Τρίτη 16 Μαΐου 2017

ΚΑΡΕΚΛΙΕΣ ΚΑΙ ΒΡΙΣΙΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ! "ΠΟΣΑ ΠΗΡΕΣ ΡΕ ΚΑΘΑΡΜΑ; ΘΑ ΣΕ ΠΛΑΚΩΣΩ ΣΤΟ ΞΥΛΟ! ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ..."! ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ (ΠΑΣΟΚ) ΚΑΤΑ ΚΟΡΑΚΑ (ΚΚΕ)! ΣΠΑΡΤΑΡΙΣΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1965 ΚΑΙ 1993! ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

 




Δείτε τι γινόταν την περίοδο της λεγόμενης αποστασίας στη Βουλή. Τι...

καρεκλιές έπεφταν και τι χυδαίες ύβρεις εκατέρωθεν. Αλλά και τι έγινε το 1993 με τον Κεδίκογλου να επιτίθεται κατά του Κόρακα του ΚΚΕ. Διαβάζουμε από τον Palmografos.com: Palmografos.com:
Επεισόδια στη Βουλή
Βλέποντας τις φωτογραφίες  από τη Βουλή της περιόδου 1964-67, διαπιστώνει κανείς, ότι τα Ιουλιανά είχαν και μια άλλη δυσάρεστη πλευρά που εκδηλωνόταν με τη βαρβαρότητα των βουλευτών της  εποχής εκείνης σε αντίθεση με τους σημερινούς, που διακρίνονται για τον πολιτικό πολιτισμό τους. Σήμερα συμπεριφέρονται κοσμίως, είναι ευγενείς, αποφεύγουν τις ακρότητες και τα επεισόδια. Παλιά συμπεριφέρονταν ως  θερμόαιμοι χούλιγκαν και νταήδες, διαπνεόμενοι από το μίσος που καλλιέργησε η ροή των  Ιουλιανών γεγονότων. Από τη μια οι Παπανδρεϊκοί  και η ΕΔΑ που προσπαθούσε να καρπωθεί οφέλη από την σύγκρουση και από την άλλη Αποστάτες και  ΕΡΕ.

Στα πρακτικά της Βουλής, οι πρακτικογράφοι για να αποφύγουν την καταγραφή των ύβρεων, πρόσθεταν : «Βουλευτής ομιλών μη ακουόμενος…». ΄Ηταν όμως φορές που τις κατέγραφαν και θα βρει κανείς πληθώρα ύβρεων, προσβολών, απειλών και σοβαρών επεισοδίων που προκαλούσαν τα αβυσσαλέα πάθη. Όλα αυτά είχαν καταβιβάσει το επίπεδο του κοινοβουλίου στο έσχατο σημείο της ανυποληψίας. Εφημερίδα της εποχής έγραψε ότι « αν οι βουλευταί εξεστόμιζον τας φοβεράς αυτάς ύβρεις ως ιδιώται, εναντίον ιδιωτών, θα κατέληγον  πιθανώς εις το ποινικόν δικαστήριον ή εις το νοσοκομείον!...». Σταχυολογούμε από τα πρακτικά της Βουλής:

- Συνεδρίαση της 24-9-1965: « Εις βουλευτής:  Είσαι λωποδύτης! Έτερος: ΄Αει στο διάολο μην έρθω και σε πλακώσω στο ξύλο!...»

- 2-8-1965: « Εις βουλευτής: Πάψε κάθαρμα ! Έτερος:  Θα τα πούμε εμείς οι δύο έξω, παλιοκολόπαιδο…»

- 10-8-65: « Εις βουλευτής:  Πόσα πήρες ρε κάθαρμα! ΄Ετερος: Προδότη! Στο χωριό σου θα φας, το ξύλο της χρονιάς!..»

- 25-4-1966: « Εις βουλευτής εν εξάλλω καταστάσει:  Δεν σου ομιλώ εσένα κάθαρμα! Έτερος: Κάθαρμα είσαι εσύ και παλιάνθρωπος και το άλλο που ξέρεις…» ( ο νοών… νοείτο!)

Συνηθισμένη εικόνα του Κοινοβουλίου ήταν οι συμπλοκές, όταν υβρίζοντες και υβριζόμενοι, έχαναν τελείως την ψυχραιμία τους και πιάνονταν στα χέρια. Παρά τα συνεχή χτυπήματα της κουδούνας από τον πρόεδρο της Βουλής Δημ. Παπασπύρου που εισέπραττε από τους θερμόαιμους το: « Σκάσε ρε παλάντζα με την κουδούνα σου…» η αίθουσα μετατρεπόταν σε ρίγκ.

Μόνιμοι πρωταγωνιστές των επεισοδίων δύο Μακεδόνες βουλευτές και ένας Κεφαλλονίτης της Ενώσεως Κέντρου. Ο ένας εξ αυτών, γεροδεμένος, δεν δίσταζε να σηκώσει το έδρανό του και να το καταφέρει με μίσος εναντίον συναδέλφων του. Ο βουλευτής αυτός –αιωνία του η μνήμη-  μετανάστευσε στη Γερμανία, επέστρεψε, ήταν συνομιλητής της Χούντας και πέθανε μετά από τρία χρόνια από την  επάρατο...

Τα επεισόδια στη Βουλή, ήταν σε πλήρη αρμονία με τις καθημερινές διαδηλώσεις, όπου κυριαρχούσαν αντιβασιλικά συνθήματα: «πάρ’ τη μάνα σου κι εμπρός, δε σε θέλει ο λαός», «κάτω τα ανδρείκελα του παλατιού», « Εκλογές» και φυσικά το κυρίαρχο σύνθημα « 1-1-4». Οι διαδηλώσεις ξεκινούσαν μετά το απόγευμα, σχεδόν καθημερινά, με αιχμή του δόρατος τους σκληρούς οικοδόμους… Είχαν απέναντί τους την  άοπλη αστυνομία με τα… γκλόπς.

(Από  - Πενήντα χρόνια από τα «Ιουλιανά» του 1965 - Του Τάσου Κοντογιαννίδη)
Δείτε τι έγινε και το 1993!Α

Δ

1 σχόλιο:

  1. Γέμισε ο τόπος από δήθεν δημοκράτες, από δήθεν αντιφασίστες, από δήθεν αντιρατσιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή