Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

ΘΕΑΝΩ ΦΩΤΙΟΥ: ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ, ΧΩΡΙΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ! ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΓΕΜΙΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΦΡΟΥΤΑ!!!

Φρούτα καθαρίζει καλά, γεμιστά ξέρει να μαγειρεύει.διδακτορικό όμως παρότι είναι καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής στο ΕΜΠ δεν διαθέτει. Το γνωρίζατε;
Ο λόγος για την αναπληρώτρια υπουργό κοινωνικής αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, η οποία είναι καθηγήτρια αρχιτεκτονικής χωρίς να έχει πάρει ποτέ διδακτορικό. Βέβαια, αυτό δεν είναι παράνομο,  διότι ειδικά για την αρχιτεκτονική και τη σχολή καλών τεχνών ισχυε ένα ειδικό καθεστώς αποδοχής διδασκόντων άνευ διδακτορικής διατριβής, με βάση μόνο το καλλιτεχνικό τους έργο.
Η κα Θεανώ Φωτίου προσελήφθη το 1972 στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ως έμμισθη βοηθός στην έδρα της κτιριολογίας και Συνθέσεων της Σχολής Αρχιτεκτόνων.
Με τους αυστηρούς  μηχανισμούς της χούντας να φράζουν την εισδοχή οποιουδήποτε αριστερού παράγοντα στην ανώτατη εκπαίδευση είναι απορίας άξιο το πώς η κα Φωτίου κατάφερε να παρακάμψει όλα τα...

εμπόδια- να αποκρύψει τους δεσμούς της με την Αριστερά και να ενταχθεί στο διδακτικό προσωπικό του ΕΜΠ .
Μεσούσης της επταετίας, θα πρέπει ο μέντοράς της, ο διακεκριμένος αρχιτέκτων και καθηγητής Θουκυδίδης Βαλεντής, να κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να υποστηρίξει την πρόσληψη της προστατευόμενης  του.
Η μεταπολίτευση έδωσε την ευκαιρία στην κυρία Φωτίου να επιδοθεί χωρίς περιορισμούς στη συνδικαλιστική και πολιτική της δραστηριότητα.
Στρατεύτηκε στο ΚΚΕ εσωτερικού και πρωτοστάτησε σε κάθε είδους κινητοποίηση του πανεπιστημιακού χώρου ενάντια στις προωθούμενες από τις εκάστοτε κυβερνήσεις μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία.
Ταυτόχρονα ακολουθούσε τις αλλεπάλληλες διασπάσεις της Αριστεράς συντασσόμενη με την πλευρά του Γιάννη Μπανιά και με συνοδοιπόρους κάποιους από τους σημερινούς πρωταγωνιστές της επί ΣΥΡΙΖΑ διακυβέρνησης, όπως τον Νίκο Βούτση, Νίκο Φίλη, Σταύρο Κοντονή, Αλέκο Φραμπουράρη και Πάνο Σκουρλέτη.
Καταλήγοντας στην ΑΚΟΑ ( Ανανεωτική Κομμουνιστική Οικολογική Αριστερά), ενσωματώθηκε πλήρως στον ΣΥΡΙΖΑ με τη διάλυση των συνιστωσών το καλοκαίρι του 2013.
 Πιο προσωπικά
Η κα Θεανώ  Φωτίου δηλώνει διαζευγμένη εννοώντας ότι έχει χωρίσει από τον πατέρα του μοναχογιού της Βασίλη Ρίζου, ο οποίος είναι επίσης αρχιτέκτονας και συνεργάζεται με την μητέρα του που φροντίζει να συμπεριλαμβάνει το γραφείο του στα μεγάλα έργα που κατά καιρούς αναλαμβάνει η ίδια ως μελετήτρια.
Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζει το συγκρότημα «Κύκνος» στο Ναύπλιο, ένα σύμπλεγμα εμπορικών κτιρίων και κατοικιών στη θέση του παλαιού εργοστασίου κονσερβοποιίας, ιδιοκτησίας της οικογένειας Παπαντωνίου -Κρητικού, των προγόνων δηλαδή της κας Γεωργίας Κρητικού, συζύγου του κου Αντώνη Σαμαρά.
ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

1 σχόλιο:

  1. Όταν λέμε διαπλοκή...αυτό ακριβώς εννοούμε!!!
    Η επιτομή της διαπλοκής είναι τα κουμάσια αυτού του τύπου, που ενώ ευεργετήθηκαν από τους "χουντικούς" μετά το παίξανε και .... αντιστασιακοί!!! Μην ''χέσω'' την αλητοαριστερά σας ρε κατσαπλιάδες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή