Τρίτη 26 Απριλίου 2016

ΕΒΡΑΪΚΗ ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Αυτή η κυβέρνηση των αναρχοαριστερών, είναι κάποιες φορές επιλεκτικά εξόχως “ευαίσθητη”. Όταν πρόκειται για ζητήματα της Ορθοδόξου Πίστεώς μας, όταν πρόκειται για ζητήματα διάλυσης των...

Αρχών της Ελληνικής Παιδείας, όταν πρόκειται για το ξεθεμελίωμα των διαχρονικών Παραδόσεων του Έθνους των Ελλήνων.
Ένα από αυτά τα “άγια” τέκνα αυτής της κυβέρνησης των Μπολσεβίκων, είναι ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Νίκος Βούτσης. Ο οποίος προ λίγων ημερών από του βήματος της Βουλής, υπερασπίσθηκε τη διαφύλαξη των συντάξεων παλαιών Βουλευτών στα σημερινά επίπεδα. Ο “κύριος” αυτός σε μια αποστροφή του λόγου του είπε: “πραγματικά σταυροκοπιέμαι”. Παρά ταύτα, από άθεους και πολέμιους της Ορθοδοξίας είναι μια θετική εξέλιξη η επίκληση του Σταυρού του Μαρτυρίου του Θεανθρώπου μας!!

Εκδήλωση προς τιμήν των Ελλήνων Εβραίων Βουλευτών.

Στις 20 Απριλίου 2016 και ενώ είχαμε λύσει όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν τον ελληνικό λαό, ο κ. Βούτσης αποκατέστησε μια υποχρέωση της Μαρξιστικής Παράταξής του.
Έτσι, ο Πρόεδρος της Βουλής Νικόλαος Βούτσης τη συγκεκριμένη ημέρα έκανε στο περιστύλιο της Βουλής τα αποκαλυπτήρια μαρμάρινης στήλης με τα ονόματα των Ελλήνων Εβραίων βουλευτών του Ολοκαυτώματος στο πλαίσιο εκδηλώσεων μνήμης και τιμής των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στη Βουλή των Ελλήνων. 


“Έλαμψαν” με την παρουσία τους οι Εβραίοι.
Σε αυτή την εκδήλωση – που σίγουρα υπαγορεύθηκε από τους ιδίους - παρευρέθησαν οι κ.κ. Μάκης Μάτσας, Πρόεδρος του Εβραϊκού Μουσείου, Δαβίδ Σαλτιέλ, Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Μίνως Μωυσής, Πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας και Μάριος Σούσης, Πρόεδρος του Συλλόγου Απογόνων Θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και  η επιτετραμμένη της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Ελλάδα κ. Tammy Ben Haim. Άπασα δηλαδή η Εβραϊκή Κοινότητα, συντεταγμένη. Σημειώστε επίσης, ότι στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, εκτός της “Χρυσής Αυγής”!!
Ο “βαρυσήμαντος λόγος” του Προέδρου της Βουλής.
Πριν από τα αποκαλυπτήρια, στο χαιρετισμό του,  ο κ. Ν. Βούτσης τόνισε: “Κύριε Πρόεδρε των απογόνων των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, Κυρία Επιτετραμμένη της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα, Κύριε Πρόεδρε του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, Κύριε Πρόεδρε του Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Κύριε Πρόεδρε του Εβραϊκού Μουσείου, Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι Βουλευτές απ’ όλα τα κόμματα της Βουλής πλην της Χρυσής Αυγής, Εβδομήντα πέντε χρόνια είναι αρκετά έως πάρα πολλά για να δημιουργούν ενοχές σε όλους και σε όλες εμάς από τις πτέρυγες της Βουλής που είμαστε παρόντες και παρούσες. Γιατί εβδομήντα πέντε χρόνια είναι μια πολύ μεγάλη ιστορική παρένθεση, που θα έπρεπε να είχε καλυφθεί πολύ πιο έγκαιρα μέσα από την αυτονόητη τιμή που έπρεπε να είχε αποδοθεί στους συναδέλφους μας οι οποίοι υπήρξαν θύματα της ναζιστικής θηριωδίας. 

Άρα, βλέποντας το μέλλον και ανατρέχοντας στο παρελθόν, θα πρέπει σήμερα τουλάχιστον να κάνουμε μια τομή για μια άλλη ιστορική ματιά, ενατένισης για το τι συνέβη στη χώρα και για το τι δεν πρέπει να ξανασυμβεί και στον τόπο μας και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Διότι τα φαινόμενα αυτά δεν έρχονται εξ ουρανού ούτε από κάποιους κακούς ανθρώπους. Έρχονται ως αποτέλεσμα πολύπλοκων, πολυπαραγοντικών, σύνθετων διαδικασιών, διεργασιών, συμφερόντων, συγκρούσεων που φέρνουν μεγάλα φορτία, ιδεολογικά, θρησκευτικού φονταμενταλισμού, ζωτικού χώρου και όλα αυτά που έζησε η ανθρωπότητα. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε, διότι ακριβώς βρισκόμαστε μπροστά σε πολύ μεγάλους κινδύνους σε όλη την Ευρώπη και γιατί είναι φανερό, και στη χώρα μας υπάρχει αυτό το αίσθημα υψηλά αναπτυγμένο, ότι μόνο η αλληλεγγύη, η ανθρωποκεντρική ματιά, η συνοχή των κοινωνιών, η σχέση ανάμεσα στους λαούς, η αγάπη και η αλληλεγγύη που όλα αυτά τα συμπυκνώνει, μπορούν να διαμορφώνουν μεγάλες περιόδους ειρήνης, ζωής ευτυχισμένης για τους λαούς και για τους ανθρώπους, και τιμής για όσους έδωσαν παράδειγμα με τη θυσία τους, έδωσαν τη ζωή τους την ίδια…. Γι’ αυτούς και για άλλους πολλούς, οι οποίοι κατά δεκάδες χιλιάδες στη χώρα μας, και ιδιαίτερα στη Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη, και κατά εκατοντάδες χιλιάδες και ίσως κάποια εκατομμύρια σε όλη την Ευρώπη, εξοντώθηκαν, η σημερινή παρουσία μας εδώ και η στήλη αυτή, η οποία θα μείνει για πάντα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, είναι η ελάχιστη τιμή που πρέπει να αποδώσουμε –επαναλαμβάνω έστω και πολύ καθυστερημένα – για τη μεγάλη αυτή θυσία. Και με την ευχή, με τη θέληση όλων μας, ποτέ πια, ποτέ ξανά, να μην υπάρξουν τέτοιες θηριωδίες, να μην υπάρξουν θύματα για τα οποία θα χρειαστεί μετά από χρόνια, λίγα ή πολλά δεν παίζει ρόλο, να ανεγείρονται στήλες για να τιμηθούν οι θυσίες τους”.

Αποδεικνύεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η συνέχεια του ΠΑΣΟΚ.

Αυτές τις “ευαισθησίες”, αντίθετα από την αναισθησία που διέκρινε σε άλλες περιπτώσεις αποκατάστασης Εθνικής Μνήμης, είχε και το ΠΑΣΟΚ. Σας θυμίζουμε ότι στις 20 Ιανουαρίου 2012 στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, έγινε από τον τότε Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, η παρουσίαση του βιβλίου, το οποίο συνέγραψε ο κ. Λέων Ναρ, με τίτλο: “Οι Ισραηλίτες βουλευτές στο ελληνικό Κοινοβούλιο (1915-1936)”. Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και την Δημοκρατία. Και το οποίο ανέλαβε την έκδοση αυτού του βιβλίου. Αυτό το βιβλίο είχε παρουσιάσει ο κ. Ηλίας Νικολακόπουλος. Ναι, της γνωστής δημοσκοπικής εταιρείας που “προετοιμάζει” τα αποτελέσματα των εκλογών!! Στην εκδήλωση είχε δώσει το παρόν και η πρώην πρόεδρος  του κοινοβουλίου Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη (ΝΔ). Ναι, αυτή που καλωσορίζοντας με την ανάληψη των καθηκόντων του ως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας τον Κάρολο Παπούλια το 2005, είχε πει για τον περιορισμό των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, μεταξύ των πολλών άλλων “προφητικών”.       
  

Επίλογος.

Αντιλαμβάνεσθε ότι, όλα είναι προσχεδιασμένα και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε ακόμη και το ΠΑΣΟΚ;
ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ;


1 σχόλιο: