Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

ΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ "ΜΠΛΕ ΦΑΛΑΙΝΑ" ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΥΜΑ ΤOY! ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ 15ΧΡΟΝΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ: "ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΩΣΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ..."!

«Θέλω μόνο να σώσω το παιδί μου, μονάχα αυτό. Να ξαναβρεί το δρόμο...

του και να ζήσει μια ήσυχη ζωή» ξεσπάει στο protothema.gr η μητέρα της 15χρονης κοπέλας, που αυτοτραυματίστηκε, πέφτοντας θύμα του διαδικτυακού «παιχνιδιού» αυτοκτονίας, που είναι γνωστό με το όνομα «Μπλε Φάλαινα» -ή «Blue Whale Challenge».

Το μυστηριώδες παιχνίδι, που έχει οδηγήσει δεκάδες νέους και νέες, κυρίως στη Ρωσία, σε αυτοκτονία, έφθασε και στην Ελλάδα, με το πρώτο παραλίγο θύμα της να είναι μία 15χρονη από την Κατερίνη.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, το κορίτσι είχε χαρακώσει τα πόδια της, σχηματίζοντας διάφορα σχήματα, όπως ακριβώς της έλεγαν οι υπεύθυνοι του παιχνιδιού. Η 15χρονη φαίνεται πως πήρε οδηγίες μέσω Facebook από κάποιον που ενεργεί ως διαχειριστής του παιχνιδιού, προτρέποντάς την να χαράξει με ξυράφι τις γραμμές που φαίνονται στις φωτογραφίες, πάνω στα πόδια της.

Τα σημάδια αυτά τα εντόπισε η μητέρα της, η οποία τρόμαξε και αμέσως πήγε το παιδί της στο νοσοκομείο.

Η μικρή, η οποία είχε καταναλώσει και δύο υπνωτικά χάπια, έσπασε τη σιωπή της και μίλησε στη μητέρα της για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Μάλιστα, όπως της είπε, ο διαχειριστής του παιχνιδιού την είχε προτρέψει να καταναλώσει και μεγάλη ποσότητα υπνωτικών χαπιών, αλλά εκείνη πήρε μόνο δύο.

Μέχρι να δει τα σημάδια στο πόδι του παιδιού της, η μητέρα δεν είχε συνειδητοποιήσει πως η μονάκριβη κόρη της, που την μεγάλωνε με στερήσεις, κινδύνευε.

Είναι η πρώτη φορά στη χώρα μας που καταγράφεται κρούσμα του συγκεκριμένου παιχνιδιού. Ένα διαδικτυακό παιχνίδι που δημιουργήθηκε από έναν Ρώσο 21 ετών, για να «καθαρίσει τον κόσμο από βιολογικά απόβλητα» όπως έχει πει μέσα από τη φυλακή που βρίσκεται, αδιαφορώντας για τον πόνο που προκαλεί σε οικογένειες που χάνουν τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά για την «Μπλε Φάλαινα», οι έφηβοι που δοκιμάζουν να παίξουν, θα πρέπει μέσα σε 50 ημέρες να περάσουν μια σειρά από επικίνδυνες αποστολές, που κυρίως έχουν να κάνουν με αυτοτραυματισμούς που, πολλές φορές, φθάνουν μέχρι και την αυτοκτονία.

Τις οδηγίες τις παίρνουν από αγνώστους μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι μάλιστα τους απειλούν πως δεν θα πρέπει να εγκαταλείψουν το παιχνίδι, αφού διαθέτουν τα στοιχεία τους και μπορούν να τα εντοπίσουν ανά πάσα στιγμή.

Το αρμόδιο τμήμα της αστυνομίας στην Κατερίνη, όπου έγινε και η καταγγελία από την μητέρα της 15χρονης, αναζητά να εξακριβώσει με ποιον συνομιλούσε το κορίτσι και για τον λόγο αυτό έχει ζητηθεί από την Εισαγγελία να γίνει άρση του απορρήτου των επικοινωνιών της.

Η 15χρονη βρίσκεται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη και παρακολουθείται από παιδοψυχολόγο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έφηβη αρνείται να πάει σπίτι της ακόμη, παρά την αγωνία και τα παρακάλια της μητέρας της.

Οι παιδοψυχολόγοι που παρακολουθούν την 15χρονη προσπαθούν να εξακριβώσουν τι ήταν εκείνο που την οδήγησε στο να παίξει το μυστηριώδες αυτό παιχνίδι, εξαιτίας του οποίου έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότερα από 300 παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου