Σάββατο 20 Μαΐου 2017

ΟΙ ΝΕΟΡΑΓΙΑΔΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΡΟΜΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ! ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΚΥΒΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ! ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΟΙ ΟΘΩΜΑΝΟΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙ!

Φτάσαμε και σε αυτό το σημείο με την ξεπουλημένη στους δανειστές...

κυβέρνηση Τσίπρα. Οι δωσίλογοι, που έχουν σκύψει το κεφάλι στις εκβιαστικές απαιτήσεις των δανειστών και λένε σε όλα ΝΑΙ, γίνονται ρόμπα από τον Ερντογάν ο οποίος δέσμευσε το αεροδρόμιο της Ρόδου, Μέχρι εκεί φτάσαμε και να σησιά μας κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή. 
Το ρεπορτάζ που ακολουθεί για το θέμα είναι από το newsbomb.gr:
Ποια η αντίδραση της Αθήνας
Προκλητικοί εμφανίζονται για μία ακόμη φορά οι Τούρκοι καθώς αυτή τη φορά δέσμευσαν για την άσκηση «Θαλασσόλυκος» και το αεροδρόμιο της Ρόδου!
Όπως αναφέρει το militaire.gr, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα, Κυριάκος Λουκάκης έστειλε επιστολή στις χώρες που έχουν κληθεί να παρακολουθήσουν την τελική άσκηση «ΝΤΕΝΙΖ ΓΚΟΡΝΤΟΥ» ή αλλιώς «Θαλασσόλυκος», προκειμένου να μην στείλουν εκπροσώπους τους.
Την επιστολή του κ. Λουκάκη αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα «YENI SAFAK» που γράφει:
«Η άσκηση  DENIZ KURDU η οποία διεξάγεται από το Πολεμικό Ναυτικό στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο ανησύχησε τους Έλληνες. Ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα Κυριάκος Λουκάκης έστειλε επιστολή στις συμμετέχουσες χώρες προτρέποντας τις να μην συμμετέχουν».
Ειδικότερα, ο Έλληνας Πρέσβης έστειλε επιστολές στις χώρες που έχουν προσκληθεί να στείλουν παρατηρητές στην τελική φάση της άσκησης την 22/5, λέγοντας ότι «η άσκηση η οποία διεξάγεται από τις τουρκικές αρχές περιλαμβάνει μέρος του ΕΕΧ και της τερματικής περιοχής του Διεθνούς Αερολιμένα Ρόδου. Το γεγονός αυτό, πέραν το ότι παραβιάζει την Ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, είναι αντίθετο στις σχέσεις καλής γειτονίας και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια πτήσεων».
Η προκλητική αυτή νέα κίνηση της Τουρκίας προφανώς και δοκιμάζει τα όρια και τις αντοχές των ελληνοτουρκικών σχέσεων, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες η Άγκυρα εκδίδει τη μία NAVTEX μετά την άλλη δεσμεύοντας περιοχές στο Αιγαίο για ασκήσεις από το Αγαθονήσι έως και την Σαμοθράκη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου