μεγάλο φάκελλο, όπου κρατούσε τυλιγμένο ένα περίστροφο τύπου Μάγκνουμ 357.
Όλοι μέσα στην αίθουσα πάγωσαν. 
Αυτός, χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του, τους είπε:...
Αποτέλεσμα εικόνας για BUDD DWYER
«Όσοι δεν αντέχετε τη θέα του όπλου να βγείτε από την αίθουσα». 
Με μία γρήγορη κίνηση, έβαλε το όπλο στο στόμα και τράβηξε την σκανδάλη δίνοντας τέλος στην ζωή του!


Οι πέντε κάμερες που κάλυπταν απευθείας την συνέντευξη μετέδωσαν τα πλάνα της αυτοκτονίας του. 

Αποτέλεσμα εικόνας για BUDD DWYER


Μετά το τραγικό συμβάν, έγινε γνωστό ότι οι τρεις φάκελλοι που άφησε ο αυτόχειρας πολιτικός προορίζονταν ο ένας για την οικογένειά του, όπου ανέφερε και τους λόγους της αυτοκτονίας του, ο δεύτερος περιείχε μία κάρτα δωρητή σώματος και ο τρίτος ένα γράμμα για τον νεοεκλεγέντα κυβερνήτη της πολιτείας.
Αργότερα, ένας φίλος του Ντουάϊερ αποκάλυψε ότι ο πολιτικός αυτοκτόνησεγια να μπορέσει η οικογένεια του να λάβει μια αποζημίωση από το συνταξιοδοτικό του πρόγραμμα, προκειμένου να ανταπεξέλθει στα υπέρογκα δικηγορικά έξοδα της δικαστικής του περιπέτειας.

Αποτέλεσμα εικόνας για BUDD DWYER


Μερικά χρόνια αργότερα, η ιστορία του Ντουάϊερ αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον σκηνοθέτη Τζέιμς Ντιρσμπέργκερ, ο οποίος δημιούργησε ένα συναρπαστικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Έντιμος άνθρωπος», το οποίο χρειάστηκε έξι χρόνια για να ολοκληρωθεί.


Το Βίντεο που ακολουθεί δείχνει τι ακριβώς διαδραματίστηκε μέχρι την στιγμή που πάτησε την σκανδάλη. 
Φυσικά δεν περιλαμβάνεται η ΤΡΟΜΕΡΑ αποκρουστική σκηνή του αυτοπυροβολισμού, που βεβαίως σώζεται αλλού στο 'youtube' αλλά είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ και για πολύ 'γερά νεύρα'...


 

[Πηγή: 'η μοναξιά της αλήθειας']


(Οι φωτογραφίες είναι επιλογές της 'ΟδύσσειαςΤV')

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου