Κυριακή 14 Μαΐου 2017

ΧΙΛΑΔΕΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΤΖΑΜΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ! Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΜΕ ΓΟΡΓΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΑΧΝΑ ΣΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑΣ!

Ο Τσίπρας συναντήθηκε χθες στο Πεκίνο με τον Ερντογάν, αλλά δεν έβγαλε τσιμουδιά για το έγκλημα του σουλτάνου να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί! Άχνα! Την ίδια ώρα ετοιμάζει με γοργούς ρυθμούς το...

τέμενος στον Βοτανικό!
Και όλα αυτά, ενώ χιλάδες ισλαμιστές συγκεντρώθηκαν μετά από κάλεσμα οργάνωσης νεολαίας, με βασικό σύνθημα «σπάστε τις αλυσίδες, ανοίξτε την Αγιά Σοφιά»...για να την μετατρέψουν σε τζαμί!
Το σχετικό ρεπορτάζ έχει το Πρώτο Θέμα:

Σε νέα πρόκληση μπροστά από την Αγιά Σοφιά προχώρησαν σήμερα χιλιάδες φανατικοί ισλαμιστές στην Κωνσταντινούπολη: Τέλεσαν έξω από την Αγιά Σοφιά την πρωινή τους προσευχή, απαιτώντας να μετατραπεί σε τζαμί!

Οι ισλαμιστές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το παγκόσμιο μνημείο της Χριστιανοσύνης μετά από πρόσκληση της οργάνωσης νεολαίας  AGD με σύνθημα «σπάστε τις αλυσίδες, ανοίξτε την Αγιά Σοφιά». Προσευχήθηκαν και ζήτησαν ξανά να μετατραπεί η Αγιά Σοφιά σε τζαμί. 


Η Αγιά Σοφιά είναι μουσείο από το 1935. Το πλήθος έφυγε από το σημείο μετά την ολοκλήρωση της προσευχής. 

Σημειώνεται, ότι η Τουρκία από τον περασμένο Οκτώβριο αποφάσισε το διορισμό μόνιμου ιμάμη στην Αγιά Σοφιά σε μια θέση που αν και υπήρχε από το 1935, επί χρόνια παρέμενε κενή.

Σύμφωνα με την απόφαση της μουφτείας της περιοχής Φατίχ, που φέρνει στη δημοσιότητα ο Ελεύθερος Τύπος, και της υπηρεσίας Θρησκευτικών Υποθέσεων όπου εντάσσεται η Αγιά Σοφιά, ο νέος μόνιμος ιμάμης θα είναι υπεύθυνος για όλες τις προσευχές της ημέρας.

Όπως επισημαίνουν τουρκικά ΜΜΕ «τώρα από τους τέσσερις μιναρέδες της Αγίας Σοφίας θα ακούγεται η φωνή του ιμάμη πέντε φορές την ημέρα ενώ μέχρι τώρα αυτό γινόταν δύο φορές την ημέρα».

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο είχε απαγγελθεί το Κοράνι για πρώτη φορά μέσα από το εσωτερικό της Αγιά Σοφιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου