Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

ΝΕΟ "ΚΑΝΟΝΙ" ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ! ΒΑΖΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΑΛΥΣΙΔΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ! 1.400 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!!! Η...ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΥ ΕΚΠΛΗΣΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ποια αλυσίδα σουπερμάρκετ ένα βήμα από την πτώχευση;
Πέφτουν… βροχή τα λουκέτα στην αγορά. Όταν όμως μεγάλες αλυσίδες...

λιανικής με εκατοντάδες εργαζόμενους βρίσκονται ένα βήμα πριν από την πτώχευση τότε πρόκειται για ασύλληπτη τραγωδία.
Αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα κατέθεσε η εταιρεία Αφοί Καρυπίδη, στην οποία έχουν περάσει τα 131 σουπερμάρκετ Αρβανιτίδης στη Βόρεια Ελλάδα, που απασχολούν περίπου 1.400 εργαζομένους. Μέχρι πριν ένα μήνα τα καταστήματα λειτουργούσαν με τη φίρμα του Ομίλου Μαρινόπουλου, αλλά η συνεργασία διακόπηκε μετά τη συμφωνία Μαρινόπουλου-Σκλαβενίτη.
Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για πάνω από τέσσερις μήνες, ενώ δεν έχουν λάβει και το επίδομα αδείας του 2015.
Την αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρείας Καρυπίδη.
Με ανακοίνωσή της η εταιρεία διευκρινίζει ότι η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 δεν σχετίζεται με πτώχευση της Αφοί Καρυπίδη, αλλά με την προσπάθεια εξυγίανσής της, ενώ ξεκαθαρίζει ότι συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της.
«Η αίτηση, που θα συζητηθεί στις 8/6/2016, κατατέθηκε αποκλειστικά και μόνο για χρέη που δημιούργησε στο παρελθόν η πρώην ιδιοκτήτρια εταιρεία συμφερόντων Αρβανιτίδη, σε παλαιότερες χρήσεις, κατά τις οποίες δεν είχε καμία μετοχική σχέση η εταιρεία Αφοί Καρυπίδη.
Η προσπάθεια εξυγίανσης της εταιρείας δεν αγγίζει κανέναν και προπάντων κανέναν εργαζόμενο, παρά μόνο τη ρύθμιση των οφειλών προς το ΙΚΑ και την εφορία» συμπληρώνει η εταιρεία.
Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι προχωρούν σε απεργία μέχρι το Μεγάλο Σάββατο.

 fimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου