Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

ΦΟΒΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ: "Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΤΟΥ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!

Στην αρένα του πολιτικού θεάματος και οι άποροι του δήμου μας

Τη δεύτερη “προεκλογική του συγκέντρωση” διοργάνωσε ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Αποστολόπουλος με τους απόρους συνδημότες μας.

Εκμεταλλευόμενος τον ανθρώπινο πόνο, την ανάγκη και την ατυχία των...

συνανθρώπων μας, διοργάνωσε ΤΕΛΕΤΗ παράδοσης τροφίμων στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ΜΕ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ διάφορους κοινωνικούς παράγοντες, για μια λαμπρή επίδειξη της Κοινωνικής Ευαισθησίας Του (!).

Ο Δήμαρχος, που πριν ένα χρόνο ισχυριζότανε ότι δεν χρειαζόμασταν στο δήμο μας δομές φτώχειας, διότι δεν υπήρχαν εισοδήματα κάτω των είκοσι χιλιάδων ευρώ, ξαφνικά ανακάλυψε όπως φαίνεται, άλλη μια αρένα πολιτικού θεάματος για να πετάξει μέσα, τα θύματα της κρίσης.

Με ονομαστικό κατάλογο, εκθέτοντας έναν - έναν δημοσίως τους απόρους του συνδημότες μας και αφού προηγήθηκε μια διαδικασία ομιλιών από τους κήνσορες της πολιτικής ηγεσίας μας σε θέματα κοινωνικής ευαισθησίας, συλλέχτηκε το απαραίτητο πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Στην περίπτωση αυτή η δημοτική μας αρχή ξεπέρασε το μέτρο. Όμως δεν είναι μια μεμονωμένη «κακή στιγμή» όπως βαφτίζει ο δήμαρχος τις παλαιοκομματικές, πολιτικάντικες και ξεπερασμένες αντιλήψεις του ιδίου και των συνεργατών του.

Έχουμε καταγγείλει επανειλλημένως τη ρουσφετολογική και αποσπασματική κοινωνική πολιτική που ασκεί η δημοτική αρχή.

Την απώλεια των 240.000 ευρώ ετησίως στους Παιδικούς Σταθμούς για να βολεύουμε ημετέρους και να αποφεύγουμε τα αντικειμενικά κριτήρια του ΕΣΠΑ.

Την άρνηση να γράψουμε στα καταστατικά των δομών τα δικαιώματα των ανέργων, έτσι ώστε κατά το δοκούν να τους «εξυπηρετούμε» και να τους βάζουμε από το παράθυρο.

Την άρνηση να γράψουμε υποχρεώσεις καθηκοντολογίου και απογραφής για τους γιατρούς και τους ασθενείς των Δημοτικών Ιατρείων έτσι ώστε να «εξυπηρετούμε» γιατρούς και ημετέρους.

Τον περιορισμό της Κοινωνικής Πολιτικής στην Τρίτη Ηλικία μόνο στα μέλη του ΚΑΠΗ και την αλλοίωση του όρου με εκδρομές και ταβέρνες, έτσι ώστε να την απολαμβάνουν μόνο "οι δικοί μας" ελεγχόμενοι άνθρωποι και οι παρέες τους, όπως αυθορμήτως ομολογήθηκε και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.

Την αδιαφανή λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, όπου καταγγέλλεται μοίρασμα των χαρτιών προτεραιότητας από την παραμονή στους "δικούς μας ανθρώπους" για να προλαβαίνουν τα καλά προϊόντα.

Τον κρυφικισμό των όρων συμμετοχής στις παιδικές κατασκηνώσεις, έτσι ώστε να βολευτούν οι 45 γνωστοί και φίλοι.

Τη μη συμμετοχή στις δομές του ΤΕΒΑ της Περιφέρειας για τους απόρους έτσι ώστε να αποφύγουμε τη διαφάνεια, τα αντικειμενικά κριτήρια και τις διαδικασίες που επιβάλει το Υπουργείο.

Πρακτικές Μαυρογιαλούρου της δεκαετίας του ’50, όπου τα νοσοκομεία της περιφέρειας χτίζονταν μόνο για τους ημέτερους και ταυτόχρονα δημιουργούσαν χιλιάδες «υπόχρεους» «εξυπηρετημένους» ψηφοφόρους.

Πρακτικές που αναπαράγουν βέβαια την εξουσία, αλλά αποσαθρώνουν την Κοινωνική Πολιτική, αποδυναμώνουν τις υπηρεσίες και οδηγούν στη σπατάλη τεράστιων κονδυλίων χωρίς αντίκρυσμα, ενώ ταυτόχρονα επιτείνουν την εξαθλίωση και την περιθωριοποίηση ανθρώπων που δεν έχουν την δυνατότητα ούτε να παρακαλάνε σε προσωπικό επίπεδο, ούτε το σθένος να εκτίθενται δημοσίως για ένα κομμάτι ψωμί.

Πρακτικές που μετατρέπουν την συνείδηση αλληλεγγύης της κοινωνίας και την φορολογική υποχρέωση, σε εμπόρευμα με ανταλλάξιμη εκλογική αξία.  

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

15 σχόλια:

  1. Αν είναι αλήθεια, αν έφτασε σε τέτοιο ποταπό σημείο, τότε είναι όλη η ντροπή δική μας που τον έχουμε δήμαρχο!
    Με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν επιτρέπεται να παίζει κανείς!
    Μία λέξη έχω να πω, για να χαρακτηρίσω το "γεγονός", ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ!!!
    ΜΕΝΙΠΠΟς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ντρέπομαι που έχω στην θέση δημάρχου αυτόν τον "άνθρωπο".-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκτός από τον πιο άχρηστο δήμαρχο όλων των εποχών τώρα αποδεικνύεται και ο πιό απάνθρωπος...Κι αυτοί άνθρωποι είναι ρε γομάρια δεν είναι σκουπίδια και αυτοί κάποτε είχαν νοικοκυριά και σπιτικά . Η κρίση τους κατέστρεψε..Αλλά που να το καταλάβεις εσύ που τρως τα λεφτά του πεθερού άχρηστε προικοθήρα ου να μου χαθείτε ρεμάλια ...η ξεφτίλα σας δεν περιγράφεται !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την άλλη φορά να τους περιφέρει και στους κεντρικούς δρόμους της πόλης...έτσι για να έχουμε "αντάξιο θέαμα" όπως αυτό της ρωμαϊκής αρένας!!!
    Χάθηκε το μέτρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν έμαθες τίποτα από τον άρχοντα Νικολάου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να μάθει...του έκανε εντατικά ο ...ανθυποτίποτας!

      Διαγραφή
    2. Ο Νικολάου ήταν και άνθρωπος και άρχοντας. Ολόκληρο ΚΑΠΗ έφτιαξε στο Χολαργό και δεν το εκμεταλλεύτηκε ποτέ. Σεμνός και ταπεινός σε όλη τη θητεία του. Τι να πιάσει μπροστά του ο προικοθήρας μπούλης. Αν δεν είχε τα λεφτά του πεθερού ούτε κλητήρας δεν θάβγαινε..ο Ξύδης τον έβγαλε από το μηδέν ...ντροπή σου ρε λαμόγιο !!

      Διαγραφή
  6. Έβγαλες στην "σέντρα" συνδημότες μας που υποφέρουν, για να κάνεις σπέκουλα;
    Ντροπή σου! Αν ήμουν στη θέση αυτών των ΑΝΘΡΩΠΩΝ, θα σου τα πέταγα στα μούτρα ρε...(!)
    "Μίκρυνες" πολύ, πάρα πολύ, τόσο όσο δεν μπορεί να "συλλάβει" ο νους σου!!!
    ``ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ΄΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το γνωμικό ``Δεν γνωρίζει η αριστερά μου τι ποιεί η δεξιά μου΄΄, δεν το έχεις ακούσει ποτέ;
    Αυτό το "ξέρουν" μέχρι και οι απόφοιτοι του... δημοτικού!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όσο σκέφτομαι ότι αν βρεθώ σε ανάλογη θέση απελπισίας, με τους άτυχους συμπολίτες μου (πράγμα όχι απίθανο στις μέρες που ζούμε) και κάποιοι θα με "εκμεταλλεύονται", για να κάνουν πολιτική "φιγούρα" στην πλάτη μου την τσακισμένη, δεν με πιάνει μόνο απελπισία αλλά και θυμός!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΙΣΧΟΣ ΑΙΣΧΟΣ ΟΥΟΥΟΥΟΥ
    Τώρα που θα μας φέρει και τους "καζαμπούμπου" εκεί να δεις ... γλέντια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΡΕ ΔΗΜΑΡΧΕ...ΠΑΤΟ ΕΠΙΑΣΕΣ...Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΘΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΕΛΕΙΩΣ..ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΕΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΑΣΤΙΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΜΙΑΣ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΝΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ..ΚΑΤΕΒΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΟΥ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΨΗΦΙΣΑΝ..ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΠΗΡΕΣ ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΣΑΙ..ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΒΛΑΧΟΤΣΟΥΡΜΟ ΠΟΥ ΜΑΖΕΨΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ...ΒΓΕΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΠΟΥ ΤΡΩΣ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΣΤΗ ΧΟΝΤΡΟΜΟΥΡΑΚΛΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑΝΑΙ ΚΑΙ ΣΑΠΙΕΣ..ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΞΕΦΤΙΛΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Την επόμενη φορά βάλτους ταμπέλες στο λαιμό με τον χαρακτηρισμό ΑΣΤΕΓΟΣ ΑΠΟΡΟΣ και κάντους περίπατο σε όλο το δήμο ...Δήμαρχε δεν θα χρησιμοποιήσω απρεπείς χαρακτηρισμούς. Λυπάμαι πολύ όμως...θα μπορούσες να είσαι ο καλύτερος δήμαρχος με τέτοια παρακαταθήκη που σου άφησε ο πατέρας σου ο οποίος ήταν γεμάτος ηθικές αξίες και λεβεντιά. Αντ αυτού ξέπεσες πολύ χαμηλά...σε έφαγαν τα μεγαλεία...ευτυχώς που δεν ειναι ζωντανός γιατί αν ήταν θα σε έφτυνε κατάμουτρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τεράστιο ατόπημα η απαξίωση και ο εξευτελισμός στον βωμό του πολιτικού συμφέροντος. Η όποια καλή πράξη βοήθειας ακυρώνεται αυτόματα . Δεν αρκούν τα μεγάλα λόγια και οι φανφάρες κύριε Δήμαρχε αυτό που θα έπρεπε να σας διδάξει η Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών του Κυρίου είναι η ταπεινοφροσύνη . Αλλά μάλλον είστε ανεπίδεκτος μαθήσεως και δεν σέβεστε τίποτα ούτε καν το Θείο Δράμα. "Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί . Δεν αρκεί να πηγαίνεις στην εκκλησία και να στέκεσαι πρώτος και καμαρωτός μόνο για να σε βλέπουν οι άλλοι κύριε Δήμαρχε, να ακους πρέπει και να δίνεις εσύ το παράδειγμα. Λυπάμαι πολύ που σε ψήφισα και σε υποστήριξα σε όλο τον αγώνα σου. Δεν θα ξανακάνω το ίδιο λάθος γιατί όπως και πολλούς γείτονες και στρατιωτικούς εν αποστρατεία όπως είμαι και εγώ μας απογοήτευσες. Ο Χριστός που θα αναστηθεί να σου δώσει φώτιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή