Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

ΑΥΞΗΣΗ 100 ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΑΛΥΣΙΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ SUPER MARKET! ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ! ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟ SUPER MARKET ΤΟΛΜΗΣΕ...

Αυξήσεις των κατώτατων μισθών κατά 100 ευρώ....

πρόκειται να πραγματοποιήσουν ο Όμιλος Μετρό, στους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ Βερόπουλος.Πρόκειται για μια συμφωνία που επετεύχθη, ανάμεσα στη διοίκηση του Ομίλου, στο σωματείο των εργαζομένων στα Σ/Μ Βερόπουλος και στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και που πρόκειται να τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου 2016 και μετά.
Ο λόγος είναι ότι διαπιστώθηκε, μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της αλυσίδας Σ/Μ Βερόπουλος, από τον Όμιλο Μετρό ότι υπήρχε ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων, που αμειβόταν με τον κατώτατο μισθό των 586 ευρώ, ο οποίος υπολείπεται από την κλαδική σύμβαση του εμπορίου.
Η παραπάνω αύξηση, αποτελεί την αφετηρία «της σταδιακής πορείας εναρμονισμού των μισθών του συνόλου των εργαζομένων στα επίπεδα της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο Εμπόριο», όπως επισημαίνει η ΟΙΥΕ. Πρόκειται για υλοποίηση της δέσμευσης της εταιρίας Μετρό για να εφαρμόσει σταδιακά ενιαία πολιτική αμοιβής και παροχών προς τους εργαζόμενους. Σύμφωνα με την ΟΙΥΕ «η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι, ακόμα και μέσα σε συνθήκες βαθιάς κρίσης, είναι δυνατή η διασφάλιση των στοιχειωδών μισθολογικών και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων».
financialbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου