Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

ΒΡΕΦΟΣ 11 ΜΗΝΩΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΙΛΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ!

Βρέφος 11 μηνών το πρώτο θύμα της ιλαράς στην Ελλάδα
*Φωτογραφία: totuldespremame.ro

από Μαρία Κωνσταντοπούλου
Από τις αρχές Σεπτεμβρίου, οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου...

για την ανησυχητική και απειλητική έξαρση της ιλαράς στην χώρα μας με τα ποσοστά να μιλάνε από μόνα τους: μέσα σε 4 μήνες είχαν καταγραφεί 100 κρούσματα ιλαράς, ενώ μέχρι πρότινος ο αντίστοιχος αριθμός ανερχόταν σε ένα κρούσμα ετησίως. Αυτή τη φορά, τα νέα είναι χειρότερα και ακόμα πιο δυσάρεστα.
Με σχετική ανακοίνωσή του, το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ επιβεβαιώνει ότι μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 326 κρούσματα ενώ πλέον η χώρα μας μετράει και τον πρώτο θάνατο από ιλαρά. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα βρέφος 11 μηνών που δεν είχε εμβολιαστεί και κατέληξε λόγω σηψαιμίας.

Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ τονίζει τη σημασία του εμβολιασμού για να μην υπάρξουν άλλα τέτοια δυσάρεστα γεγονότα στο μέλλον. Ο εμβολιασμός γίνεται με το μικτό εμβόλιο ιλαράς- ερυθράς- παρωτίτιδας, το λεγόμενο MMR, που σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού, πρέπει να έχουν κάνει παιδιά, έφηβοι και ενήλικες που έχουν γεννηθεί μετά το 1970 και δεν έχουν ιστορικό της νόσου. Εδώ θα δείτε όλες τις σχετικές οδηγίες προς τους γονείς που εξέδωσε η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία ένα μήνα πριν. 

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι έτσι προστατεύουμε τόσο την υγεία των παιδιών μας όσο και την υγεία των υπολοίπων!

Πηγή: keelpno.gr, http://www.mama365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου