Κυριακή 24 Απριλίου 2016

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ "ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ" ΧΟΛΑΡΓΟΥ! ΔΕΙΤΕ ΤΟ....

Πολύ σημαντικό φιλανθρωπικό έργο επιτελεί η Παναγία Φανερωμένη Χολαργού, ειδικά σε αυτές τις εποχές που διερχόμεθα, με την πείνα και την οικονομική ανέχεια να μαστίζει πολλούς συναθρώπους μας. Ενημερωθείτε για το έργο της "Παναγίας Φανερωμένης", όπως το...

περιγράφουν οι ίδιοι οι αρμόδιοι του ιερού ναού!
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ
Η  Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών διακονεί σήμερα τον συνάνθρωπό μας με:
   • 74 Κέντρα Ενοριακής Αγάπης, τα οποία σιτίζουν ημερησίως με 3.000 μερίδες φαγητού αδελφούς μας, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής και θρησκεύματος
  • Το πρόγραμμα «Η Εκκλησία στους δρόμους», διανέμοντας επιπλέον 1.500 μερίδες φαγητού σε αστέγους της Αθήνας
  • 16 Ενοριακές Στέγες Γερόντων, στις οποίες βρίσκουν θαλπωρή και φροντίδα άτομα τρίτης ηλικίας
   • 4 Στέγες Φιλοξενίας Απόρων και Αστέγων
   • Το Κέντρο Αποκατάστασης «Δάμαρις» και τo ίδρυμα «Μαρία Κόκκορη», τα οποία μεριμνούν για κορίτσια με νοητική υστέρηση ή με σύνδρομο DOWN
   • 2 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς
   • 2 Ενοριακούς Ξενώνες και ένα συμβεβλημένο ξενοδοχείο ολιγοήμερης φιλοξενίας, όπου παρέχεται προσωρινή στέγη
   • Το Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Βουλιαγμένης, το οποίο μεριμνά και υποστηρίζει αγόρια σχολικής ηλικίας που αντιμετωπίζουν οικογενειακά προβλήματα
   • Το πρόγραμμα «Ταβιθά», το οποίο παρέχει είδη ιματισμού σε όσους έχουν ανάγκη
   • Την κινητή μονάδα «Κιβωτός Αγάπης», η οποία διανέμει σε περιοχές της Αθήνας φαγητό σε αστέγους
  • Τη διοργάνωση Ενοριακών Προγραμμάτων Αιμοδοσίας, τα οποία προσφέρουν περισσότερες από 5.000 μονάδες αίματος ετησίως
   • Την οικονομική ενίσχυση απόρων φυλακισμένων σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες των σωφρονιστικών καταστημάτων
   • Το πρόγραμμα θερινών διακοπών υπερηλίκων
   • Το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας
   • Το Ίδρυμα Ψυχο-κοινωνικής Αγωγής και Στήριξης "Διακονία" 
Περισσότεροι από 5.000 εθελοντές συνδράμουν στο έργο της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών.   
Επικοινωνήστε με την υπηρεσία Κοινωνικών Λειτουργών της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών και μάθετε πώς μπορούμε να κάνουμε ακόμη μεγαλύτερο το έργο της Εκκλησίας. Τηλ:  213 018 4 450 - 434 - 443

Το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο, με τη νέα του δραστηριότητα, τη λειτουργία του Κέντρου της Ενοριακής Αγάπης, δηλ. τη λειτουργία του Ενοριακού παντοπωλείου, της Ενοριακής ιματιοθήκης, του καθημερινού Ενοριακού συσσιτίου , της καθημερινής λειτουργίας του Κέντρου Ενοριακής Αγάπης και μέσω της Ενοριακής αιμοδοσίας ,είναι υπεύθυνο για κάθε ενορίτη που πραγματικά έχει οιανδήποτε ανάγκη σε υλική, ηθική ή άλλου είδους βοήθεια και συμπαράσταση. 
Δίδει κάθε μήνα οικονομικά βοηθήματα σε ενδεείς ενορίτες μας, καθώς σε φοιτητές και σπουδαστές, τσάντες με τρόφιμα, φάρμακα, είδη πρώτης ανάγκης και είδη καθαριότητος, ρούχα, υποδήματα, παιχνίδια για τα παιδιά, έκτακτα βοηθήματα στις γιορτές, πληρώνει ενοίκια, λογαριασμούς, σχολικά είδη, ιατρικές εξετάσεις, φροντιστήρια, σχολικά βιβλία, ετοίμασε εορταστικές δωροεκθέσεις με κατασκευές των κυριών του Ε.Φ.Τ.,  εορταστικές εκδηλώσεις, κ.α.
Επιστήμονες, εθελοντές στηρίζουν  ψυχολογικά και συμβουλευτικά  όπου χρειάζεται  μέλη οικογενειών  , μονογονεϊκές οικογένειες, πενθούντες και  ανήλικα παιδιά  ενοριτών μας., γίνεται διδασκαλία παραδοσιακών και δημοτικών χορών κάθε Σάββατο σε 150 ενορίτες (μικρούς και μεγάλους)και τέλος φροντίζουμε με νομική εθελοντική προσφορά κακοποιημένα παιδιά, γυναίκες υπό διαζύγιο, και άλλα νομικά θέματα ενοριτών μας.
Κανένας αδελφός μας που έχει πραγματική ανάγκη  δεν φεύγει με άδεια χέρια. Η ενορία μας με ευαισθησία και διακριτικότητα κινείται άμεσα για την κάλυψη κάθε ανάγκης που μας γίνεται γνωστή.
Θέλουμε  όμως να μας βοηθήσεις και εσύ!!!
Εάν γνωρίζετε, στην γειτονιά σας ή στην πολυκατοικία σας, κάποιον ενορίτη μας που έχει ανάγκη, μη διστάσετε! Ελάτε να μας ενημερώσετε!

 

Να τι κάνουμε όλοι μαζί κάθε μήνα:

Γεύμα αγάπης:  Κάθε μεσημέρι (από Δευτέρα έως και Σάββατο), στις 12.30, στο Κέντρο Ενοριακής Αγάπης προσφέρεται γεύμα αγάπης σε 67 αδελφούς μας. Συνολικά από την ημέρα που εγκαινιάσθηκε ( Μάιος 2012)από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ ΙΕΡΩΝΥΜΟ τον Β   οι προσφερόμενες μερίδες άγγιξαν τις 35.000.

Ενοριακό παντοπωλείο:  Στο Κέντρο Ενοριακής Αγάπης, γίνεται δια-νομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης:

• καθημερινά από 11π.μ. έως 13 μ.μ για έκτακτες περιπτώσεις και
• σε τακτική βάση, σε 47 οικογένειες κάθε 15 του μήνα και σε 43 οικογένειες κάθε 30 του μήνα. με κατ’ οίκον παράδοση, σε πρόσωπα με κινητικά προβλήματα

Οι άνθρωποι που χρησιμοποίησαν το Ενοριακό παντοπωλείο σε τακτική βάση το 2014 ήταν 650 πρόσωπα, και εκτάκτως 539 πρόσωπα.

Διανομή ρούχων και υποδημάτων:  Στο Κέντρο Ενοριακής Αγάπης γίνεται επίσης διανομή ρούχων, υποδημάτων, ειδών οικιακής χρήσης και παιχνιδιών σε ενδεείς αδελφούς μας. Οι άνθρωποι που χρησιμοποίησαν την Ενοριακή ιματιοθήκη, φέτος ξεπέρασαν τους 500 και το περίσσευμα 250 μεγάλα κιβώτια παραδόθηκαν στο νέο κατάστημα το  «Ιμάτιο» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών που ενδύει αστέγους και άπορους αδελφούς μας.

Τακτική διανομή οικονομικών βοηθημάτων: Στις 15 κάθε μήνα διανέμονται χρηματικά βοηθήματα σε 27 ενορίτες μας (οικογένειες και ανέργους) και σε 17 φοιτητές- μαθητές που έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Έκτακτα οικονομικά βοηθήματα προσφέρονται καθημερινά (κατόπιν ελέγχου) ποσά για την αντιμετώπιση σοβαρών έκτακτων αναγκών.

Σχολικά είδη σε μαθητές: Το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο, συνέχισε τη στήριξη σε μαθητές οικογενειών που χρήζουν βοηθείας, για την αγορά των απαραίτητων σχολικών ειδών, όχι μόνο στην έναρξη αλλά και σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, Επιπρόσθετα, έστειλε επιστολή προς τους εκπαιδευτικούς της πόλης μας, ζητώντας τη συνδρομή τους για την από κοινού αντιμετώπιση περιπτώσεων μαθητών με σοβαρά οικονομικά προβλήματα ή ακόμη και κρουσμάτων υποσιτισμού.

Τη χρονιά που μας πέρασε δηλ το 2013 από το Ενοριακό Φιλόπτωχο δαπανήθηκαν για τους πιο πάνω σκοπούς το ποσό των 74. 000 ευρώ.

Ενοριακή τράπεζα αίματος:  Χάρις στις δύο αιμοδοσίες που γίνονται  κάθε χρόνο στην ενορία μας –άνοιξη και φθινόπωρο- μπορούμε και καλύπτουμε τις ανάγκες σε αίμα ασθενών ενοριτών μας, οι οποίοι σε μια τόσο δύσκολη στιγμή της ζωής τους, αισθάνονται έμπρακτη την αγάπη και το ενδιαφέρον της Εκκλησίας μας. 

  
ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ ΧΩΡΙΣ ΦΑΓΗΤΟ
Το Κέντρο παρασκευής και διανομής έτοιμου φαγητού της ενορίας μας δημιουργήθηκε αποκλειστικά με δαπάνες του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου. Προετοιμάσθηκε σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές της Υγειονομικής Υπηρεσίας  του Υπουργείου Υγείας,   τις ανάλογες  υπάρχουσες νομικές διατάξεις, αλλά και την απαραίτητη  ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής της πόλης μας, παραδίδεται δε δια τη συνέχιση της σημαντικής κοινωνικής  προσφοράς της Εκκλησίας μας, αλλά ταυτόχρονα  και της  φιλανθρωπικής  προσφοράς της  ενορίας μας στους ενδεείς και πονεμένους αδελφούς μας. Με την ουσιαστική βοήθεια από  εθελόντριες ενορίτες μας καθημερινά, εκτός Κυριακής, θα παρασκευάζονται κατ΄ αρχήν 50 μερίδες ζεστού σπιτικού καλομαγειρεμένου φαγητού. Την πρώτη ημέρα, η διανομή του φαγητού προς τους ενδεείς αδελφούς μας έγινε από τους Ιερείς του Ναού μας.

ΓΕΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ
Το Φιλόπτωχο Ταμείο της ενορίας μας προγραμματίζει τη διανομή γευμάτων αγάπης σε ενδεείς αδελφούς μας, τις ημέρες των εορτών.
Και πιο συγκεκριμένα, ζεστό φαγητό θα διανεμηθεί από τις κυρίες της ενοριακής κοινωνικής διακονίας


1 σχόλιο:

  1. Πολύ καλό το έργο της εκκλησίας μας ,αλλά θα πρέπει να ερευνούν λίγο σχολαστικότερα αν υπάρχει πραγματική ανάγκη ,διότι σιτίζονται και άτομα που δεν έχουν ανάγκη και δεν τυγχάνουν βοηθείας οι έχοντες άμεση ανάγκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή